2020. július 11. szombat Nóra, Lili

Elmaradhat a nyugdíjprémium idén: megszólalt az Államkincstár


Nem kizárt, hogy idén elmarad a nyugdíjprémiumok kifizetése az Államkincstár szerint.

Csökkenhet az idei nyugdíjprémium, vagy akár teljes mértékben el is maradhat a kifizetése, írja a Világgazdaság csütörtöki száma. Az előrejelzések szerint nincs teljesen kizárva, hogy a novemberi nyugdíjkiegészítést megkapják az arra jogosultak, a lap szerint az MNB által becsült 3,5 százalékos infláció mellett ez olyan 24,5 milliárd forint kiadást jelentene a költségvetésnek.

Az államkincstár adatai szerint februárban 292 milliárd forintot költött az állam az öregségi nyugdíjakra, nyugellátásra (ebben benne van az özvegyi, szülői és árvaellátás is) 299 milliárd forintot. Azonban a koronavírus kihatással lehet a nyugdíjakra is, ugyanis Varga Mihály pénzügyminiszter kedden már egy recesszió lehetőségét is felvetette,

amennyiben ez a forgatókönyv válik valósággá, megtörténhet, hogy elmaradnak a nyugdíjprémiumok.

KIHÚZNA A BAJBÓL 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Hozzászólások száma: 4 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk