Egymillió magyar nyugdíjas a tönk szélén: 130 ezernél is kevesebbet kapnak

Egymillió magyar nyugdíjas a tönk szélén: 130 ezernél is kevesebbet kapnak

2021. február 10. 09:30

Egymillió nyugdíjas van Magyarországon, aki 130 ezer forintnál kevesebb járandóságban részesül. Farkas András nyugdíjszakértő kiemelte, hogy a jelenlegi nyugdíjrendszer sokszorosan sújtja a kisnyugdíjasokat, hiszen számukra a nyugdíjemelés is kevesebb pénzt jelent.

A jelenlegi nyugdíjrendszer sokszorosan sújtja a kisnyugdíjasokat és az alacsonyabb nyugdíjból élőket. Nekik ugyanis kisebb összegből kell gazdálkodniuk, és számukra a nyugdíjemelés is kevesebb pénzt jelent, mivel annak összege minden nyugdíjas esetében a saját nyugdíjának 3 százaléka - mondta az ATV Start című műsorában Farkas András nyugdíjszakértő. A kevesebb nyugdíjjal tehát kisebb emelés jár - húzta alá.

A középnyugdíj mértéke jelenleg 130 ezer forint, ami azt jelenti, hogy egymillió nyugdíjas ennél kevesebbet, egymillió pedig ennél többet kap

- ismertette a szakértő, majd kiemelte: egy százaléknyi emelés 35-37 milliárd forintba kerül. Emlékeztetett, péntektől érkezik a 13. havi nyugdíj első részlete, ami egyheti nyugdíjnak felel meg. Ez átlagosan 37 ezer forintot jelent, ami összesen 77 milliárd forintba, a 13. havi nyugdíj teljes visszaépítése pedig így több mint 300 milliárdba kerül majd.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. április 21. szerda
Konrád
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. április 20. 18:09