Háromszor is pluszpénzhez jutnak a nyugdíjasok jövőre: itt van a részletes menetrend

Háromszor is pluszpénzhez jutnak a nyugdíjasok jövőre: itt van a részletes menetrend

2020. május 27. 08:03

Háromszor is pluszpénz érkezik a nyudíjasoknak 2021-ben, az emelésen felül a 13. havi első köre, illetve a nyugdíjprémium is jár majd.

3 százalékkal növelik a nyugdíjakat 2021-ben a költségvetési törvényjavaslat szerint. Mint a 24.hu emlékeztet, jelenleg 142 ezer forint az átlagos öregségi nyugdíj, vagyis ekkora járandóságnál havi 4 ezer forint pluszt kap egy nyugdíjas.

Emellett februárban jön egyheti plusznyugdíj a 13. havi nyugdíj fokozatos bevezetésével. Februárban egy átlagnyudíjban részesülő 36,5 ezer forinttal magasabb összeget fog kapni a havi járandóságán túl.

Novemberben pedig nyugdíjprémiumra számíthatnak a nyugdíjasok. A gazdasági növekedést jövőre 4,8 százalékosra tervezi a kormány, ha valóban ez lesz, akkor így kell kalkulálni a pluszjuttatást:

a 4,8 százalékból le kell vonni 3,5 százalékot, mivel nyugdíjprémiumot csak 3,5 százaléknál nagyobb gazdasági növekedés esetén ad a kormány, majd a kapott 1,3-mal meg kell szorozni a novemberi havi nyugdíj egynegyedét, de maximum 20 ezer forintot.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Így tehát: egy átlagos nyugdíj negyede 36,5 ezer forint, ez túl van 20 ezer forinton, tehát ebben az esetben 1,3-szor 20 000 forintot, azaz 26 ezer forintot kap egy átlagnyugdíjas novemberben a havi járandóságán felül.

Akinek kisebb a nyugdíja, mint az átlag, a nyugdíjprémiuma még ezt a 26 ezer forintot sem fogja elérni.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 26. vasárnap
János, Pál
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 26. 16:10