Háromszor is pluszpénzhez jutnak a nyugdíjasok jövőre: itt van a részletes menetrend

Háromszor is pluszpénzhez jutnak a nyugdíjasok jövőre: itt van a részletes menetrend

2020. május 27. 08:03

Háromszor is pluszpénz érkezik a nyudíjasoknak 2021-ben, az emelésen felül a 13. havi első köre, illetve a nyugdíjprémium is jár majd.

3 százalékkal növelik a nyugdíjakat 2021-ben a költségvetési törvényjavaslat szerint. Mint a 24.hu emlékeztet, jelenleg 142 ezer forint az átlagos öregségi nyugdíj, vagyis ekkora járandóságnál havi 4 ezer forint pluszt kap egy nyugdíjas.

Emellett februárban jön egyheti plusznyugdíj a 13. havi nyugdíj fokozatos bevezetésével. Februárban egy átlagnyudíjban részesülő 36,5 ezer forinttal magasabb összeget fog kapni a havi járandóságán túl.

Novemberben pedig nyugdíjprémiumra számíthatnak a nyugdíjasok. A gazdasági növekedést jövőre 4,8 százalékosra tervezi a kormány, ha valóban ez lesz, akkor így kell kalkulálni a pluszjuttatást:

a 4,8 százalékból le kell vonni 3,5 százalékot, mivel nyugdíjprémiumot csak 3,5 százaléknál nagyobb gazdasági növekedés esetén ad a kormány, majd a kapott 1,3-mal meg kell szorozni a novemberi havi nyugdíj egynegyedét, de maximum 20 ezer forintot.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Így tehát: egy átlagos nyugdíj negyede 36,5 ezer forint, ez túl van 20 ezer forinton, tehát ebben az esetben 1,3-szor 20 000 forintot, azaz 26 ezer forintot kap egy átlagnyugdíjas novemberben a havi járandóságán felül.

Akinek kisebb a nyugdíja, mint az átlag, a nyugdíjprémiuma még ezt a 26 ezer forintot sem fogja elérni.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 13. vasárnap
Antal, Anett
23. hét
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. június 13. 16:08