2 °C Budapest
35 évesen nyugdíjba mennél? Ennyi pénzre lesz szükséged

35 évesen nyugdíjba mennél? Ennyi pénzre lesz szükséged

2017. július 12. 14:03

Áprilisban volt egy éve, hogy felmondott, azóta "nyugdíjasként" él Takács Szabolcs, aki a Pénzcentrumon számol be arról hétről hétre, hogy csinálta. Beavat abba, hogyan telnek a mindennapjai, sőt, a pénzügyeibe is bepillantást nyerhetünk.

34 évesen úgy döntött, kiszáll a mókuskerékből és felmondott a munkahelyén Takács Szabolcs. Májusban arról beszélt a Pénzcentrumnak, akkoriban csak egy-másfél éves pihenőt tervezett, utazni szeretett volna, és úgy gondolta, hamarosan visszatér a kötött munkaidős munka világába. Aztán meggondolta magát, és "nyugdíjba" vonult.

A nyugdíj kifejezés viszont némiképp csalóka. Már amikor úgy határozott, hogy felhagy a főnök(ök) vigyázó szeme mellett folytatott, bejelentett nyolcórás munkával, akkor tudta, hogy nem semmit tevéssel telnek majd a mindennapjai.

A saját ismeretségi körömben azt figyeltem meg, hogy azoknak a nyugdíjasoknak az élete örömteli, akik aktívak, akik cselekednek. Azt csinálják, amit szeretnek, ami örömöt ad nekik. Kertészkednek, barkácsolnak, olvasnak, sportolnak, kártyáznak, sakkoznak, társaságba járnak és így tovább. Szerintem ez a kulcs

 - írja Facebook oldalán. Ennek megfelelően ő is aktívan éli mindennapjait.

Most is vállal munkákat, de sehol sem dolgozik alkalmazottként, vagyis nincs munkahelye, ahová minden nap be kell járnia. Van, hogy beszippantja egy munka, és sokat dolgozik, de átlagosan azért 8 óránál sokkal kevesebbet tölt munkával. Ráadásul csak olyasmit vállal el, amit ingyen is megcsinálna, vagyis, amiben örömét leli. Így olyasmivel keres pénzt, amit még élvez is. Amikor éppen semmilyen munkával nem bízzák meg, a befektetéseinek a hozamából él.

A Pénzcentrumnak májusbanelárulta azt is, mibe fekteti a pénzét. A kiszámítható részvényeket részesíti előnyben, példaként a Walmartot, IBM-et, Apple-t, Targetet említi. A magyar részvények közül van Richtere, Magyar Telekomja, Molja, Állami Nyomdája, Graphisoft Parkja. "Van vagy 25 féle részvényem" - jegyezte meg. Jellemzően nagy cégeket vesz meg, amelyek az iparáguk megbízható és meghatározó szereplői. 90 százalékban olyan cégeket vesz, amik osztalékot fizetnek.

Arról legutóbbi cikkünkben is írtunk, hogy ő a minimális megélhetési költségeinek 30 szorosát gyűjtötte egyébként össze, és minden évben az induló pénzmennyiség 4 százalékát veszi ki, abból fedezi kiadásait. Pontos összeget nem árult el, de a Facebook-oldalán azt írja, ma Magyarországon valahol 30 és 300 millió forint közötti összeget kell félretenni ahhoz, hogy "soha többet ne kelljen dolgoznod", de ne is kelljen "remete" életet élned. Ő is ebben a sávban van.

Tapasztalatairól, mindennapjairól mostantól rendszeresen beszámolunk a Pénzcentrumon. Következő cikkünkben elárulja, hogyan min kellene változtatnunk a mindennapok során ahhoz, hogy ha nem is a 30-as éveinkben, de a nyugdíj korhatár előtt "visszavonuljunk" és tényleg csak azzal foglalkozzunk, amivel szeretnénk.

NEKED AJÁNLJUK
Rengeteg munkavállaló készül most erre: már ezt is kaphatnak a bónusz mellé

Már csak pár hét van karácsonyig, így minden cégnél napirenden van a kérdés, hogy milyen formában köszönjék meg a dolgozók egész éves munkáját.

A Brancs megmondja: ezek kellenek, hogy megvalósítsd vállalkozás ötleted

A Brancs kampányait készítő szakemberekkel beszélgettünk arról, hogy mi a receptje egy sikeres vállalkozásnak.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 9. péntek
Natália
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?