17 °C Budapest
Ennyi nyugdíjat kap a képviselői fizetése mellé Havas Henrik

Ennyi nyugdíjat kap a képviselői fizetése mellé Havas Henrik

2017. május 19. 14:00

Míg a nyugdíjasoknak több mint a fele 100 ezer forint alatti összegből kell, hogy gazdálkodjon, Havas Henrik saját bevallása szerint elégedett azzal az összeggel, amit kap.

Havas Henrik az ATV műsorában reagált arra, miszerint az MSZP miniszterelnök-jelöltje visszaadná a 13. havi nyugdíjat az időseknek. Az ismert tévés nem tartja igazságosnak a felvetést, mert ezzel az eleve magas nyugdíjjal rendelkezők járnának jól, mint ő.

Bevallom, hogy én abba a húszezerbe tartozom a körülbelül 2 millió öregségi nyugdíjas közül, akik a legtöbbet kapja, mert így alakult. Én miért kapok 13. havi nyugdíjat maguktól? Én nem kértem!"

- mondta Havas.

Ha abba a felső húszezerbe tartozik, akiknek a legmagasabb a nyugdíjuk, akkor bőven része annak a több mint 120 ezer nyugdíjasnak, akik havonta 200 ezer forint feletti összeget kapnak. Ráadásul nem a megszokott nyugdíjas életet éli: nemrég képviselővé választották, és a médiából sem tűnt el. Tehát nem a nyugdíja az egyetlen bevétele. Havas viszont messze nem került be a top háromba, ugyanis a tavaly decemberben 2 310 017 forint volt a három legmagasabb öregségi nyugdíj átlagösszege.

Jelenleg nagyjából 110 ezer forint körül mozog az öregségi nyugdíj átlagos összege. A csaknem kétmillió nyugdíjasnak viszont több mint a fele 100 ezer forintnál kevesebb ellátást kap. Ráadásul 74 ezernél is többen vannak, akiknek havonta 50 ezer forintnál is kevesebb pénzből kell megélniük.

Ígéret van bőven

Sok elképzelés van arról, hogyan lehetne jobbá tenni az idősek helyzetét, ám érdemi döntések ez ügyben még nem születtek. Idén március környékén csak úgy záporoztak a nyugdíjasoknak szóló ígéretek. Akkormegkérdeztük olvasóinkat, hogy szerintük melyik lenne az az intézkedés, ami valóban segítséget jelentene az időseknek.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A 13 056 válaszadó 37 százaléka (4823 fő) szerint a havi 120-150 ezer forintos nyugdíjminimum jelentene megoldást, 21 százalék (2711 válasz) szerint az lenne segítés, ha a nyugdíjak megőriznék a reálértéküket. A válaszadók 16 százaléka (2116 fő) szerint a 13. havi nyugdíjat kellene újra bevezetni, 11 százalék (1465 fő) az ingyenes gyógyszerre voksolt, 9 százalék (1113 fő) a nyugdíjminimum 57 ezer forintra emelésében látja a megoldást, 6 százalék (828 fő) pedig az ingyenes temetésre szavazott.

Amire viszont már elég valószínű, hogy novemberben plusz pénzt kapnak az idősek, mivel a kormány januárban csak 1,6 százalékkal emelt a nyugdíjakon, a jelenlegi előrejelzések szerint viszont 2,6 százalék lesz az infláció. Emiatt nyugdíj-kiegészítésre számíthatnak, ami egy átlagnyugdíjasnak 12 ezer forint pluszt jelent.

Címlapkép: MTI

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 29. vasárnap
Magdolna
21. hét
Május 29.
Hősök napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 29. 07:30