33 °C Budapest
Nyugdíjáról vallott Cicciolina: ezért dolgozik még mindig a díva

Nyugdíjáról vallott Cicciolina: ezért dolgozik még mindig a díva

2016. július 21. 17:00

Bár korábban hatalmas összeggel ment nyugdíjba, mégsem hagyja abba a munkát Staller Ilona, alias Cicciolina. Bár nem szűkölködik a magyar származású pornófilmcsillag, szeretne pénzt keresni, amíg csak teheti.

Korábbi sajtóértesülések szerint az idén 65 éves Cicciolina nyugdíja olasz parlamenti képviselőként csaknem 2 millió forint körülire tehető. A színésznő mégsem hagyja abba a munkát.

Ilona, amíg csak teheti, szeretne pénzt keresni, hogy még jobban bebiztosítsa az öregkorát és a fia jövőjét. Különböző külföldi tévécsatornák rendszeresen hívják szerepelni, és hamarosan két róla szóló dokumentumfilmet is bemutatnak.

A mostani filmjeim darabjaiért megkapom a 80 ezer eurót (~25 millió forint)

- mesélte Cicciolina a HOT magazinnak.

Nehezen szabadulunk meg a munkától

Bár vélhetően Cicciolinának jóval nagyobbak az igényei, nem ő az egyetlen magyar, aki dolgozni kényszerül a nyugdíjas éveiben is. Egy korábbi 12 országot vizsgáló jelentés szerint ugyanis a magyarok tudnak a legnehezebben megszabadulni a munkától. Magyarországon a dolgozók 45 százaléka a nyugdíjba lépéskor azonnal felhagyna a mindennapi pénzkereséssel, ennek ellenére a hazai nyugdíjasok közel kétharmada nem tudta ezt megtenni.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)


Érdekes eredmény, hogy Magyarország az egyetlen, ahol a pihenést tervező aktív lakosságnál kevesebb nyugdíjas tudta biztosítani magának a munkától mentes megélhetést. Ezt főként a pénzügyi tudatosság, és a hosszú távú megtakarítási eszközök ismeretének hiánya okozza - véli Nagy Csaba, az OTP Önkéntes Nyugdíjpénztár ügyvezető igazgatója.

A cég eredményei szerint a magyarok 70 százaléka esetében nem biztos, hogy az állami nyugdíj elegendő lesz a kívánt életszínvonal biztosításához nyugdíjas korban. A hazai kutatási adatok pedig szintén alátámasztják, hogy a magyarok munkával tervezik kiegészíteni az állami nyugdíjukat, a megkérdezettek fele válaszolta ezt.

NEKED AJÁNLJUK
Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 29. szerda
Péter, Pál
26. hét
Június 29.
Nemzetközi Duna-nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?