35 °C Budapest
Nyugdíjáról vallott Cicciolina: ezért dolgozik még mindig a díva

Nyugdíjáról vallott Cicciolina: ezért dolgozik még mindig a díva

2016. július 21. 17:00

Bár korábban hatalmas összeggel ment nyugdíjba, mégsem hagyja abba a munkát Staller Ilona, alias Cicciolina. Bár nem szűkölködik a magyar származású pornófilmcsillag, szeretne pénzt keresni, amíg csak teheti.

Korábbi sajtóértesülések szerint az idén 65 éves Cicciolina nyugdíja olasz parlamenti képviselőként csaknem 2 millió forint körülire tehető. A színésznő mégsem hagyja abba a munkát.

Ilona, amíg csak teheti, szeretne pénzt keresni, hogy még jobban bebiztosítsa az öregkorát és a fia jövőjét. Különböző külföldi tévécsatornák rendszeresen hívják szerepelni, és hamarosan két róla szóló dokumentumfilmet is bemutatnak.

A mostani filmjeim darabjaiért megkapom a 80 ezer eurót (~25 millió forint)

- mesélte Cicciolina a HOT magazinnak.

Nehezen szabadulunk meg a munkától

Bár vélhetően Cicciolinának jóval nagyobbak az igényei, nem ő az egyetlen magyar, aki dolgozni kényszerül a nyugdíjas éveiben is. Egy korábbi 12 országot vizsgáló jelentés szerint ugyanis a magyarok tudnak a legnehezebben megszabadulni a munkától. Magyarországon a dolgozók 45 százaléka a nyugdíjba lépéskor azonnal felhagyna a mindennapi pénzkereséssel, ennek ellenére a hazai nyugdíjasok közel kétharmada nem tudta ezt megtenni.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)


Érdekes eredmény, hogy Magyarország az egyetlen, ahol a pihenést tervező aktív lakosságnál kevesebb nyugdíjas tudta biztosítani magának a munkától mentes megélhetést. Ezt főként a pénzügyi tudatosság, és a hosszú távú megtakarítási eszközök ismeretének hiánya okozza - véli Nagy Csaba, az OTP Önkéntes Nyugdíjpénztár ügyvezető igazgatója.

A cég eredményei szerint a magyarok 70 százaléka esetében nem biztos, hogy az állami nyugdíj elegendő lesz a kívánt életszínvonal biztosításához nyugdíjas korban. A hazai kutatási adatok pedig szintén alátámasztják, hogy a magyarok munkával tervezik kiegészíteni az állami nyugdíjukat, a megkérdezettek fele válaszolta ezt.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 21. hétfő
Alajos, Leila
25. hét
Június 21.
A zene ünnepe
Június 21.
Jóga világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?