2018. július 21. szombat Dániel, Daniella

Megszólalt az MNB: kamu volt, mégsem lesz új forintérme


Szomorúan tudatjuk mindazokkal, akik ismerik és szeretik, hogy gyermekkorunk kedvenc mesefigurája, Süsü, a sárkány nem került be az MNB emlékérme-kibocsátási programjába.

Nagyot ment tegnap a Bors cikke a hazai sajtóban, illetve a közösségi oldalakon, miszerint hamarosan "Érmét nyomnak Süsü tiszteletére". A bulvárlapnak elvileg Csukás István árulkodott: "Nagy megtiszteltetés, hogy Süsü pénzérme lesz, ami be is váltható majd. Ebből én azt következtetem ki, hogy a Süsü érmére már megérett a gazdaságunk, és ez jó hír."

Biztos vagyok benne, hogy ez egy olyan döntéshozónak jutott eszébe, aki a mesém születésekor volt gyerek

- fogalmaz a cikkben a nagy mesemondó. Noha a cikk szerint a híres mesefigura megálmodóját alaposan meglepte a hír, amikor megtudta, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) emlékérmét akar Süsü tiszteletére kibocsátani, a Jegybank lapunk számára küldött tájékoztatása szerint

a Süsü emlékérméről szóló információ téves.

"Az MNB minden esetben társadalmi konzultáción kéri ki a nyilvánosság véleményét. Valóban érkezett javaslat egy klasszikus magyar meséket bemutató sorozat indítására, de erről döntés még nem született" - árulta el a Jegybank a Pénzcentrum megkeresésére.

Az MNB május 7-én közzétett közleménye szerint a 2019-es emlékérme-kibocsátási programról szóló nyilvános konzultáció keretében több mint tizenhatezer (tavalyhoz képest 33 százalékkal több) voks érkezett a meghirdetett tematikákra, és számos további témajavaslatot is beküldtek az emlékérmék iránt érdeklődők. 2019-ben két új emlékérme-sorozat debütál, egyiken jellegzetes hazai állat-és növényfajok, másikon híres magyar földrajz- és néprajzkutatók szerepelnek majd.

Borítókép: MTI Fotó/Mónus Márton

MIT SZÓLNÁL 490 EZER FORINTHOZ?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb gyorskölcsönt. Íme, egy példa: kalkulátorunkban 490 ezer forintos hitelösszeget, és 36 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót a CIB Bank nyújtja havi 16 075 forintos törlesztővel; de nem sokkal marad el ettől a K&H Bank ajánlata sem, amely esetében 16 273 forintos havi törlesztővel kalkulálhatunk. Emellett érdemes még megemlíteni a Cetelem, a Raiffeisen Bank, az ERSTE Bank, valamint a Budapest Bank gyorskölcsönét is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát.

Hozzászólások száma: 1 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk

Gigabírság szedi áldozatait az Adrián: sokan nem is sejtik, hogy ez tilos!
Ezt nem árt tudnod, ha a tengernél nyaralsz idén, 132 ezer forint is lehet a büntetés.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS