10 °C Budapest
Itt az igazi nullás számla: tízezreket spórolhatsz ezzel a trükkel

Itt az igazi nullás számla: tízezreket spórolhatsz ezzel a trükkel

Pénzcentrum
2017. május 22. 15:14

Átlagos jövedelem mellett mostanra keveseknek elérhető a ténylegesen ingyenes bankolás. Ha viszont a család több tagja összeáll és közösen használják a bankszámlájukat, akkor sokkal lejjebb szoríthatják a költségeket, nem mindegy azonban, hogy melyik banknál teszik ezt. A Pénzcentrum bankszámla-kalkulátorával utánajártunk, melyik bankhoz érdemes fordulni, ha közös számlavezetéssel spórolnánk a díjakon.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Korábban több cikkben írtunk arról, hogy mekkora a valószínűsége a nullás számlák visszatérésének. Ezek a kalkulációk egy számlatulajdonossal számolnak, azonban, ha a család közösen vezeti a számlát, akkor akár jelentős kedvezményeket is kicsikarhatunk a bankunktól. Persze arra érdemes figyelni, hogy ilyenkor csak egy bankkártyát kapunk (érdemes egy olcsóbb társkártyát vagy hitelkártyát kérni mellé) és a havi kétszeri, ingyenes készpénzfelvételt is csak az egyik fő igényelheti.

Tényleg lehet teljesen nullás számlánk?

Ha a család egy számlára irányítja az összes jövedelmi forrását, akkor egyáltalán nem kizárt, hogy teljesen bankolhatunk, ez akár két átlagos jövedelemből is összejöhet. Ezért havi 400 ezer forintos beérkező jövedelemmel (60 ezer forint eseti külső utalással és 60 ezer forint értékű csoportos beszedéssel) számoltunk a Pénzcentrum kalkulátorában.

Ez alapján az első két évben teljesen ingyenes a Raiffeisen Premium Gold 2.0, amihez ráadásul dombornyomott kártyát kapunk. Arra persze érdemes figyelni, hogy a 400 ezer forint minden hónapban megérkezzen a számlára (vagy legyen 8 millió forint megtakarításunk), enélkül ugyanis a számlavezetésért havi 10 ezer forintot számolnak fel.

A második legolcsóbb a CIB Eco számlacsomagja, ami az első évben ingyenes, és a második évben is csupán a kártyadíjat számítják fel, ami 2900 forint. Ez egyébként már 85 ezer forintos jóváírástól elérhető, így a kisebb keresetűeknek is jó megoldást nyújt.

Más bankoknál is érdemes lehet körülnézni, ha számlavezetőt váltanánk:

  • Az Erste Privilégium L csomagja két év alatt 6254 forintba kerül, ami szintén nem magas összeg, viszont csak közvetítőn keresztül igényelhetjük.
  • AzUniCredit Superior Gold ugyan két év alatt 8640 forintba kerül, azonban ezért aranykártyát kapunk, amely utasbiztosítást is tartalmaz.
  • Az utolsó, két év alatt 10 ezer forintnál olcsóbb számlacsomag a Sberbank Fair, amelyért 9680 forintot kérnek tőlünk.

Mi a helyzet, ha nincs ennyi pénzünk?

Persze a kispénzűek és az egyedülállók is találhatnak maguknak kedvező ajánlatot, második számításunkban 200 ezer forintos beérkező jövedelemmel, 30 ezer forint értékű csoportos beszedési megbízással és 1 eseti, bankon kívüli utalással (10 ezer forint) számoltunk.

Itt a CIB Eco lett a legolcsóbb, a két év alatt 2900 forintos összköltségével, ennek részletei megegyeznek a fent leírtakkal.

Az OTP Smart a második legkedvezőbb költségű számla, két év alatt 4577 forintba kerül. Ez a számla egyébként a nemrég megszűnt Simple helyébe került.

A harmadik legalacsonyabb díjakkal a Sberbank Fair csábít, amely 4940 forintba kerül két év alatt.

Az 5 ezer forintos lélektani határ felett, de 10 ezer forint alatt is vannak olyan számlacsomagok, amikre megérheti áttérni:

  • Az egyik ilyen a korábban említett, csak közvetítőnél elérhető Erste Privilégium L, 6254 forintos költségekkel.
  • A másik a K&H bővített számlacsomagja (7629 forint), amelyhez a jóváíráson felül 500 ezer forintos megtakarításra is szükségünk lesz a kedvező díjszabás eléréséhez.

 

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 28. vasárnap
Stefánia
47. hét
November 28.
Advent (1.)
November 28.
Nemzetközi Aura nap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. november 27. 19:18