Sokmilliós luxusesküvőre készül a Barátok közt sztárja

Sokmilliós luxusesküvőre készül a Barátok közt sztárja

2017. február 20. 16:45

Már két éve eljegyezte kedvesét Solti Ádám, aki a Barátok közt Bokros Ádámját alakítja. Elmondása szerint azért nem került még sor a nagy napra, mert csak ő közel kétszáz vendéget szeretne meghívni. Az esküvő egyébként is egy költséges dolog, általában milliós tétel alatt senki sem ússza meg.

Még gyűjti a milliókat az esküvőre Solti Ádám, elmondása szerint szeretné megadni a módját, és egy elegáns helyszínen képzeli a nagy napot méghozzá úgy, hogy minden barátja, rokona és kollégája jelen van.

Csak én közel kétszáz fővel számolhatok, és Berni is meghívja a szeretteit. Ez több millió forintos költséggel jár

- mondta a Hot! Magazinnak Solti Ádám, a Barátok közt sztárja. A pár anyagi helyzetére az is hatással van, hogy a menyasszonya fő jövedelme a főiskolai ösztöndíj. Ráadásul nem az esküvő áll az első helyen, amire most gyűjtenek, a színész egyelőre főleg leendő otthonuk építésére fordítja a keresetét.

A száztíz négyzetméteres ház falai már állnak. Ennél nagyobbat nem szeretnénk, mert túl fárasztó lenne a takarítása és költséges a fűtése

- mondta a színész a lapnak. Már jelenleg is együtt él a kedvesével, de valószínű, hogy csak a beköltözés után kerül sor az esküvőre.

A házasság és az esküvők egyébként reneszánszukat élik, 2010 óta egyre többen kötnek házasságot Magyarországon. Az 1970-es években átlagosan még 97 ezer házasságot kötöttek évente, ám ez a szám az 1980-as években 73 ezerre, az 1990-es években 53 ezerre, az ezredfordulót követő évtizedben pedig 43 ezerre esett vissza. A 2010-es év jelentette az elmúlt évtizedek mélypontját, amikor egy év leforgása alatt mindössze 35 520 pár járult anyakönyvvezető elé.

Azóta évről évre emelkedett a házasságkötések száma. A Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb, előzetes adatai szerint 2016. január-november között 48 920 házasságot kötöttek. Ez a szám a decemberi adatok nélkül is több volt, mint ahányan 2015-ben házasságra léptek, és a számokból úgy tűnik, hogy az elmúlt húsz évet tekintve 2016-ban házasodtak a legtöbben.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Költségekkel csak óvatosan

Az esküvő - főleg, ha nagy lakodalom követi - mindig költséges, és nem jellemző, hogy a nagy napra költött összeg megálljon hét számjegy alatt.

Tapasztalatom szerint 1,5-2,5 millió között költenek átlagosan a magyar párok az esküvőjükre, de persze ez is a társadalmi rétegtől és az igényektől függ

- mondta korábban a Pénzcentrumnak Radanovics Ivett, esküvőszervező. Természetesen vannak kirívó estek, amikor a pár 5-6 milliót is elkölt az esküvőre. Ebbe az összegbe azonban már olyanok is beleférnek, mint termet bérelni egy kastélyban, vagy fizetni az egész násznépnek a szállást éjszakára. De az egyedi ruha, dekoráció vagy menüsor is sokba kerülhet.

Címlapkép: MTI

NEKED AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?