6 °C Budapest
Megtévesztő a hasonlóság: te elfogadnád ezt a 20 ezrest?

Megtévesztő a hasonlóság: te elfogadnád ezt a 20 ezrest?

2017. február 12. 12:03

A valódira megtévesztően hasonlító 20 ezres bankjegyeket hamisított egy tolna megyei banda. Több bolt pénztárosait is átverték a hamisítványokkal.

A Szekszárdi Rendőrkapitányság pénzhamisítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást három férfi ellen. Az elkövetők tavaly júniusban Szedresen, Medinán és Gerjenen található boltokban fizettek hamis 20 ezres bankjegyekkel. A rendőrség a feljelentések alapján nyomozást rendelt el, amelynek eredményeként azonosították a bűncselekmény feltételezett elkövetőit - írja a Police.hu.

Ahogy egyébként az alábbi képen látható, kinézetre megtévesztően hasonlít az eredetire a hanisított bankó, a nyomtatáshoz használt tinta viszont jól láthatóan elmosódott, ez is segíthetett a bűnözők lebuktatásában.

Forrás: Police.hu

Az elkövetéssel egy 60 éves medinai férfit gyanúsítanak, akit előzetes letartóztatásba helyeztek. A nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki a férfi társait is, egy 25 éves tolnai, valamint egy 42 éves fürgedi férfit, akik szabadlábon védekezhetnek. 

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. április 15. csütörtök
Anasztázia, Tas
15. hét
EZT OLVASTAD MÁR?