Quaestor és Marcsika: így kamatozna náluk az Ötöslottó 4 milliárdja

2015. április 25. 07:07

4,1 milliárd forintot vihet haza, aki ötször is jó számot ikszel az Ötöslottón ezen a héten. Azt viszont még a pénzügyekben jártas magyarok közül is kevesen tudnák megmondani, hogy mibe tegye a pénzét a nyertes, és mekkora kamatokkal számolhat havonta.

Az Ötöslottó eheti sorsolásán a várható főnyeremény 4,1 milliárd forint, ami a valaha volt harmadik legnagyobb várható nyeremény a játék története során.

Ez az összeg csak 15 millió forintra van minden idők második legmagasabb főnyereményétől.

Tehát, ha ezen a héten sem viszi el senki a hatalmas összeget, akkor már a második legnagyobb nyereményért játszhatunk jövő héten.

Mihez kezdjünk ekkora nyereménnyel?

Ilyen hatalmas pénz esetén a bankoknál egyértelműen privátbanki szolgáltatáshoz juthat a nyertes, még akkor is, ha az összeget (a Pénzcentrum és a Szerencsejáték Zrt. tanácsát megfogadva) több helyre utaltatja. A privátbanki szolgáltatások során egyébként széleskörű befektetéseket kínálnak nekünk a személyes privátbankárok, így extra hozamhoz juthatunk. De mennyi kamatot is kaphatunk a 4,1 milliárd forintra?

Ennyit hoz egy alacsonyabb bankbetét

Ha egy alacsonyabb kamattal kecsegtető bankbetétet választunk (0,8 százalékos kamattal), akkor az éves kamat 32,8 millió forint lesz, ami havonta 2,7 millió forintot jelent. Ez azt jelenti, hogy már így is több, mint tízszeresét kapnánk meg, mintha átlagfizetésünk lenne.

Ennyire jó egy átlagos betét

Ha a jegybank átlagos betéti kamataival számolunk (1,62 százalék), akkor az éves kamatunk már 66 millió forintot tenne ki, ami azt jelenti, hogy több mint 5 millió forintból gazdálkodhatunk havonta.

Az elérhető legjobb betéti kamat

A most elérhető legjobb betéti kamattal (3,2 százalék) viszont az éves hozamunk 131 millió forintra ugrik, ami havi szintre lebontva közel 11 millió forintot jelentene.

Nem ennyivel érdemes számolnia az újdonsült milliárdosnak

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,54 százalékos THM-el, és havi 129 100 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 9,12% a THM; a Raiffeisen Banknál 9,37%; az MKB Banknál 9,39%,  a Takarékbanknál pedig 9,53%; míg az UniCredit Banknál 9,7%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni az OTP Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Fontos tehát hozzátenni, hogy a privátbanki kamatok magasabbak azoknál a kamatoknál, amiket az átlagemberek kapnak bankjuktól.

De a privátbanki szolgáltatások messze nem csak bankbetétekben gondolkoznak, hanem kötvényekbe, befektetési alapokba, részvényekbe, ingatlanokba teszik a pénzt.

Jól hoznának az állampapírok

Természetesen állampapírokban is gondolkodhatunk, hiszen ezek is biztonságos megtakarítási formának tekinthetőek. Ezek közül a két lakossági államkötvénnyel érdemes kalkulálni, azok magas hozama miatt. A Prémium Magyar Államkötvény (PMÁK) 4 százalékos kamata évente 164 milliót (havi 13,6 millió) hozna a konyhára, míg a Bónusz Magyar Államkötvény (BMÁK) közel 4,5 százalékos kamatai évente 184 millió forinttal (havi 15 millió) növelnék a házi kasszát.

Ennyi kamatot adna Marcsika

Érdemes összehasonlítani ezt Marcsika Kun-Mediátoros és a Quaestor kötvények kamataival. Karcagon az utazási irodás Marcsikaugyanis 20 százalékot ígért az ügyfeleinek, amely 4,1 milliárddal számolva

évente 820 millió forinthoz juttatna minket, vagyis havi szinten 68 milliót vehetnénk ki a befektetéseinkből.

Ehhez képest a Quaestor kötvény csak kispályás, 6,55 százalékot kínált, amivel mindössze "csak" 269 millióhoz juthatnánk évente (havonta 22 millió). Fontos hozzátenni, hogy Marcsika, akinek semmilyen engedélye nem volt arra, hogy betéteket gyűjtsön, most valószínűleg Mexikóban bújkála karcagiak milliárdjaival, a Quaestor atyja, Tarsoly Csaba pedig előzetes letartóztatásban van, a kötvényeseket pedig az állam a bankok pénzéből próbálja megmenteni.

 

KATTINTS! Friss hírek, nyerőszám kereső ÖTÖSLOTTÓ aloldalunkon

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2023. január 29. 15:51
Egy, a magyar miniszterelnökkel folytatott sajtóbeszélgetésen résztvevő német újságíró megírta, hogy...
Bankmonitor  |  2023. január 29. 12:20
A jelen gazdasági helyzet nem éppen könnyű terep. Legyen szó bármilyen élethelyzetről, mindenkinek é...
Holdblog  |  2023. január 28. 06:32
Az Európai Unió turisztikai ipara kezd visszatérni a koronavírus-járvány előtti csúcsidőszak szintje...
KonyhaKontrolling  |  2023. január 27. 07:55
Kezdő befektetői körökben az egyik sztár stratégia az osztalékportfólió, online csoportokban már-már...
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 29. vasárnap
Adél
4. hét
Január 29.
Balassagyarmat napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?