18 °C Budapest

A lakossági ügyfeleket is megcélozza a BNP Paribas

Pénzcentrum
2014. szeptember 18. 14:05

Mától a BNP Paribas belép a lakossági piacra, egyelőre csak betétgyűjtéssel foglalkoznak, de a korábbiaktól eltérő szolgáltatást nyújtanak. A betéti termékeik egyébként kedvező kamatokat nyújtanak, de vajon milyen újdonságok elérhetőek a banknál? A kérdéseinkre a BNP Paribas sajtótájékoztatóján kaptuk meg a válaszokat.

Új betétgyűjtő szolgáltatást indított a BNP Paribas. A bank korábban elsősorban a vállalati szegmensben volt ismert és a Cetelem bankon keresztül az egyik legnagyobb áruhitelező Magyarországon. A cég terjeszkedni szeretne hazánkban is, ezért mostantól belép a lakossági betétgyűjtés területére is, ezzel új szolgáltató lesz elérhető a betétekben gondolkodó ügyfeleknek.

Ezért lehet jó választás a BNP Paribas

A legfontosabb szempontok a biztonság, az újfajta élmény nyújtása és a modernitás lesz - mondta Jocelyne Thomas-Vukovic a BNP Paribas közép-európai Betétgyűjtési Üzletág vezetője. Érdekes újítás az is, hogy olyan fiókokat nyit a pénzintézet, ami ügyfélélményt nyújt. "Nem vagyunk klasszikus lakossági bank, de megcéloztuk a lakosságot" - tette hozzá Laurent Poiron közép-európai regionális vezérigazgató. A bankvezér szerint az ügyfelek számára a biztonságot az adja, hogy fióktelepként működnek Magyarországon. Ezért a hazai szabályozások csak részben érvényesek a betétekre, lényeges, hogy a francia betétbiztosítási alap felel a betétekért, ugyanúgy 100 ezer euró összegig, ahogy az OBA teszi ezt.

A tehetősebb rétegeket célozza meg az új termék, ezt mutatja a minimálisan elhelyezhető összeg, ami ötezer eurónak (kb. 1,5 millió forint) megfelelő forint lehet. A kamatok terén nem lesz kimagasló az új betéti termék, sokkal inkább az a célja, hogy hosszú távon is fenn tudja tartani a most megjelenő kamatszinteket.

A kezdeti feltételek igen kedvezőnek mondhatóak, az egy éves betét jelenleg 3,1 százalékos kamatot ad, ami nem az elérhető legmagasabb, de igen kedvező ajánlatot jelent.

A betétek futamideje jelenleg három hónap és két év között terjed, de az egy éves ajánlat emelkedik ki a többi ajánlat közül.

Mennyi a számlavezetési költség?

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A megnyitott betétiszámlának nincsen havi díja, ami könnyen összehasonlíthatóvá teszi a terméket. További előny az is, hogy az utalás költségei sem jelentősek, a tranzakciós illeték mértékével (0,3 százalék, maximum 6000 forint) egyezik meg.

Csak a betétgyűjtés kezdődik el azonban a banknál, egyéb termékek bevezetését egyelőre nem tervezik. Ennek valamelyest ellent mond az, hogy kivételesen biztonságos netbanking rendszert vezetnek be a bank.

Jelenleg még az elektronikus adatkitöltés után be kell menni a fiókba, hogy aláírjuk a szükséges dokumentumokat, azonban dolgoznak azon, hogy a vidéki ügyfeleknek is könnyebb legyen az üzletkötés az online rendszer fejlesztésével. További várható fejlesztés lehet, hogy nem csak forintban, hanem más devizában is lehetővé teszik a betétgyűjtést.

 

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MNB Intézet  |  2024. március 28. 10:14
A szabadkereskedelmi konszenzus évtizedeiben a főáramú közgazdaságtan az állami beavatkozás és prote...
ChikansPlanet  |  2024. március 28. 09:40
Egy tech startup által tervezett innováció nemcsak a jövő energiaszükségletére kínál megoldást, hane...
MEDIA1  |  2024. március 28. 08:53
Üdv, Kötter hangzik a nem is oly rejtélyes elköszönés a Magyar Péterrel kapcsolatos, véletlenül kike...
Bankmonitor  |  2024. március 28. 08:06
A lakáshitel kamatok csökkenése után a személyi hitelek is olcsóbbak lettek. A Bankmonitor Erste sze...
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem