24 °C Budapest
A lakossági ügyfeleket is megcélozza a BNP Paribas

A lakossági ügyfeleket is megcélozza a BNP Paribas

Pénzcentrum
2014. szeptember 18. 14:05

Mától a BNP Paribas belép a lakossági piacra, egyelőre csak betétgyűjtéssel foglalkoznak, de a korábbiaktól eltérő szolgáltatást nyújtanak. A betéti termékeik egyébként kedvező kamatokat nyújtanak, de vajon milyen újdonságok elérhetőek a banknál? A kérdéseinkre a BNP Paribas sajtótájékoztatóján kaptuk meg a válaszokat.

Új betétgyűjtő szolgáltatást indított a BNP Paribas. A bank korábban elsősorban a vállalati szegmensben volt ismert és a Cetelem bankon keresztül az egyik legnagyobb áruhitelező Magyarországon. A cég terjeszkedni szeretne hazánkban is, ezért mostantól belép a lakossági betétgyűjtés területére is, ezzel új szolgáltató lesz elérhető a betétekben gondolkodó ügyfeleknek.

Ezért lehet jó választás a BNP Paribas

A legfontosabb szempontok a biztonság, az újfajta élmény nyújtása és a modernitás lesz - mondta Jocelyne Thomas-Vukovic a BNP Paribas közép-európai Betétgyűjtési Üzletág vezetője. Érdekes újítás az is, hogy olyan fiókokat nyit a pénzintézet, ami ügyfélélményt nyújt. "Nem vagyunk klasszikus lakossági bank, de megcéloztuk a lakosságot" - tette hozzá Laurent Poiron közép-európai regionális vezérigazgató. A bankvezér szerint az ügyfelek számára a biztonságot az adja, hogy fióktelepként működnek Magyarországon. Ezért a hazai szabályozások csak részben érvényesek a betétekre, lényeges, hogy a francia betétbiztosítási alap felel a betétekért, ugyanúgy 100 ezer euró összegig, ahogy az OBA teszi ezt.

A tehetősebb rétegeket célozza meg az új termék, ezt mutatja a minimálisan elhelyezhető összeg, ami ötezer eurónak (kb. 1,5 millió forint) megfelelő forint lehet. A kamatok terén nem lesz kimagasló az új betéti termék, sokkal inkább az a célja, hogy hosszú távon is fenn tudja tartani a most megjelenő kamatszinteket.

A kezdeti feltételek igen kedvezőnek mondhatóak, az egy éves betét jelenleg 3,1 százalékos kamatot ad, ami nem az elérhető legmagasabb, de igen kedvező ajánlatot jelent.

A betétek futamideje jelenleg három hónap és két év között terjed, de az egy éves ajánlat emelkedik ki a többi ajánlat közül.

Mennyi a számlavezetési költség?

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A megnyitott betétiszámlának nincsen havi díja, ami könnyen összehasonlíthatóvá teszi a terméket. További előny az is, hogy az utalás költségei sem jelentősek, a tranzakciós illeték mértékével (0,3 százalék, maximum 6000 forint) egyezik meg.

Csak a betétgyűjtés kezdődik el azonban a banknál, egyéb termékek bevezetését egyelőre nem tervezik. Ennek valamelyest ellent mond az, hogy kivételesen biztonságos netbanking rendszert vezetnek be a bank.

Jelenleg még az elektronikus adatkitöltés után be kell menni a fiókba, hogy aláírjuk a szükséges dokumentumokat, azonban dolgoznak azon, hogy a vidéki ügyfeleknek is könnyebb legyen az üzletkötés az online rendszer fejlesztésével. További várható fejlesztés lehet, hogy nem csak forintban, hanem más devizában is lehetővé teszik a betétgyűjtést.

 

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. augusztus 14. 14:34
Vakmajom szerint nem túlzás azt állítani, hogy a Better Call Saul cím amerikai tévésorozat átformált...
MEDIA1  |  2022. augusztus 12. 19:52
Leadja az Elcserélt élet (Um Lugar ao Sol) cím brazil telenovellát az RTL Klub.
Kiszámoló  |  2022. augusztus 12. 11:08
A KAVOSZ újra elindította a vállalkozóknak szóló Széchenyi hiteltermékeket, igaz lényegesen rosszabb...
Bankmonitor  |  2022. augusztus 11. 11:16
A legtöbb vállalkozónak szinte égnek áll a haja, amikor hiteligénylésrl és adminisztrációról, regisz...
Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Sok magyar nem is tud erről az egyszerű trükkről: milliókat bukhatnak, ha nem figyelnek oda

A vállalkozásunk sikere rengeteg dolgon múlhat, nem elég az ötlet, bizony kemény munkát kell fektetni a sikerbe.

Régi klasszikus tér vissza a magyar boltokba: sokak kedvence lesz ismét elérhető a polcokon

Tíz év után ismét megjelenhet Lakatos István Év Gyerekkönyve-díjas meseregénye, a Dobozváros!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 14. vasárnap
Marcell
32. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. augusztus 14. 16:05