A becsődölt takarék ügyfeleinek egyelőre nics semmi dolga

MTI
2014. július 7. 16:06

Az Orgovány és Vidéke Takarékszövetkezet ügyfeleinek és betéteseinek egyelőre semmilyen teendőjük nincsen, mindenről időben értesítést kapnak majd - mondta Binder István, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) felügyeleti szóvivője hétfőn.

A szóvivő emlékeztetett: a jegybank a betétesek rendezett kártalanítása érdekében 2014. július 4-étől betét- és forráskifizetési tilalmat rendelt el az Orgovány és Vidéke Takarékszövetkezetnél, illetve felügyeleti biztosok kirendeléséről döntött.

Valamennyi érintett hatóság és szervezet, így a jegybank, a felügyeleti biztosok, a Takarékbank Zrt., a szövetkezeti integráció és az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) azon dolgozik, hogy a betétesek rendezett körülmények közt minél hamarabb hozzájuthassanak követeléseikhez - tette hozzá.

Elmondta: a takarékszövetkezet betéteseit kettős betétvédelmi és garanciarendszer védi: a takarékszövetkezetnél még meglévő likvid eszközök mértékéig a betétállományt állomány-átruházással a Takarékbank Zrt. veszi át, illetve igény esetén kifizeti a betéteseknek a szövetkezeti integrációs törvény alapján. Az ezen felüli betétösszegeknél az OBA a jogszabályok adta határidőn belül akár 100 ezer eurós összeghatárig (több mint 30 millió forintig) kártalanítja a biztosított követeléssel bíró betéteseket a hitelintézeti törvény alapján.

Korábban Orbán Gábor, a Nemzetgazdasági Minisztérium adó- és pénzügyekért felelős államtitkára szintén úgy nyilatkozott: minden kisbetétes hozzájut a pénzéhez, a takarékszövetkezetnek a május 31-i adatok szerint 28 ezer betétese volt.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

 

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 11. kedd
Ferenc
19. hét
Május 11.
Miskolc napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?