15 °C Budapest

Ez lenne az OTP nagy dobása? Mit lép az Erste?

Pénzcentrum
2014. február 12. 05:28

Az elmúlt hetekben három bank is változtatott bankszámla-kínálatán, igaz, többen több felé indultak. Két nagybank, az OTP és az Erste egyszerűsítette termékpalettáját, míg az Axa inkább szélesített kínálatával próbál új ügyfeleket szerezni.

Érdekes változások lépnek életbe több magyar banknál is februártól, illetve áprilistól - tudta meg a Pénzcentrum.hu aBankRáció.hu-tól. Leginkább a piaci és jogszabályi változásokkal indokolható, hogy új, Magyarországon nem jellemző számlacsomagokkal próbálnak új ügyfeleket szerezni, izgalmasabb lehetőségekkel próbálják megtartani jelenlegi ügyfeleiket a hazai pénzintézetek.

FRISS! Fontos bejelentés a devizahitelesek ügyében: KATTINTS!

OTP Simple

Az egyik leglátványosabb változás az OTP Simple számlacsomagnál tapasztalható: a pénzintézet leegyszerűsíti a választást az új bankot keresőeknek, ez pedig a gyakorlatban azt jelenti, hogy szélesebb kör számára működhet ez a számlacsomag. Olyan feltételeket kínál, amik aránylag könnyen teljesíthetők, így szélesebb kört célozhatnak meg az ajánlattal. A csomag a feltételek teljesítése mellett ingyenes számlavezetést kínál, ezen felül az első évben díjmentes a bankkártya, a netbank, és a kiegészítő devizaszámla számlavezetési díja. Kedvező továbbá a csoportos beszedési megbízás (24 forint), az állandó átutalás (38 forint), és az eseti átutalás (0,3%, max. 6000 forint), amennyiben netbankon keresztül intézzük.

A Simple-hez kedvezményeket és extra csomagokat is lehet választani, amikkel olcsóbban tudjuk ingyenes készpénzfelvétellel, SMS értesítéssel, illetve kedvező kamatozással bővíteni a csomagunkat. Ez utóbbiak akár havonta változtathatóak, így bankolási szokásainkhoz igazíthatjuk őket.

Erste EgySzámla

Hasonlóan érdekes elemeket tartalmaz az Erste Bank EgySzámla csomagja. Ahogy a név is utal rá, a bank ezentúl csak ezt az egy számlát kínálja minden lakossági ügyfelének. Éppen ezért a csomag lényege a személyre szabhatóság: kedvezményeket nyújtanak azoknak, akiknek legalább 150 ezer forint jóváírás érkezik a számlájára, vagy legalább 35 ezer forintnyi tranzakciót indítanak. Jár a kedvezmény a fiataloknak is, 26 éves korig, illetve a nyugdíjasoknak, ha 60 ezer forintnál több nyugdíjuk kerül jóváírásra. (A Pénzcentrum.hu a napokban hasonlította össze a nyugdíjasok számlacsomagjait: KATTINTS IDE, hogy megtudd milyen lehetőségeid vannak.) A feltételek teljesülése esetén a számlavezetési díj 199 forint.

A Simple csomaghoz hasonlóan az EgySzámla is személyre szabható. Három kedvezmény közül tudunk választani, a másik két kedvezményt pedig plusz havi díj ellenében igényelhettünk. Az egyik választási lehetőség a korlátlan kedvezményes átutalás netbankon keresztül (0,3%, max. 6000 Ft.), amit praktikusan annak érdemes választania, aki sok online átutalást kezdeményez. A másik választható kedvezmény a kártyatranzakciókról küldött SMS-ek díjmentességét adja, ami az aktív kártyahasználóknak ideális. A harmadik lehetőség dombornyomott bankkártyát biztosít nem dombornyomott elektronikus kártya költségeiért.


Axa OKÉ

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Áprilistól újít az Axa Bank: ők az eddig elérhető kettő helyett öt számlacsomagot vezetnek be. Ezek közül az OKÉ1, OKÉ2, OKÉ3, OKÉ4 bankszámlák növekvő jövedelemjóváírás esetén érhetőek el (ez a gyakorlatban úgy működik, hogy minél több pénz érkezik a számlára annál kisebbek a költségeink). A jelenlegi Axa-ügyfeleket ha másképp nem nyilatkoznak, automatikusan az OKÉ1 csomagba teszik, ami meglehetősen magas költségekkel bír, kivéve, ha a banknál lévő összes megtakarítás eléri a félmillió forintos egyenleget. A többi számlacsomaghoz 125 ezer, 200 ezer, illetve 300 ezer forint jóváírásnak kell érkeznie az ingyenes számlavezetéshez.

Az említett Axa számlák nem fizetnek látra szóló kamatot, azonban az OKÉ Betétszámla az MNB alapkamattal megegyező kamatot biztosít, ami a jelenlegi szint mellett kedvezőnek számít (a jegybanki alapkamat jelenleg 2,85 százalék).

A két nagybank konstrukciójához hasonlóan az Axa Banknak is van kedvezménye. Azok, akik legalább 50 ezer forint értékben használják kártyájukat fizetésre, egyszeri ingyenes készpénzfelvételt és 1%-os jóváírást kapnak vásárlásaikból. Az elköltött összeggel együtt a kedvezmények mértéke is sávosan nő.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 28. 22:12
Nyolcvanegy éves korában meghalt Haumann Péter Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, a Magyar Művés...
Holdblog  |  2022. május 28. 07:01
Ilyen is régen volt. 2006-ban. A Merrill híres alapkezelői felmérése szerint most jött el az az idős...
Összkép  |  2022. május 27. 15:07
Közeledik a nyári szünet, sokan az utolsó jegyeiket szerzik ebben az új normálisban, egy világjárván...
KonyhaKontrolling  |  2022. május 27. 07:35
Aki dolgozott már valaha, egészen biztosan volt szerencséje néhány KPI-hoz. A KPI (key performance i...
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 29. vasárnap
Magdolna
21. hét
Május 29.
Hősök napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 28. 19:25