A szellem mondta meg, hol van a hatalmas aranykincs

MTI
2013. október 23. 16:42

Ásatások kezdődtek egy 19. századi észak-indiai erődítmény romjainál, ahol egy köztiszteletben álló hindu szent ember álma szerint kincs rejtőzik.

A kincsvadászat azután kezdődött, hogy Shobhan Sarkar elmesélte álmát az indiai kormány egyik miniszterének, aki a múlt hónapban tett nála látogatást. A vallási tanító szerint a brit gyarmatosítók elleni lázadása miatt 1858-ban felakasztott Rao Ram Baks Szing király szelleme mondta neki álmában, hogy gondoskodjon az ezer tonnányi és majdnem 50 milliárd dollárt érő kincsről, amelyet a néhai uralkodó Uttar Prades állambeli erődítménye alá rejtettek.

Az indiai földtani és régészeti szakemberek a múlt hét végén átvizsgálták a területet és bizonyítékot találtak rá, hogy nagyjából 20 méterre a földfelszín alatt valamilyen nehézfém található, ám csak ásatással lehet megállapítani, hogy pontosan milyen fémről van szó.

Az ország kulturális emlékműveinek régészeti tanulmányozásáért, illetve megóvásáért felelős hivatal, az Archaeological Survey of India tájékoztatása szerint az ásatási munkálatokat az öreg erődítmény romjai között álló templom alatt kezdték el pénteken.

A feltárás melletti Daundia Khera falu lakosai jól ismerik a kincsről szóló legendákat. Sarkar egyik tanítványa szerint a helyiek már többször találtak ezüst és aranyérméket a tagállam fővárosától, Lakhnautól nagyjából 80 kilométerre délnyugatra fekvő Unnao kerületben. A helyi hatóságok barikádokat állítottak fel a falut megrohamozó több ezer ember távoltartására, akik annak reményében sereglenek oda, hogy megláthatják a kincset, vagy legalább egy apró szuvenírt vihetnek magukkal.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A mintegy 200 millió főt számláló Uttar Pradesh egyike India legszegényebb és legfejletlenebb államainak.

Két évvel ezelőtt több ezer milliárd forint értékű arany- és ezüstékszert, valamint drágakövet találtak egy 16. századi dél-indiai hindu templom titkos kamráiban. A hatóságok azóta is igyekeznek távol tartani a médiát és a nagyközönséget az ásatási területtől. A mesés kincs felfedezésével a Kerala állambeli Srí Padmanabhaszvámi szentély egy csapásra a leggazdagabb indiai templom lett. A Visnu istennek szentelt templomot több száz évvel ezelőtt építtette Travánkor király - a templom kamráiba a hívek adományai kerültek.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. június 23. 18:02
A Media1 podcastjának vendége volt M. Lengyel László, a Sajtószakszervezet ügyvezető elnöke. A beszé...
Kiszámoló  |  2024. június 23. 13:56
A magas kamatok dacára az Egyesült Államokban 5,8%-kal 419 ezer dollárra nőtt a használt ingatlanok...
Holdblog  |  2024. június 23. 07:28
Még mindig a legtrendibb papír az Nvidia, de az adatok szerint a hedge fundok inkább csökkentik rész...
Bankmonitor  |  2024. június 21. 12:08
Ha több gyermek után használnánk ki a CSOK Pluszt, akkor nagyobb összegű kedvezményes hitelre lehetü...
Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 23. vasárnap
Zoltán
25. hét
Június 23.
Szentivánéj
Június 23.
Olimpiai világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem