3 °C Budapest

Nem kell a hitelkártyás vásárlások után adót fizetni az MKB-nál

Pénzcentrum
2012. november 20. 13:03

Nem hárítja át az illetéket a hitelkártyás vásárlásoknál az MKB Bank, ezzel is támogatva az idén nyáron meghirdetett új lakossági stratégiáját, amelynek egyik fókuszában a folyamatosan megújuló hitelkártya termékek felfuttatása áll.

Nem érinti a pénzügyi tranzakciós illeték január elsejei hatályba lépése a hitelkártyás vásárlásokat az MKB Banknál: az ezt a készpénzkímélő fizetési módot előnyben részesítő ügyfelek továbbra is díjmenetesen használhatják hitelkártyájukat vásárlásra.
Azt követően, hogy az Országgyűlés szentesítette a tranzakciós illetékről idén nyáron elfogadott törvény módosítását, az MKB Bank is átvezette a jogszabályban fizetési műveletenként megállapított 6 ezer forintos díjplafont a jövő év elejétől - a tranzakciós illeték hatálybalépésétől - érvényes kondícióiba.

Ezzel a hitelintézet tartotta magát ahhoz a korábbi vállalásához, miszerint a tranzakciós illetékkel összefüggő díjváltozásokat csak olyan mértékben érvényesíti ügyfelei irányában, amennyire azt az erről szóló jogszabály indokolttá teszi, és kizárólag attól a dátumtól, amikortól a törvény hatályba lép. A hitelkártyás vásárlásoknál alkalmazott, visszavonásig érvényes kedvezmény a hitelkártya termék népszerűségének növelését, aktív használatra történő ösztönzését támogatja.

Utóbbi szervesen illeszkedik az MKB Bank új, a vagyonosabb ügyfélkör teljes körű kiszolgálására irányuló lakossági stratégiájába, amelynek a számlavezetési és befektetési szolgáltatások mellett a hitelezés természetes, az ügyféligényekhez igazodó bővítése is megkerülhetetlen részét képezi. Ennek keretében, a már meglévő, Európa egyik legnépszerűbb törzsutas programjához kapcsolódó Miles&More hitelkártyák mellett, folyamatosan bővülő hitelkártya választékkal várja meglévő és új ügyfeleit a bank a jövő év elejétől.

Az MKB új, középtávú stratégiája a lakossági mellett a vállalati ügyfelek, különösen a kis- és középvállalatok kiszolgálásában is a megújulásra, a szolgáltatások minőségének további javítására, választékának bővítésére koncentrál. A fő tulajdonos BayernLB támogatásával a bank aktívabban kíván részt venni a jó fizetőképesség kis- és középvállalatok hitelezésében.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. december 9. 11:17
Egy álláskereső portálon keres teljes munkaidőre újságíró-hírkesztőt az Indamedia legnagyobb lapja,...
KonyhaKontrolling  |  2022. december 9. 07:45
A demokratikus országok (és a felszínen az autoriter országok is) rengeteg erőforrást fordítanak a k...
Bankmonitor  |  2022. december 9. 07:16
Rekordmértékű nyugdíjemelés várható 2023 januárban. A Bankmonitor számításai szerint az átlagnyugdíj...
Holdblog  |  2022. december 9. 04:59
Befektetéspszichológiai egypercesek. Cikksorozatomban azokat a torzításokat mutatom be, amelyekkel n...
Rengeteg munkavállaló készül most erre: már ezt is kaphatnak a bónusz mellé

Már csak pár hét van karácsonyig, így minden cégnél napirenden van a kérdés, hogy milyen formában köszönjék meg a dolgozók egész éves munkáját.

A Brancs megmondja: ezek kellenek, hogy megvalósítsd vállalkozás ötleted

A Brancs kampányait készítő szakemberekkel beszélgettünk arról, hogy mi a receptje egy sikeres vállalkozásnak.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 9. péntek
Natália
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 9. 12:30