12 °C Budapest

Ők nyertek több millió forintot - Búcsú az ingyenes bankszámláktól?

Pénzcentrum
2012. október 28. 19:07

Hogyan befolyásolta pusztán az adórendszer változása, illetve az esetleges béremelés 2010 óta a nettó kereseteke? Erre a kérdésre kereste a választ a hét elején közölt cikkében a Pénzcentrum.hu. Írásunkból kiderül, ki mennyit nyert, illetve veszített a személyi jövedelemadó rendszer átalakításával. Több cikkben is felhívtuk a figyelmet a bankkártya-használat, illetve a különféle fizetést könnyítő technológiai újítások előnyeire. Közöltük a Kúria által nyilvánosságra hozott elemzést a fogyasztói nem lakáscélú hitel-és kölcsönszerződésekre vonatkozó általános szerződési feltételek egyoldalú módosításáról. Tanácsokat adtunk, hogyan védekezz a lakásodban az őszi nyirkos időben bekövetkező penészedés ellen. Arról is írtunk, mibe kapaszkodhatnak a kisvállalkozások, amelyek amiatt nem választhatják jövőre a kisadózást, mert a NAV korábban felfüggesztette az adószámukat.

Így keresnek 5-10 milliót pluszmunka nélkül magyarok tízezrei
Magyarország úgy vezette be az egykulcsos adórendszert, hogy az alacsony jövedelműek terhei jelentősen nőttek az adójóváírás eltörlése, valamint a nyugdíj-, illetve az egészségbiztosítási járulék emelése miatt, miközben három év alatt milliókat hagy a magasabb keresetűek zsebében. A havi bruttó 243 ezer forint alatti jövedelmekből - családi adókedvezmény nélkül - kevesebb marad nettóban 2012-ben, mint két évvel ezelőtt.

Átvert a bankom? Itt a válasz a Kúriától
Több hiteles is tapasztalhatta, hogy törlesztőrészlete kisebb-nagyobb mértékben növekedett az elmúlt időszakban. Az jegybanki alapkamat csökkentésével ez megfordulhat, de addig is a Köfe összefoglalta a Kúria elemzését az egyoldalú szerződésmódosításokkal kapcsolatban. Ez segíthet a hiteleseknek az esetleges perek előtt felmérni esélyeiket.

A Citibanknál sem lesz? Matolcsy eltemette a 0 Ft-os számlákat
Megszűnhet a Citibank ingyenes, "0 Ft-os" számlacsomagja - legalábbis erre utal a pénzintézet lapunknak küldött tájékoztatása. Feltételezhetően 2013-tól fizetni kell majd a készpénzfelvételért és más tranzakciókért is. Ezzel együtt Magyarországon több más, korábban ingyenes banki számlacsomag tűnhet el jövőre a banki tranzakciós adó bevezetése után.

Készpénzfelvét, kártyás fizetés külföldön: ezt jobb, ha tudod
Egyre többen használják bankkártyájukat már külföldi utazás esetén is. Főként, hogy bizonyos esetekben már egy határon túli automatából is ingyenesen vehetünk fel készpénzt. Utazás előtt azonban nem árt tisztázni a legfontosabb tudnivalókat, nehogy meglepetés érjen minket. Ezúttal ebben nyújt segítséget a Pénzcentrum.hu.

Utálsz sorban állni? Itt a megoldás!

Hosszan sorba állni a pénztárnál senki sem szeret. Ha lehet, minden vevő szívesen spórolna az ezzel töltött idővel. Bár az árucikkek árának beolvasását nem lehet lerövidíteni, a fizetés idejét igen. Erre találták ki az érintésmentes bankkártyát. Hogy és mire lehet ezt használni? Ennek jártunk utána.

Biztonságos az érintésmentes bankkártya? Most kiderül
Magyarországon is egyre népszerűbbek az érintésmentes fizetést lehetővé bankkártyák. Sok időt, hosszas sorban állást spórolhatunk meg használatukkal, kiválóan használhatóak éttermekben, kávézókban, boltokban - leginkább alacsonyabb összegű vásárlásoknál. Az elmúlt időszakban ugyanakkor szárnyara kaptak hírek az érintésmentes kártyák sebezhetőségéről is - a Pénzcentrum.hu most ezeknek járt utána.

Ezt is tudja a lapostévé: csak integetni kell neki

A legnagyobb fizetéstechnológiai cégek folyamatosan keresik azokat a lehetőségeket, amelyek újabb és újabb ötletekkel ragadják meg a fogyasztó érdeklődését, ösztönözve őket az egyszerű és élményszerű vásárlásra, pénzkezelésre. Mondhatjuk tehát, hogy izgalmas lehetőségek állnak a bankkártya utáni korszak vásárlói előtt - a kérdés ugyanis már nem az, hogy mi jön a készpénzes fizetés után, hanem az, hogy milyen fizetési, vásárlási lehetőségek vannak a bankkártyán túl.

Százakat vertek át Magyarországon: "Csak a nyereségből kérünk részesedést"
Izgalmas videót tett közzé honlapján a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK). A felvételen az látszik, ahogy a rendőrök lecsapnak egy pénzügyi szolgáltatási tevékenységet engedély nélkül végző cégre.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Itt az újabb átverés: rendőrnek "öltöztek" a kiberbűnözők
A rendőrséghez országszerte több állampolgári bejelentés érkezett, mert ismeretlen tettesek különböző internetes oldalakon keresztül egy káros tartalmú szoftvert terjesztenek.

Itt a penészedés szezonja: így védekezz!
Október utolsó hétvégéjével véget ért a hosszúra nyúlt ősz Magyarországon - a meteorológusok egytől-egyig a tél érkezését jelzik. S, ahogy az lenni szokott, ilyenkor megjelennek az első penészfoltok is otthonainkban. Bár sok háztartás különböző vegyszerekkel veszi fel a harcot a penész ellen, azonban ez nem orvosolja a valódi problémát. A penész végleges száműzéséről csak a kiváltó okok megszüntetésével gondoskodhatunk.

Itt a mentőöv több ezer vállalkozásnak: mégsem úszik el a kisadózás?
Több tízezer vállalkozás esik el attól, hogy jövőre éljen az Országgyűlés által nemrégiben elfogadott kedvezőbb adózási lehetőségekkel amiatt, hogy a megelőző két évben az adóhatóság felfüggesztette vagy törölte az adószámát. Szakértők szerint sok vállalkozás esetében nem volt megalapozott az adóhatóság döntése, és az érintettek felügyeleti intézkedés iránti kérelmet nyújthatnak be, amelynek révén van esélyük arra, hogy az adóhatóság saját hatáskörben visszavonja a korábbi határozatát.

Már Magyarországon sem ciki a közösségi vásárlás

Tisztulási folyamat látszik a hazai közösségi vásárlási szegmensben: a korábbi 80 helyett már csak 30 ilyen cég működik Magyarországon, nemzetközi szereplők - köztük a világszerte legnagyobbnak számító Groupon - pedig valószínűleg nem jönnek hozzánk a közeljövőben - mondta el a Pénzcentrum.hu-nak Kaprinay Zoltán, a Magyarországon piacvezető közösségi vásárlási oldal, a Bónusz Brigád egyik alapítója.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 23. 19:14
Vidus Gabriella, az RTL Magyarország vezérigazgatója a Siófokon jelenleg is zajló Digital-Media Hung...
Bankmonitor  |  2024. április 23. 16:07
Az MNB ma az alapkamat további csökkentéséről döntött: az irányadó kamatszint 50 bázispontos mérsékl...
Holdblog  |  2024. április 23. 12:12
A nyers kakaóbab felhasználásának és kinálatának aránya már harmadik éve deficites, és a jövő is biz...
Kiszámoló  |  2024. április 21. 14:10
A legfontosabb hír a héten az Izrael elleni, eddigi példanélküli támadás volt Irán területéről, aki...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 23. kedd
Béla
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem