5 °C Budapest

Ők nyertek több millió forintot - Búcsú az ingyenes bankszámláktól?

Pénzcentrum
2012. október 28. 19:07

Hogyan befolyásolta pusztán az adórendszer változása, illetve az esetleges béremelés 2010 óta a nettó kereseteke? Erre a kérdésre kereste a választ a hét elején közölt cikkében a Pénzcentrum.hu. Írásunkból kiderül, ki mennyit nyert, illetve veszített a személyi jövedelemadó rendszer átalakításával. Több cikkben is felhívtuk a figyelmet a bankkártya-használat, illetve a különféle fizetést könnyítő technológiai újítások előnyeire. Közöltük a Kúria által nyilvánosságra hozott elemzést a fogyasztói nem lakáscélú hitel-és kölcsönszerződésekre vonatkozó általános szerződési feltételek egyoldalú módosításáról. Tanácsokat adtunk, hogyan védekezz a lakásodban az őszi nyirkos időben bekövetkező penészedés ellen. Arról is írtunk, mibe kapaszkodhatnak a kisvállalkozások, amelyek amiatt nem választhatják jövőre a kisadózást, mert a NAV korábban felfüggesztette az adószámukat.

Így keresnek 5-10 milliót pluszmunka nélkül magyarok tízezrei
Magyarország úgy vezette be az egykulcsos adórendszert, hogy az alacsony jövedelműek terhei jelentősen nőttek az adójóváírás eltörlése, valamint a nyugdíj-, illetve az egészségbiztosítási járulék emelése miatt, miközben három év alatt milliókat hagy a magasabb keresetűek zsebében. A havi bruttó 243 ezer forint alatti jövedelmekből - családi adókedvezmény nélkül - kevesebb marad nettóban 2012-ben, mint két évvel ezelőtt.

Átvert a bankom? Itt a válasz a Kúriától
Több hiteles is tapasztalhatta, hogy törlesztőrészlete kisebb-nagyobb mértékben növekedett az elmúlt időszakban. Az jegybanki alapkamat csökkentésével ez megfordulhat, de addig is a Köfe összefoglalta a Kúria elemzését az egyoldalú szerződésmódosításokkal kapcsolatban. Ez segíthet a hiteleseknek az esetleges perek előtt felmérni esélyeiket.

A Citibanknál sem lesz? Matolcsy eltemette a 0 Ft-os számlákat
Megszűnhet a Citibank ingyenes, "0 Ft-os" számlacsomagja - legalábbis erre utal a pénzintézet lapunknak küldött tájékoztatása. Feltételezhetően 2013-tól fizetni kell majd a készpénzfelvételért és más tranzakciókért is. Ezzel együtt Magyarországon több más, korábban ingyenes banki számlacsomag tűnhet el jövőre a banki tranzakciós adó bevezetése után.

Készpénzfelvét, kártyás fizetés külföldön: ezt jobb, ha tudod
Egyre többen használják bankkártyájukat már külföldi utazás esetén is. Főként, hogy bizonyos esetekben már egy határon túli automatából is ingyenesen vehetünk fel készpénzt. Utazás előtt azonban nem árt tisztázni a legfontosabb tudnivalókat, nehogy meglepetés érjen minket. Ezúttal ebben nyújt segítséget a Pénzcentrum.hu.

Utálsz sorban állni? Itt a megoldás!

Hosszan sorba állni a pénztárnál senki sem szeret. Ha lehet, minden vevő szívesen spórolna az ezzel töltött idővel. Bár az árucikkek árának beolvasását nem lehet lerövidíteni, a fizetés idejét igen. Erre találták ki az érintésmentes bankkártyát. Hogy és mire lehet ezt használni? Ennek jártunk utána.

Biztonságos az érintésmentes bankkártya? Most kiderül
Magyarországon is egyre népszerűbbek az érintésmentes fizetést lehetővé bankkártyák. Sok időt, hosszas sorban állást spórolhatunk meg használatukkal, kiválóan használhatóak éttermekben, kávézókban, boltokban - leginkább alacsonyabb összegű vásárlásoknál. Az elmúlt időszakban ugyanakkor szárnyara kaptak hírek az érintésmentes kártyák sebezhetőségéről is - a Pénzcentrum.hu most ezeknek járt utána.

Ezt is tudja a lapostévé: csak integetni kell neki

A legnagyobb fizetéstechnológiai cégek folyamatosan keresik azokat a lehetőségeket, amelyek újabb és újabb ötletekkel ragadják meg a fogyasztó érdeklődését, ösztönözve őket az egyszerű és élményszerű vásárlásra, pénzkezelésre. Mondhatjuk tehát, hogy izgalmas lehetőségek állnak a bankkártya utáni korszak vásárlói előtt - a kérdés ugyanis már nem az, hogy mi jön a készpénzes fizetés után, hanem az, hogy milyen fizetési, vásárlási lehetőségek vannak a bankkártyán túl.

Százakat vertek át Magyarországon: "Csak a nyereségből kérünk részesedést"
Izgalmas videót tett közzé honlapján a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK). A felvételen az látszik, ahogy a rendőrök lecsapnak egy pénzügyi szolgáltatási tevékenységet engedély nélkül végző cégre.

Itt az újabb átverés: rendőrnek "öltöztek" a kiberbűnözők
A rendőrséghez országszerte több állampolgári bejelentés érkezett, mert ismeretlen tettesek különböző internetes oldalakon keresztül egy káros tartalmú szoftvert terjesztenek.

Itt a penészedés szezonja: így védekezz!
Október utolsó hétvégéjével véget ért a hosszúra nyúlt ősz Magyarországon - a meteorológusok egytől-egyig a tél érkezését jelzik. S, ahogy az lenni szokott, ilyenkor megjelennek az első penészfoltok is otthonainkban. Bár sok háztartás különböző vegyszerekkel veszi fel a harcot a penész ellen, azonban ez nem orvosolja a valódi problémát. A penész végleges száműzéséről csak a kiváltó okok megszüntetésével gondoskodhatunk.

Itt a mentőöv több ezer vállalkozásnak: mégsem úszik el a kisadózás?
Több tízezer vállalkozás esik el attól, hogy jövőre éljen az Országgyűlés által nemrégiben elfogadott kedvezőbb adózási lehetőségekkel amiatt, hogy a megelőző két évben az adóhatóság felfüggesztette vagy törölte az adószámát. Szakértők szerint sok vállalkozás esetében nem volt megalapozott az adóhatóság döntése, és az érintettek felügyeleti intézkedés iránti kérelmet nyújthatnak be, amelynek révén van esélyük arra, hogy az adóhatóság saját hatáskörben visszavonja a korábbi határozatát.

Már Magyarországon sem ciki a közösségi vásárlás

Tisztulási folyamat látszik a hazai közösségi vásárlási szegmensben: a korábbi 80 helyett már csak 30 ilyen cég működik Magyarországon, nemzetközi szereplők - köztük a világszerte legnagyobbnak számító Groupon - pedig valószínűleg nem jönnek hozzánk a közeljövőben - mondta el a Pénzcentrum.hu-nak Kaprinay Zoltán, a Magyarországon piacvezető közösségi vásárlási oldal, a Bónusz Brigád egyik alapítója.

PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. december 4. 07:02
Napjainkban egyre többet beszélgetek a gazdagságról, gazdagodásról, annak korlátairól. Lehet nagyon...
MEDIA1  |  2022. december 3. 11:24
A Csináljuk a fesztivált! idén több mint 10 év szünetet követően először tavasszal jelentkezett új e...
Bankmonitor  |  2022. december 3. 10:37
A Magyar Nemzeti Bank értékelése szerint 2022. végére a lakáscélú jelzáloghitelek átlagos THM (telje...
MNB Intézet  |  2022. december 2. 10:10
Az ember közösségi lény. Barátaink, szeretteink boldogsága számunkra is boldogság forrása. De mitől...
Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 4. vasárnap
Borbála, Barbara
48. hét
December 4.
A cookie napja
December 4.
Advent (2.)
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 4. 16:10