1 °C Budapest

Az RTL Klub sztárjának milliós vagyona: hova megy a pénz?

Pénzcentrum
2012. november 10. 13:03

Mészáros János Eleket nem vakította el a hirtelen jött hírnév, a csillogás. Az Alcsútdobozon élő férfi - bár megnyerte a Csillag születiket és az azzal járó jutalmakat - egyáltalán nem változtatott életén. A havi egymillió forintot előrelátóan őrizgeti a bankban, és továbbra is a földhivatalban dolgozik.

Mészáros János Elek egyetlen fillért sem költött 12 milliós nyereményéből, és új autója helyett inkább a régit használja. A Csillag születik győztese továbbra is hivatalnok, és büszke arra, hogy nem változott.

Mint azt a különc sztár a Borsnak elmondta, visszament nyolc órába a munkahelyére, de a verseny óta annyi fellépése volt, hogy a két dolgot nem lehetett összehangolni. A főnöke kitalálta, hogy legyen félállásban, így minden belefér.

"A havi egymillió forinthoz nem nyúlok, mert anyukám mindig arra tanított, hogy akkor kell spórolni, ha az embernek van miből." - mondta.Szexi lesz nyomogatni: így takarítunk meg 5 év múlva?

Vésztartalék lett a megtakarítás. Egy jó befektetési lehetőség legfontosabb tulajdonsága a rugalmas hozzáférés - vélik túlnyomó részt a Portfolio.hu Öngondoskodás konferenciájának résztvevői. A legnagyobb növekedési lehetőséget viszont a lakástakarékban látja Becsei András, az OTP Bank Lakossági Igazgatóság ügyvezető igazgatója. Ez az a termék, mely a legtöbb ember számára elérhető és a külföldön látott magas penetrációhoz képest még nagy elmaradása van a magyar szektornak. A beszélgetőpartnerek között a legnagyobb vita az online értékesítéssel kapcsolatban alakult ki.

Rövidtávon felértékelődtek az olyan termékek, amelyek valamilyen tőke- és hozamvédelmet tudtak garantálni, hosszú távon viszont a nyugdíj és járadékbiztosításoké lehet egyre fontosabb szerepe - mondta Csonka István, a Groupama Garancia Biztosító vezérigazgató-helyettese. A legnagyobb növekedési potenciált viszont a lakástakarékpénztárakban látja, mivel azok széles körben hozzáférhetők. Erős hatással van a befektetőkre a magyar államkötvény, jó erős és átlátható termék véli Ráner Géza, az Erste Befektetési Zrt. ügyvezető igazgatója, ami nagy kihívás elé állítja a bankokat.

Az online értékesítés lehet a jövő a befektetési termékeknél?

Legalábbis a konferencia résztvevői így vélik. Ezzel némileg vitatkozva Schuszter Péter (elnök-vezérigazgató, Generali Alapkezelő) elmondta, hogy a jövőben is szükség lesz egy megbízható személyes kapcsolatra. Ráner Géza (ügyvezető igazgató, Erste Befektetési Zrt.) erre reagálva fejtette ki véleményét, miszerint a személyes tanácsadók elveszítették hitelességüket. Ezzel szemben az online tér nagymértékben fejlődött, ma már sokkal egyszerűbben mutathatók be a termékek az interneten. Különböző alkalmazásokkal egyre inkább közelebb kerülhetnek a termékekhez az emberek. A "szexi" termékek magától érthetővé teszik a kereskedést, befektetést. Az emberek szinte játszva hozhatnak ésszerű döntéseket.

Ennek lehet egyik hátráltató tényezője a magyar mediterránhoz közeli mentalitás véli Nagy Ernő (stratégiai és fejlesztési igazgató, Fundamenta-Lakáskassza). Nem nagyon szeretünk a jövőre gondolni, inkább a jelenben dőzsölnénk, így pedig nehéz eladni bármilyen megtakarítási terméket. Aktívan tehát nem keresnek jó megtakarítási lehetőséget az emberek Nagy szerint. Ezzel szemben a személyes tanácsadás sikeres lehet, hiszen ilyen módon félve feltett kérdéseikre is választ kaphatnak egy képzett tanácsadótól. Schuszter Péter a Generali Alapkezelő elnök-vezérigazgatója is arra számít, a nemzetközi tapasztalatokhoz közeledve az ügynöki értékesítés fog erősödni nálunk. Bonyolultabb termékek esetében ráadásul az online értékesítés túl komoly kihívásokat jelenthet, hiszen nem könnyű komplexebb termékeket online értékesíteni, ami szintén nem segíti ezen értékesítési csatorna előretörését.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Kiszámoló  |  2022. december 8. 19:07
Az egyik tanácsadást kérő ügyfél most kötött egy nyugdíjbiztosítást, a kérdés a szokásos volt, nem v...
MEDIA1  |  2022. december 8. 15:03
A Media1 megtudta, hogy még idén decemberben megújul a 90.9 Jazzy Rádió, és ezentúl egyszerűbb néven...
Holdblog  |  2022. december 8. 12:04
Mely nemzet képviselteti magát a legnagyobb létszámban a foci-világbajnokságon? Másként fogalmazva;...
MNB Intézet  |  2022. december 8. 11:10
A FIFA által rendezett futball-világbajnokság a világ második legnépszerűbb sporteseménye, több mint...
Rengeteg munkavállaló készül most erre: már ezt is kaphatnak a bónusz mellé

Már csak pár hét van karácsonyig, így minden cégnél napirenden van a kérdés, hogy milyen formában köszönjék meg a dolgozók egész éves munkáját.

A Brancs megmondja: ezek kellenek, hogy megvalósítsd vállalkozás ötleted

A Brancs kampányait készítő szakemberekkel beszélgettünk arról, hogy mi a receptje egy sikeres vállalkozásnak.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 8. csütörtök
Mária
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?