22 °C Budapest

Az RTL Klub sztárjának milliós vagyona: hova megy a pénz?

Pénzcentrum
2012. november 10. 13:03

Mészáros János Eleket nem vakította el a hirtelen jött hírnév, a csillogás. Az Alcsútdobozon élő férfi - bár megnyerte a Csillag születiket és az azzal járó jutalmakat - egyáltalán nem változtatott életén. A havi egymillió forintot előrelátóan őrizgeti a bankban, és továbbra is a földhivatalban dolgozik.

Mészáros János Elek egyetlen fillért sem költött 12 milliós nyereményéből, és új autója helyett inkább a régit használja. A Csillag születik győztese továbbra is hivatalnok, és büszke arra, hogy nem változott.

Mint azt a különc sztár a Borsnak elmondta, visszament nyolc órába a munkahelyére, de a verseny óta annyi fellépése volt, hogy a két dolgot nem lehetett összehangolni. A főnöke kitalálta, hogy legyen félállásban, így minden belefér.

"A havi egymillió forinthoz nem nyúlok, mert anyukám mindig arra tanított, hogy akkor kell spórolni, ha az embernek van miből." - mondta.Szexi lesz nyomogatni: így takarítunk meg 5 év múlva?

Vésztartalék lett a megtakarítás. Egy jó befektetési lehetőség legfontosabb tulajdonsága a rugalmas hozzáférés - vélik túlnyomó részt a Portfolio.hu Öngondoskodás konferenciájának résztvevői. A legnagyobb növekedési lehetőséget viszont a lakástakarékban látja Becsei András, az OTP Bank Lakossági Igazgatóság ügyvezető igazgatója. Ez az a termék, mely a legtöbb ember számára elérhető és a külföldön látott magas penetrációhoz képest még nagy elmaradása van a magyar szektornak. A beszélgetőpartnerek között a legnagyobb vita az online értékesítéssel kapcsolatban alakult ki.

Rövidtávon felértékelődtek az olyan termékek, amelyek valamilyen tőke- és hozamvédelmet tudtak garantálni, hosszú távon viszont a nyugdíj és járadékbiztosításoké lehet egyre fontosabb szerepe - mondta Csonka István, a Groupama Garancia Biztosító vezérigazgató-helyettese. A legnagyobb növekedési potenciált viszont a lakástakarékpénztárakban látja, mivel azok széles körben hozzáférhetők. Erős hatással van a befektetőkre a magyar államkötvény, jó erős és átlátható termék véli Ráner Géza, az Erste Befektetési Zrt. ügyvezető igazgatója, ami nagy kihívás elé állítja a bankokat.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az online értékesítés lehet a jövő a befektetési termékeknél?

Legalábbis a konferencia résztvevői így vélik. Ezzel némileg vitatkozva Schuszter Péter (elnök-vezérigazgató, Generali Alapkezelő) elmondta, hogy a jövőben is szükség lesz egy megbízható személyes kapcsolatra. Ráner Géza (ügyvezető igazgató, Erste Befektetési Zrt.) erre reagálva fejtette ki véleményét, miszerint a személyes tanácsadók elveszítették hitelességüket. Ezzel szemben az online tér nagymértékben fejlődött, ma már sokkal egyszerűbben mutathatók be a termékek az interneten. Különböző alkalmazásokkal egyre inkább közelebb kerülhetnek a termékekhez az emberek. A "szexi" termékek magától érthetővé teszik a kereskedést, befektetést. Az emberek szinte játszva hozhatnak ésszerű döntéseket.

Ennek lehet egyik hátráltató tényezője a magyar mediterránhoz közeli mentalitás véli Nagy Ernő (stratégiai és fejlesztési igazgató, Fundamenta-Lakáskassza). Nem nagyon szeretünk a jövőre gondolni, inkább a jelenben dőzsölnénk, így pedig nehéz eladni bármilyen megtakarítási terméket. Aktívan tehát nem keresnek jó megtakarítási lehetőséget az emberek Nagy szerint. Ezzel szemben a személyes tanácsadás sikeres lehet, hiszen ilyen módon félve feltett kérdéseikre is választ kaphatnak egy képzett tanácsadótól. Schuszter Péter a Generali Alapkezelő elnök-vezérigazgatója is arra számít, a nemzetközi tapasztalatokhoz közeledve az ügynöki értékesítés fog erősödni nálunk. Bonyolultabb termékek esetében ráadásul az online értékesítés túl komoly kihívásokat jelenthet, hiszen nem könnyű komplexebb termékeket online értékesíteni, ami szintén nem segíti ezen értékesítési csatorna előretörését.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. május 18. 15:38
Németh S. Szilárd, az ATV vezérigazgatója nyilatkozott a Media1-nek a két élő választási tévévita ré...
Kasza Elliott-tal  |  2024. május 17. 20:28
Nemrég írtam a Solventumról, levált az MMM-ről és áprilisban a tőzsdére ment. Minden MMM részvényes...
Holdblog  |  2024. május 17. 14:35
A GDP idén 2,4 százalékkal nőhet, jövőre akár a 3 százalékot is meghaladhatja az ütem, de az idei év...
MNB Intézet  |  2024. május 17. 10:20
A pénzügyi műveltség terén kifejezetten jól állunk nemzetközi összevetésben. Az OECD legutóbbi felmé...
Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 19. vasárnap
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem