15 °C Budapest

Kifakadtak a TV2 celebjei, csak félpénzt kaptak

Pénzcentrum
2012. szeptember 22. 13:04

Okirat-hamisítás és csalás miatt ismeretlen tettes ellen tett feljelentést a rendőrségen a Fivérek együttes. A Megasztárban megismert gitárostrió állítása szerint a Magneoton Lemezkiadó által a TV2-nek átadott szerződésén szereplő aláírásuk hamis, ők ugyanis sosem jegyezték ellen azt az okiratot - írta a Blikk.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

- Ezt a szerződést, amely arról szól, hogy mit vállal a Magneoton velünk kapcsolatban, a TV2 befogadja a lemezkiadótól. Mivel 2014-ig szerződésünk van a csatornával, ellen kellett volna jegyeznünk. Erről mi nem tudtunk, pedig most kiderült: szerepel alatta az aláírásunk. De mi sosem írtunk alá ilyen szerződést - mesélte Antal, aki úgy jött rá erre, hogy bement a TV2-höz, hogy bejelentse: nem kívánnak többé együtt dolgozni a lemezkiadó feje, Joós István által kijelölt menedzsmenttel, akivel szintén nem írtak alá hivatalos papírt.

Állításuk szerint mégis a nevükben tárgyalt, felvette a gázsijukat, de sosem tudták, mennyit. Egy ideje már nem is dolgoznak együtt, de az együttes tagja állítja: sorra döbbennek meg, amikor vissza-visszatérnek korábbi koncerthelyszínekre. Elmondása szerint azt hallották, hogy a korábbi menedzserük többször drágábban adta el a zenekart, a félig playback fellépéseket például teljes zenekaros áron.

- Az előbbi 150 ezer forint, utóbbi 300 ezer forint, így elég sok pénzt nem kaptunk meg. Ám mi sosem nézhettünk bele a borítékba; a mi pénzünk, amely összesen hármunknak és a technikusnak 100 ezer forint volt alkalmanként a menedzsment cégétől jött átutalással a cégünk számlájára - jelentette ki Seres, aki próbált megállapodni a Magneotonnal és a volt menedzserrel, de nem sikerült.

- Ugyan volt már ügyvédi megkeresés, de ezek az állítások azért a lelkembe gázolnak. Mi összesen 6,5 millió forintot tettünk bele ebbe a zenekarba, lemezt és videoklipet készítettünk nekik. Kivittük őket Montpellier-be, hogy találkozhassanak a Gypsy Kingsszel, mi álltuk a szállásukat, ha fel kellett jön­niük Budapestre, és még sorolhatnám. Az pedig természetes, hogy a TV2, a kiadó és a menedzsment részesedést kap a bevételből az elvégzett munkáért. Arra, hogy ők nem tudták, mennyi pénz van a borítékban, csak annyit tudok mondani, hogy ez hazugság, hiszen nekik kellett számlát adni, anélkül ugyanis senki nem ad oda pénzt - reagált a szakember, aki ráadásul hónapok óta nem éri el a zenekart.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

- Megszakították velünk a kapcsolatot, de arra még volt idejük, hogy a tudtomon kívül kikérjék a stúdióból az új daluk hangsávjait, amelyet mi készítettünk, vagy magukkal vigyék a menedzsment tulajdonában lévő keverőpultot. Ezt lopásnak hívják, de én nem szóltam érte eddig - tette hozzá Joós, aki azt nem érti, hogy ha el akartak menni tőlük, akkor azt miért nem lehetett normálisan közölni.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
HR BLOGGER
perfekt  |  2021.10.27 10:25
A hatályos Szja törvény szerint az az egyéni vállalkozó, aki a vállalkozói szja szerint adózza a jöv...
laskainelli  |  2021.10.26 14:32
Veled is előfordult már, hogy a társad nem tartotta be az ígéretét, vagy nem osztott meg veled egy f...
hrdoktor  |  2021.10.25 06:39
Még mindig túl sok férfi ódzkodik a kivizsgálásoktól, főleg akkor, ha a húgyutak vagy a nemi szervek...
vezetoi-coaching  |  2021.10.24 23:50
A siker def. meglehetősen rugalmas, ha nem alaktalan (kritérium, mint égen a csillag…), ráadásul idő...
legacykft  |  2021.10.22 20:03
A robotika, a mesterséges intelligencia korában még mindig az emberi erőforrást mondhatjuk a legérté...
NAPTÁR
Tovább
2021. október 28. csütörtök
Simon, Szimonetta
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 28. 12:00