Kifakadtak a TV2 celebjei, csak félpénzt kaptak

Pénzcentrum
2012. szeptember 22. 13:04

Okirat-hamisítás és csalás miatt ismeretlen tettes ellen tett feljelentést a rendőrségen a Fivérek együttes. A Megasztárban megismert gitárostrió állítása szerint a Magneoton Lemezkiadó által a TV2-nek átadott szerződésén szereplő aláírásuk hamis, ők ugyanis sosem jegyezték ellen azt az okiratot - írta a Blikk.

- Ezt a szerződést, amely arról szól, hogy mit vállal a Magneoton velünk kapcsolatban, a TV2 befogadja a lemezkiadótól. Mivel 2014-ig szerződésünk van a csatornával, ellen kellett volna jegyeznünk. Erről mi nem tudtunk, pedig most kiderült: szerepel alatta az aláírásunk. De mi sosem írtunk alá ilyen szerződést - mesélte Antal, aki úgy jött rá erre, hogy bement a TV2-höz, hogy bejelentse: nem kívánnak többé együtt dolgozni a lemezkiadó feje, Joós István által kijelölt menedzsmenttel, akivel szintén nem írtak alá hivatalos papírt.

Állításuk szerint mégis a nevükben tárgyalt, felvette a gázsijukat, de sosem tudták, mennyit. Egy ideje már nem is dolgoznak együtt, de az együttes tagja állítja: sorra döbbennek meg, amikor vissza-visszatérnek korábbi koncerthelyszínekre. Elmondása szerint azt hallották, hogy a korábbi menedzserük többször drágábban adta el a zenekart, a félig playback fellépéseket például teljes zenekaros áron.

- Az előbbi 150 ezer forint, utóbbi 300 ezer forint, így elég sok pénzt nem kaptunk meg. Ám mi sosem nézhettünk bele a borítékba; a mi pénzünk, amely összesen hármunknak és a technikusnak 100 ezer forint volt alkalmanként a menedzsment cégétől jött átutalással a cégünk számlájára - jelentette ki Seres, aki próbált megállapodni a Magneotonnal és a volt menedzserrel, de nem sikerült.

- Ugyan volt már ügyvédi megkeresés, de ezek az állítások azért a lelkembe gázolnak. Mi összesen 6,5 millió forintot tettünk bele ebbe a zenekarba, lemezt és videoklipet készítettünk nekik. Kivittük őket Montpellier-be, hogy találkozhassanak a Gypsy Kingsszel, mi álltuk a szállásukat, ha fel kellett jön­niük Budapestre, és még sorolhatnám. Az pedig természetes, hogy a TV2, a kiadó és a menedzsment részesedést kap a bevételből az elvégzett munkáért. Arra, hogy ők nem tudták, mennyi pénz van a borítékban, csak annyit tudok mondani, hogy ez hazugság, hiszen nekik kellett számlát adni, anélkül ugyanis senki nem ad oda pénzt - reagált a szakember, aki ráadásul hónapok óta nem éri el a zenekart.

- Megszakították velünk a kapcsolatot, de arra még volt idejük, hogy a tudtomon kívül kikérjék a stúdióból az új daluk hangsávjait, amelyet mi készítettünk, vagy magukkal vigyék a menedzsment tulajdonában lévő keverőpultot. Ezt lopásnak hívják, de én nem szóltam érte eddig - tette hozzá Joós, aki azt nem érti, hogy ha el akartak menni tőlük, akkor azt miért nem lehetett normálisan közölni.

HR BLOGGER
hrdoktor  |  2022.12.05 06:29
Az aktív életmóddal az egészségünket és a koncentrációs képességeinket is javíthatjuk. [...] Bővebb...
perfekt  |  2022.12.02 09:30
A 2022. november 22-i parlamenti ülésen megszavazták a 2023-tól hatályos adótörvény változásokat. A...
laskainelli  |  2022.11.29 12:44
A külvilág minden napra tartogat valami megküzdenivalót, ami talán kissé jobban feszíti a határainka...
ajovomunkahelye  |  2022.11.28 17:00
A világban zajló események, mint a világjárvány, a háború és a gazdasági bizonytalanság a különböző...
coachco  |  2022.11.26 10:31
Az alábbi írás főszereplői a fák, köztük egy bizonyos tölgy, a természet és az ember. [...] Bővebbe...
Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 6. kedd
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?