Címke: generali alapkezelő (20 cikk)

Pénzcentrum | 2013. október 24. 10:00

Lehet-e pénzt keresni a megtakarítási termékeken?

A Portfolio.hu szervezésében harmadik alkalommal kerül megrendezésre az Öngondoskodás Konferencia, amelyen bankok, biztosítók, alapkezelők és pénztárak részvételével az iparág legaktuálisabb kérdéseire keressük a válaszokat.

Pénzcentrum | 2013. március 19. 16:04

Lehet-e nagyot dobni a biztosítási értékesítésben?

Portfolio.hu Biztosítási Konferencia 2013 - A 10 éves Posta Biztosító támogatásával A mérsékelt piaci visszaesés mellett csalódásokkal és meglepetésekkel egyaránt szolgált a 2012-es esztendő a magyar biztosítási piac számára. De vajon mire számítanak idén a szektor szereplői? Miként képes együtt élni a piac az új biztosítási adóval, és mi mindent tesznek a biztosítók és közvetítők a negatív spirálból való kitörés érdekében? 2012 nagy sikerű konferenciája után idén egy alapjaiban hasonló, de sok tekintetben más piacról cserélhetnek eszmét a szektor szereplői.

Pénzcentrum | 2012. november 10. 13:03

Az RTL Klub sztárjának milliós vagyona: hova megy a pénz?

Mészáros János Eleket nem vakította el a hirtelen jött hírnév, a csillogás. Az Alcsútdobozon élő férfi - bár megnyerte a Csillag születiket és az azzal járó jutalmakat - egyáltalán nem változtatott életén. A havi egymillió forintot előrelátóan őrizgeti a bankban, és továbbra is a földhivatalban dolgozik.

Pénzcentrum | 2012. október 30. 18:35

Szexi lesz nyomogatni: így takarítunk meg 5 év múlva?

Vésztartalék lett a megtakarítás. Egy jó befektetési lehetőség legfontosabb tulajdonsága a rugalmas hozzáférés - vélik túlnyomó részt a Portfolio.hu Öngondoskodás konferenciájának résztvevői. A legnagyobb növekedési lehetőséget viszont a lakástakarékban látja Becsei András, az OTP Bank Lakossági Igazgatóság ügyvezető igazgatója. Ez az a termék, mely a legtöbb ember számára elérhető és a külföldön látott magas penetrációhoz képest még nagy elmaradása van a magyar szektornak. A beszélgetőpartnerek között a legnagyobb vita az online értékesítéssel kapcsolatban alakult ki.

Pénzcentrum | 2012. október 29. 01:00

Hova megy a tőke az elhúzódó globális recesszióban?

A 2012-ben nyolcadik alkalommal megrendezendő Portfolio.hu Property Investment Forum a legfontosabb ingatlanszakmai konferencia Bécstől Moszkváig. A 65 előadót, 400 résztvevőt és 180 vállalatot felvonultató esemény a befektetők, a fejlesztők, a pénzügyi szakértők, a finanszírozók és a tanácsadók kedvenc találkozási fóruma.

Pénzcentrum | 2012. március 22. 12:04

Utolsó helyek a Portfolio.hu holnapi Biztosítási Konferenciájára

A természet és az időjárás kegyes volt a biztosítókhoz 2011-ben, a gazdaságpolitika azonban inkább a barátságtalanabb arcát mutatta feléjük. Felsorolni is nehéz a megtakarítási piacot érintő pozitív és negatív sokkokat: adó- és nyugdíjváltozásokhoz, frankerősödéshez és végtörlesztéshez, baleseti adóhoz és csökkenő belső kereslethez kell(ett) alkalmazkodniuk a szektor szereplőinek. Korántsem ez volt a teljes magyar biztosítási piac legsikeresebb esztendeje, de vajon mit tartogat 2012?

Pénzcentrum | 2012. február 9. 05:20

Utolsó helyek a Property Valuation 2012 konferencián!

Hogyan árazzák az ingatlanokat a befektetők, értékbecslők egy olyan világban, ahol naponta dőlnek meg korábban megkérdőjelezhetetlennek tűnt fundamentumok. Mi alakítja az ingatlanárakat a jelenlegi bizonytalan környezetben? Mit csinálnak a bankok a bedőlt projektekkel? Milyen segítséget nyújt az RICS az értékbecslőknek?

Pénzcentrum | 2011. augusztus 23. 05:12

Bukta helyett kaszálj: csábító bónuszok az életbiztosításokban

Az egyik népszerűbb öngondoskodási forma ma Magyarországon a unit-linked azaz a befektetéssel kombinált életbiztosítás. Az ügynökök hada által kínált termék rendszeres, 10-20 évig tartó megtakarításra ösztönöz. Mivel azonban sokan felbontják a szerződésüket, a hűséges megtakarításért ma már több termék esetében is bónusz kifizetések járnak. Ezeket vizsgáltuk és próbáltuk összehasonlíthatóvá tenni őket, hogy pontosan tudjuk, mit várhatunk a befektetésünktől.

Pénzcentrum | 2011. augusztus 2. 04:44

Jön a reálhozam, Te mire költöd? Íme a legjobb ötletek

Az állami nyugdíjrendszerbe visszalépők egy részének kezét szép summa ütheti heteken belül, és sokan (többnyire ugyanazok) a személyi jövedelemadózás átalakításával havonta is tudnak takarékoskodni. Fogyasztás helyett érdemes megtakarítani, de hova tegyük a pénzünket? A bankok és biztosítók válaszoltak.

Pénzcentrum | 2011. május 9. 14:02

A lakáskasszák húzhatják ki a pácból a jelzáloghitelezést

A Magyarországon működő lakás-takarékpénztárakban felhalmozódott 400-500 milliárd forint tőke jelentős mértékben segítheti a gazdaságélénkítést, az év elejétől hatályba lépett jogszabályi változások eredményeként. Az azonnali hitelezés lehetőségeinek szélesre nyitásával, a támogatott megtakarítási időszak meghosszabbításával, a szerződések összevontan való felhasználhatóságának egyszerűsítésével, forintalapon a lakáskasszák konstrukciói tekinthetők igazán versenyképes megoldásnak a lakáscélú jelzáloghitelezésben.

Pénzcentrum | 2010. július 20. 11:01

Ennyit buktak tegnap a devizahitelesek

A külföldi devizában több ezer milliárd forint értékben eladósodott magyar háztartások törlesztési terheinek növekedése, a hazai fizetőeszköz árfolyamában júniusban bekövetkezett 4-5%-os árfolyamgyengülés hatására eléri a havi kétmilliárd forintos nagyságrendet.

Pénzcentrum | 2010. január 1. 09:00

Milyen kihívások állnak az üzemeltető és ingatlankezelő cégek előtt?

A Portfolio.hu által második alkalommal megrendezendő Ingatlankezelés és Energiahatékonyság Konferencia az ingatlanszektor elmúlt időszakban bekövetkezett jelentős változásaira kíván reagálni. A válság óta eltelt időszakban egyre inkább előtérbe kerültek az üzemeltetési, ingatlankezelési szolgáltatások, üzletágak.

Pénzcentrum | 2008. július 2. 13:15

Megkezdődhet a Generali Alapkezelő új befektetési alapjainak forgalmazása 1,6 milliárd forint gyűlt össze a négy nyíltvégű alapban

A Generali Alapkezelő június közepén indított új befektetési alapjainak jegyzése június 30-án lezárult, az alapokban a kéthetes jegyzési időszak során összesen 1,6 milliárd forint gyűlt össze. Az aktív befektetési politikát követő, a közép-kelet-európai, a nemzetközi fejlődő piaci, és az infrastrukturális részvényekbe, továbbá az újonnan tőzsdére lépő vállalatokba és a jelentős növekedés előtt álló társaságok értékpapírjaiba fektető nyíltvégű alapok forgalmazása július közepén megkezdődik. Az alapok befektetési jegyeinek jegyzésére ezt követően a Raiffeisen Bank országos fiókhálózatában, a hitelintézet privát banki üzletágán keresztül, valamint a Concorde Értékpapír Zrt. és az Erste Befektetési Zrt. hálózatában van lehetőség.

Pénzcentrum | 2008. június 17. 12:32

A változékony befektetési környezethez igazodó alapokat indít a Generali Alapkezelő

A Generali Alapkezelő június közepétől öt új, köztük egy, a hazai piacon újdonságnak számító befektetési alappal bővíti termékportfolióját. A nyíltvégű alapok a közép-kelet-európai-, a nemzetközi fejlődő piaci-, és az infrastrukturális részvények, valamint - Magyarországon elsőként - az újonnan tőzsdére lépő vállalatok papírjainak árfolyam-erősödéséből, illetve a jelentős növekedés előtt álló társaságok értékpapírjainak hozamából kínálnak részesedést a befektetőknek. Az abszolút hozam elérését célzó alap kihasználja mind a negatív, mind a pozitív tőkepiaci helyzetből adódó lehetőségeket. A Generali Alapkezelő új befektetési alapjai június 30-ig jegyezhetők.

Pénzcentrum | 2008. február 25. 05:40

Egy garantált befektetés: mindig a legtöbbet kapod a pénzedért!

Már a tavalyi évben is megjelentek tőke-és hozamgaranciát nyújtó befektetési egységhez kötött (unit-linked) termékek a hazai piacon. Azonban az igazi "dömping" az idei évben várható. A kockázatos piacok felé egyre nyitottabb hazai befektetők igényeit remek üzlet kiszolgálni, főleg, ha a legmagasabb hozam elérésével és magas likviditással kecsegtetjük őket. Gyakran elég egy szárnyaló kínai piac bemutatása és máris mindenki zsebében érzi a mesés hozamokat, a költségek pedig a feledés homályába merülnek.

Pénzcentrum | 2007. január 19. 11:02

Amit a profik ajánlanak - mit érdemes venni?

Az új esztendő indulásával megújult formában tárjuk a Portfolio.hu olvasói elé a hazai és a globális piacokat jól ismerő alapkezelők befektetési ötleteit. A havonta frissülő portfólió-ajánlókban az alapkezelők bemutatják egy-egy virtuális portfólió összetételét, és röviden ismertetik, milyen tényezőkre érdemes figyelmet fordítani.