11 °C Budapest

Itt az új bankkártyás lenyúlás: PIN-kód sem kell hozzá - heti összefoglaló

Pénzcentrum
2012. április 22. 18:36

Újfajta telefonos - internetes csalás terjed Magyarországon: akár több tízezer forintot is lenyúlhatnak számlánkról a trükkös bűnözők, méghozzá úgy, hogy PIN-kódunkat sem tudják - hívta fel a figyelmet a Pénzcentrum.hu. Beszámoltunk továbbá arról, hogy kiket fenyeget az új Munka törvénykönyve, hogy hogyan lehet lenullázni a villanyszámlát, sőt, a legviccesebb kínai hamisítványokat is megmutattuk olvasóinknak. Íme legérdekesebb cikkeink, 2012. 16. hetében.A teljes írás elolvasásához kattints a cikk címére!

Már a PIN-kódod sem kell az új bankkártyás lenyúláshoz
Egy eddig kevésbé alkalmazott módszerrel csaptak be nemrégiben többeket bűnözők. A csalók módszere, hogy találomra felhívtak embereket azzal, hogy nyertek egy nagyobb összeget. Ezt követően az eddigiekkel szemben nem azt kérték tőlük, hogy vásároljanak telefonos feltöltő-kártyát és a számát diktálják be nekik, hanem azzal az ürüggyel kérték el a bankkártyáik adatait, hogy így "hamarabb megkapják a pénzt".

A kínaiak gagyi világmárkái: mindent hamisítanak + fotók

Azt eddig is tudtuk, hogy Kínában készül a legtöbb hamis termék a világon, azonban úgy tűnik, a hamisítók egyáltalán nem ismernek lehetetlent. Burger King helyett King Burger, Omega helyett Owega, Heineken helyett Heimekem: elképesztő fotók a gagyi fellegvárából.

Na ilyen vásárlók is csak a magyar boltokban vannak

Egy európai felmérés szerint minden országban három fő fogyasztói típus határozható meg: takarékoskodók, értékkeresők és gondtalan vásárlók. Magyarországon azonban jelen van egy negyedik, tipikusan ránk jellemző vásárlói kategória is: mi a szokások rabjai vagyunk. Ez a típus általában a megszokott helyen veszi meg a szokásos termékeket, az akciós újságot pedig a boltban is használja.

Százezreket veszíthetsz: fenyeget az új Munka törvénykönyve
Nem jár végkielégítés július elsejétől azoknak a munkavállalóknak, akiknek a munkaviszonnyal kapcsolatos magatartásuk, illetve a nem egészségi okkal összefüggő képességük miatt mondanak fel. Korábbi legfelsőbb bírósági határozatok szerint ehhez az is elég, ha a munkavállaló nem tud beilleszkedni a munkahelyi közösségbe.

Ők az egykulcsos adórendszer legnagyobb vesztesei: nettó 17 ezret buktak
Átlagosan havi 13 ezer forinttal csökkent februárban a szociális területen dolgozók amúgy is nagyon alacsony nettó keresete az egy évvel korábbihoz képest. Az év első két hónapjában összesen 17 ezer forintot buktak. Ezzel szemben a pénzügyi, biztosítási szféra alkalmazottai a szektort sújtó extra adó ellenére is 11 ezer forinttal többet vihettek haza, mint tavaly februárban.

Mi lesz a korkedvezményes nyugdíj helyett? Ártalmas a három műszak

A három műszakos folyamatos munkarend az egyik a lehetséges ártalmak közül, amelyek fokozottan igénybe veszik az emberi szervezetet - ismerte el Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter hétfői parlamenti felszólalásában. Arról viszont egyelőre nem árult el konkrétumot, milyen ellátás bevezetését tervezi a kormány az év végéig még létező korkedvezményes nyugdíj kiváltására.

Akiket letarolt a kormány sallere
Az egyéni vállalkozások több mint 15 százalékának működését lehetetlenítették el az idei évben drasztikusan megemelkedő járulékköltségek. A Pénzcentrum.hu a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól (NAV) megtudta: alig több mint fél év alatt csaknem 30 ezer egyéni vállalkozás húzta le a rolót, további 28 ezer pedig jobb időkre várva ez idő alatt szüneteltette, vagy jelenleg is szünetelteti a vállalkozását.

Sorban állnak a háziasszonyok a magyar államadósságért

A kormány tervei között egyre erőteljesebben szerepel a lakossági állampapír-vásárlások felpörgetése. Az államnak ez olcsóbb, a hitelintézeteknek viszont drága forrásokat hozhat, az adósoknak pedig növekvő hitelköltségeket jelenthet. Akinek már van valamilyen számlája egy értékpapír-kereskedő cégnél, annak nem éri meg az alacsonyabb kamatok miatt az államkincstárnál is számlát nyitni. Kivéve persze a kevésbé kockázatos Prémium Államkötvények kedvéért, amit csak ott lehet vásárolni.

Nullázd le a villanyszámlád: így megéri

Másfél évtized leforgása alatt mintegy ötszörösére növekedett hazánkban a villamos energia fogyasztói átlagára. Az egyre csak növekedő számlák láttán pedig előbb-utóbb mindenki eljátszik a gondolattal; hathatós megoldásként ideje lenne napelemekkel felszerelni a családi házat. A bekerülési költségek hallatán azonban a legtöbben azonnal visszakoznak. Pedig ahhoz, hogy kiszámíthassuk megéri-e a beruházás, a költségek mellett tudnunk kell, mennyi megtermelt áramra számíthatunk napelemes rendszerünkből, illetve mennyi annak élettartama.

Megúszhatjuk a tranzakciós adót?

Kormánydöntés még nem született róla, de egyre többet lehet hallani a tranzakciós adóról, ami gyakorlatilag minden pénzügyi műveletet terhelne. Orbán Viktor nyilatkozata szerint minimális lesz a mértéke, "egy ezreléknél semmiképp sem magasabb", ezt Cséfalvay Zoltán, államtitkár is megerősítette hétfői parlamenti felszólalásában. Igaz, hogy keveset lehet még tudni az új adóról, de az jól látszik, hogy kikerülni nehéz lesz majd.

PC BLOGGER & PODCASTER
KonyhaKontrolling  |  2024. április 19. 07:44
A mostani, 18-20%-ot fizető PMÁP sorozatok kiemelkedően jó hozammal kecsegtetnek, de természetesen e...
Bankmonitor  |  2024. április 19. 07:25
A Babaváró kölcsön maximális összegét 10 millióról 11 millió forintra emelték 2024-ben. De mekkora p...
Holdblog  |  2024. április 19. 06:01
A következő órákban a manipulálhatatlan programkód negyedszerre is végrehajtja a Bitcoin négyévente...
MEDIA1  |  2024. április 18. 19:12
Az előző felelős szerkesztő több mint három év után távozott a népszerű YouTube-csatorna stábjának é...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem