27 °C Budapest

Címke: bírósági szünet (20 cikk)

Pénzcentrum | 2013. március 25. 12:03

Itt az újabb sarc a vállalkozások nyakán: mit kapnak cserébe?

Idén március 31-ig ismét meg kell fizetnie minden Magyarországon bejegyzett vállalkozásnak az évi 5 ezer forint kötelező kamarai hozzájárulást. Százezres nagyságrendet ér el azoknak a társas vállalkozásoknak, illetve egyéni vállalkozóknak a száma, amelyek még a regisztrációs kötelezettségüknek sem tettek eleget, noha az azt előíró törvénymódosítás már tavaly január óta hatályos. A törvény szerint számos szolgáltatást igénybe vehetnének a vállalkozások a hozzájárulás fejében a kamaráktól.

Pénzcentrum | 2012. szeptember 6. 09:03

Idén már biztos nem épül fel a devizatelep

Az idén biztosan nem valósul meg az ócsai szociális lakópark - írja a Népszabadság egy a neve elhallgatását kérő belügyi forrásra hivatkozva.

Pénzcentrum | 2012. április 26. 14:35

Több százezer dolgozó fizetése csökkenhet júliustól

Óriási mértékben csökkenhet a keresete júliustól a több műszakban, illetve a megszakítás nélküli munkarendben dolgozó, több százezer munkavállalónak. A második félévtől hatályos új Munka törvénykönyve ugyanis jelentősen átszabja a jelenleg érvényes pótlékfizetési rendszert. Ugyanakkor a törvény nem zárja ki, hogy a munkáltatók továbbra is fenntartsák a jelenleg működő pótlékrendszert, erről azonban - szakszervezeti tapasztalatok szerint - egyelőre csak néhány külföldi tulajdonú vállalkozással sikerült megállapodniuk a munkavállalóknak.

Pénzcentrum | 2012. április 22. 18:36

Itt az új bankkártyás lenyúlás: PIN-kód sem kell hozzá - heti összefoglaló

Újfajta telefonos - internetes csalás terjed Magyarországon: akár több tízezer forintot is lenyúlhatnak számlánkról a trükkös bűnözők, méghozzá úgy, hogy PIN-kódunkat sem tudják - hívta fel a figyelmet a Pénzcentrum.hu. Beszámoltunk továbbá arról, hogy kiket fenyeget az új Munka törvénykönyve, hogy hogyan lehet lenullázni a villanyszámlát, sőt, a legviccesebb kínai hamisítványokat is megmutattuk olvasóinknak. Íme legérdekesebb cikkeink, 2012. 16. hetében.