7 °C Budapest

Címke: cséfalvay zoltán (20 cikk)

Pénzcentrum | 2013. október 15. 10:55

Itt a hitelesek mentőcsomagjának 3 pontja

Ezt fogja benyújtani a kormány az Országgyűlésnek, ha a bankoknak nem sikerül november 1-jéig saját csomaggal előállniuk.

Pénzcentrum | 2013. március 18. 12:35

Tavaly január óta nem volt ilyen mélyen a forint

Az euró jegyzései a reggeli 306,5-ről délelőtt tovább emelkedtek és meghaladták a múlt héten kialakult 307,5-ös szintet is, azaz tavaly január óta a legmélyebb szintre püfölték a forintot.

Pénzcentrum | 2012. május 29. 12:45

Innovatív megoldások uniós támogatással (x)

A gazdasági növekedés forrásai között az egyik legjelentősebb tényező az innováció, azaz az újító, versenyképes fejlesztés. Az Új Széchenyi Terv Tudomány-Innováció Programjának célja, hogy a nemzetközi léptékű ipari vállalati fejlesztések az elkövetkező években egyre növekvő mértékben teret nyerve a gazdaság növekedési pályájának motorjává váljanak. A magyar gazdaság számára a jelenlegi, nemzetközi pénzügyi válságból való kilábaláshoz, illetve az Európa fejlett államaihoz való felzárkózáshoz az innováció nélkülözhetetlen, ennek megfelelően kiemelt szerepe van az Új Széchenyi Tervben is.

Pénzcentrum | 2012. április 22. 18:36

Itt az új bankkártyás lenyúlás: PIN-kód sem kell hozzá - heti összefoglaló

Újfajta telefonos - internetes csalás terjed Magyarországon: akár több tízezer forintot is lenyúlhatnak számlánkról a trükkös bűnözők, méghozzá úgy, hogy PIN-kódunkat sem tudják - hívta fel a figyelmet a Pénzcentrum.hu. Beszámoltunk továbbá arról, hogy kiket fenyeget az új Munka törvénykönyve, hogy hogyan lehet lenullázni a villanyszámlát, sőt, a legviccesebb kínai hamisítványokat is megmutattuk olvasóinknak. Íme legérdekesebb cikkeink, 2012. 16. hetében.

Pénzcentrum | 2012. április 19. 12:02

Megúszhatjuk a tranzakciós adót?

Kormánydöntés még nem született róla, de egyre többet lehet hallani a tranzakciós adóról, ami gyakorlatilag minden pénzügyi műveletet terhelne. Orbán Viktor nyilatkozata szerint minimális lesz a mértéke, "egy ezreléknél semmiképp sem magasabb", ezt Cséfalvay Zoltán, államtitkár is megerősítette hétfői parlamenti felszólalásában. Igaz, hogy keveset lehet még tudni az új adóról, de az jól látszik, hogy kikerülni nehéz lesz majd.

Pénzcentrum | 2012. március 24. 07:23

Nyugdíjmizéria: ők lehetnek a nyertesek

Egy hetük maradt már csak a magánnyugdíj-pénztári tagoknak arra, hogy eldöntsék, visszalépnek-e az állami nyugdíjrendszerbe, vagy sem. A legfrissebb információk szerint a magánpénztárakban maradók ugyanúgy 100 százalékos állami nyugdíjat kapnak, mint akik tavaly visszaléptek az állami rendszerbe. Döntésük helyességét azonban mégsem ez befolyásolja a leginkább, hanem az, hogy képesek-e fennmaradni a magánpénztárak.

Pénzcentrum | 2012. február 16. 11:32

Végtörlesztés: nem vizsgálhatja a fekete pénzeket a NAV

Nem ellenőrizheti az adóhatóság, honnan szedték össze a pénzt a végtörlesztők devizahitel-tartozásuk rendezésére - erősítette meg a Pénzcentrum.hu érdeklődésére Varga Árpád, az adóhatóság elnök-helyettese. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) kiemelten vizsgálja az idei évben az adóvisszaigénylés jogszerűségét. Így a tavalyi évben újonnan bevezetett gyermekek utáni adókedvezmény igénybe vétele is kereszttűzbe kerülhet. A következő években az adószakértőket is kiemelten kívánja vizsgálni a NAV.

Pénzcentrum | 2012. január 26. 12:17

Nesze neked adminisztráció-csökkentés! 16 új adószámla lett

Üres ígéret maradt a nemzetgazdasági tárca által fennen hangoztatott adminisztráció-csökkentési program. Ahelyett, hogy a beharangozott könnyítéseknek megfelelően csökkentek volna az adószámlák, idén januártól 16 új beszedési, és egy új támogatás jellegű számlát hozott létre az adóhatóság. Emiatt jelentősen növekednek a vállalkozások adminisztrációs és pénzügyi terhei.

Pénzcentrum/MTI | 2011. április 27. 12:02

Megszólalt Orbán államtitkára: mi lesz a devizahitelesekkel?

A Nemzetgazdasági Minisztérium stratégiai államtitkára szerint kiszámítható és fizethető lesz a lakástörlesztés azokkal a konstrukciókkal, amelyeket a még kidolgozás alatt álló, a kormány és a bankszövetség között június végéig megkötendő megállapodásban rögzítenek majd.

Pénzcentrum | 2011. február 17. 05:22

Ez a hamburgeradó első eredménye

"Vállalniuk kell a rizikót azoknak, akik egészségkárosító termékeket fogyasztanak" Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára ezekkel a szavakkal indokolta az egészségre káros termékek tervezett megadóztatását, közismertebb nevén a hamburgeradó bevezetését.