Itt az új rövid lejáratú állampapír

MTI
2012. április 19. 11:02

Féléves futamidejű lakossági kincstárjegyek jönnek májustól Féléves futamidejű, fix kamatozású kincstárjegyekkel bővül a lakossági állampapír kínálat, az első sorozat jegyzése előreláthatólag május első napjaiban indul - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A konstrukció és az értékesítés nagyban hasonlít majd a Kamatozó Kincstárjegyéhez. Az új lakossági kincstárjegyet egyhetes jegyzési időszakok során értékesítik, minden héten új sorozatot.

A konkrét feltételeket, beleértve a kamatot és a mennyiséget az első sorozat értékesítése előtt a jogszabályokban meghatározott időpontban, azaz legkésőbb a jegyzési időszak kezdete előtt 3 nappal hirdeti meg a Magyar Államkincstár (MÁK).

A kormány növelni kívánja a lakosság állampapír-állományát, ennek érdekében számos intézkedésről döntött a közelmúltban. A Magyar Közlöny április 5-i számában megjelent határozat szerint 1,958 milliárd forintot csoportosítottak át a rendkívüli kormányzati intézkedésekre szolgáló keretből a Magyar Államkincstár (MÁK) valamint a fővárosi, megyei kormányhivatalok javára. Az összeg a szükséges számítástechnikai fejlesztések, marketing tevékenység, új értékesítési pontok valamint azokhoz közvetlenül kapcsolódó többletkiadások finanszírozását szolgálja. A pénzzel december 20-ig kell elszámolni.

A tárca közölte azt is, hogy az illetékes minisztériumok vizsgálják az okmányirodáknál történő értékpapír-számla nyitási és forgalmazási lehetőségeket is. Emellett a jövőben várhatóan bővül a postai állampapír forgalmazás is. A Magyar Posta jelenleg is részt vesz az állampapírok forgalmazásában, hiszen a Kincstári Takarékjegyek kizárólagos forgalmazója.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 646 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,28%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank 40 150 forintos törlesztőt (THM 7,66%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A tárca válaszából kiderül az is, hogy a lakossági állampapír vásárlás ösztönzésére május közepétől támogató reklám kampány indul.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 19. kedd
Nándor
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 19. 17:06