2 °C Budapest

Itt az új rövid lejáratú állampapír

MTI
2012. április 19. 11:02

Féléves futamidejű lakossági kincstárjegyek jönnek májustól Féléves futamidejű, fix kamatozású kincstárjegyekkel bővül a lakossági állampapír kínálat, az első sorozat jegyzése előreláthatólag május első napjaiban indul - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium.

A konstrukció és az értékesítés nagyban hasonlít majd a Kamatozó Kincstárjegyéhez. Az új lakossági kincstárjegyet egyhetes jegyzési időszakok során értékesítik, minden héten új sorozatot.

A konkrét feltételeket, beleértve a kamatot és a mennyiséget az első sorozat értékesítése előtt a jogszabályokban meghatározott időpontban, azaz legkésőbb a jegyzési időszak kezdete előtt 3 nappal hirdeti meg a Magyar Államkincstár (MÁK).

A kormány növelni kívánja a lakosság állampapír-állományát, ennek érdekében számos intézkedésről döntött a közelmúltban. A Magyar Közlöny április 5-i számában megjelent határozat szerint 1,958 milliárd forintot csoportosítottak át a rendkívüli kormányzati intézkedésekre szolgáló keretből a Magyar Államkincstár (MÁK) valamint a fővárosi, megyei kormányhivatalok javára. Az összeg a szükséges számítástechnikai fejlesztések, marketing tevékenység, új értékesítési pontok valamint azokhoz közvetlenül kapcsolódó többletkiadások finanszírozását szolgálja. A pénzzel december 20-ig kell elszámolni.

A tárca közölte azt is, hogy az illetékes minisztériumok vizsgálják az okmányirodáknál történő értékpapír-számla nyitási és forgalmazási lehetőségeket is. Emellett a jövőben várhatóan bővül a postai állampapír forgalmazás is. A Magyar Posta jelenleg is részt vesz az állampapírok forgalmazásában, hiszen a Kincstári Takarékjegyek kizárólagos forgalmazója.

A tárca válaszából kiderül az is, hogy a lakossági állampapír vásárlás ösztönzésére május közepétől támogató reklám kampány indul.

PC BLOGGER & PODCASTER
Kiszámoló  |  2022. december 8. 19:07
Az egyik tanácsadást kérő ügyfél most kötött egy nyugdíjbiztosítást, a kérdés a szokásos volt, nem v...
MEDIA1  |  2022. december 8. 15:03
A Media1 megtudta, hogy még idén decemberben megújul a 90.9 Jazzy Rádió, és ezentúl egyszerűbb néven...
Holdblog  |  2022. december 8. 12:04
Mely nemzet képviselteti magát a legnagyobb létszámban a foci-világbajnokságon? Másként fogalmazva;...
MNB Intézet  |  2022. december 8. 11:10
A FIFA által rendezett futball-világbajnokság a világ második legnépszerűbb sporteseménye, több mint...
Rengeteg munkavállaló készül most erre: már ezt is kaphatnak a bónusz mellé

Már csak pár hét van karácsonyig, így minden cégnél napirenden van a kérdés, hogy milyen formában köszönjék meg a dolgozók egész éves munkáját.

A Brancs megmondja: ezek kellenek, hogy megvalósítsd vállalkozás ötleted

A Brancs kampányait készítő szakemberekkel beszélgettünk arról, hogy mi a receptje egy sikeres vállalkozásnak.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 9. péntek
Natália
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?