18 °C Budapest

Szuperolcsó panelek Magyarországon, a nyugdíjpénztári tagok utolsó reménye - heti összefoglaló

Pénzcentrum
2012. február 26. 18:02

A jelek szerint visszavonhatatlanul közeleg a tavasz: a hétvégén aki tehette, kimozdult a szabadba, élvezte a napsütést a január végén, február elején tapasztalt fogcsikorgató hideg után. A Pénzcentrum.hu természetesen nem hagyta elolvadni a legjobb témákat sem, így 2012. 8. hetében szót ejtettünk például arról, hogy Mága Zoltán ingyen kapta meg az Arénát újévi koncertjéhez, hogy a pénzügyi szupermarketeknek is lehetnek komoly buktatói, vagy hogy miért hallgat a minisztérium 500 magyar család sorsáról. Íme a Pénzcentrum.hu legérdekesebb cikkei 2012. 8. hetében.A teljes írás elolvasásához kattints a címekre!

Orosz bankkal spekulálhatsz a forint ellen
Könnyebb spekulálni a forint gyengülésére, mint azt gondolnád. Az orosz kézre kerülő Volksbank első ránézésre igen furcsa feltételt szab az ígéretes 12 százalékos betéti hozam kifizetéséhez. Akkor jár az ügyfeleknek a teljes kamat, ha az euró nem erősödik 40 forintnál nagyobb mértékben a következő egy évben, egyébként szinte semmit nem kapnak. Nehéz mérlegelni, hogy érdemes-e vállalni a kockázatot, de ha a forint gyengülésére számítva eurót készülünk vásárolni bebiztosíthatjuk magunkat egy hasonló betéttel.

Visszakaphatják pénzüket a nyugdíjpénztár tagok
A PSZÁF első fokon pert nyert az ING magánnyugdíjpénztárral szemben a jogosulatlan tagi költségelvonások kapcsán a pénztár által indított perben. Két további magánnyugdíjpénztár már elszámolt vagyonkezelőjével és megtérítette tagjainak az indokolatlanul levont költségeket.

Káosz várhat a bedőlt lakáshitelesekre: késik a szabályozás
Nem lehet tudni, milyen dokumentumokkal kell igazolni, hogy önhibájukon kívül nem tudták fizetni a tartozásukat azok a devizahitelesek, akik érintettek lehetnek a 25 százalékos adósságelengedésben. Szisztematikusan felejtődnek ki olyan elemek a devizahiteleseket érintő törvényekből, amelyek könnyíthetnék az adósok ügyintézését, felesleges banki konfliktusokat szüntethetnének meg.

Az év bankkártyás lehúzása: milliókat csaltak el
Az idei év eddigi legnagyobb hazai bankkártya-csalásának tűnik az az eset, amit januárban követtek el Budapesten. 22 bankkártya adatait megszerezve, hamis kártyákat felhasználva több millió forint értékben vettek fel készpénzt az ismeretlen elkövetők. A Pénzcentrum.hu most mutatja, melyek a leggyakoribb kártyás lehúzások.

Több tízezer devizahiteles rögzített árfolyamával szórakoznak
Az előző árfolyamrögzítés óta több pozitív változás történt, ezek többsége az új mentőcsomagot kedvezőbbé teszik. A bankok és az állam által átvállalt kamattörlesztés miatt, a legtöbb esetben, alapos mérlegelés után érdemes belevágni az árfolyamrögzítésbe. A jenhiteleseket viszont kedvezőtlen változás is érte, 2 forintos rögzített árfolyam helyett 2,5 forinton törleszthetik tartozásukat a következő öt évben is.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Vigyázz, mit írsz alá: a pénzügyi szupermarketek buktatói
A végtörlesztést hátráltató bankok miatt fordulnak mostanság a legtöbben a Pénzügyi Békéltető Testülethez, de elég sokan panaszkodnak a befektetéssel kombinált életbiztosításokat is kínáló úgynevezett "pénzügyi szupermarketekre" is. Sajnálatos módon azonban a beadványok jelentős részét formai hibák miatt kénytelenek elutasítani.

Tovább hallgat a minisztérium 500 magyar család sorsáról

Újabb találgatásokra adhat okot a Pest megyei Ócsán megvalósuló, Szociális Családiház-építési program I. ütemére kiírt építészeti tervpályázat lebonyolítása - derül ki a Belügyminisztérium, lapunk érdeklődésére küldött válaszaiból. Bár a tervek szerint mintegy 500 nem fizető devizahiteles költözhet majd családostul a szociális lakóparkba, ennek ellenére a döntéshozók csak a legminimálisabb szakmai információt osztják meg az adófizetőkkel.

Szuperolcsó panelek Magyarországon: élet a vasbeton kalitkában

Szinte mindenkinek van valamilyen véleménye a lakótelepekkel, panellakásokkal kapcsolatban - s legyünk őszinték, ezek a hangok gyakran még nyomdafestéket sem tűrnek. Egy biztos, Magyarország lakosságának jelentős része, mintegy 2 millió ember él lakótelepen, főként panellakásban. A számok tehát magukért beszélnek, így az sem meglepő, hogy az ingatlanpiaci tranzakciók jelentős részét a panellakások teszik ki.

Az adózók még nincsenek felkészülve: 2 hónapig élt Rogán ötlete

A parlament hétfőn úgy döntött, hatályon kívül helyezi az adózás rendjéről szóló törvény azon rendelkezéseit, amelyek a bizonytalan adójogi helyzetre vonatkoznak.

Extra sok szabadságnap jár a kormány tisztviselőinek

Évi 25 nap fizetett alapszabadság jár a kormánytisztviselőknek, szemben a versenyszférában alkalmazottaknak meghatározott 20 nappal. Míg a Munka törvénykönyve hatálya alá tartozó, 45 évesnél idősebb dolgozók is legfeljebb 30 napot pihenhetnek, addig a kormányzati szervnél alkalmazott főosztályvezetőnek - életkorától függetlenül - összesen 38 nap fizetett szabadság jár, ráadásul az adófizetők pénzéből.

Álom marad a béren kívüli juttatás a magyar dolgozónak

Egy felmérés szerint egyre több olyan munkavállaló van Magyarországon, aki semmilyen béren kívüli juttatást sem kap. Csökkenés tapasztalható például a mobiltelefon magáncélokra történő használatával kapcsolatban, de vannak kiugróan visszaszoruló juttatási formák is - ilyen a szolgálati személygépkocsi privát használatának engedélyezése. A legnépszerűbb juttatás a meleg étkezési utalvány.

Vétlen adózókra is lesújthat a NAV - Te is pórul járhatsz

Retteghetnek az adóhatóságtól az uniós országokba exportálók. A Legfelsőbb Bíróság (új nevén Kúria) egy tavaly novemberi ítéletével lényegében áldását adta arra a gyakorlatra, amelynek révén - piaci szereplők véleménye szerint - sok esetben a csalásban vétlen eladókkal fizetteti meg az adóhatóság a hiányzó áfát a felszívódott kereskedő, fuvarozó és importáló cégek képviselői helyett.

Külföldi össztűz alatt a magyar sikerágazat
Hecckampány folyik ismét a világhírű magyar lúdágazat ellen. Állatvédő szervezetek szerint egy világhírű szabadidőruházati cég szenvedő magyar libák tollát használja termékeihez. A magyar libatartók szerint az állítás hamis, a toll a vágóhidakról származik. Furcsa az is, hogy a magyarhoz hasonló liba- és kacsatartási módszereket alkalmazó, ám nálunk sokkal több tollat és májat előállító országokat sosem támadják az állatvédők.

Mága is ingyen kapta az Arénát: milliós koncertek, bérleti díj nélkül
Az idei évben 11 rendezvény, összesen 22 napra bérleti díj nélkül kaphatja meg a Papp László Budapest Sportarénát - értesült a Pénzcentrum.hu. A Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) pályáztatás útján adja oda ingyen az intézményt, az úgynevezett Állami Eseménynapokhoz - köztük a Mága Zoltán nevével fémjelzett Budapesti Újévi Koncerthez.

PC BLOGGER & PODCASTER
MNB Intézet  |  2024. március 28. 10:14
A szabadkereskedelmi konszenzus évtizedeiben a főáramú közgazdaságtan az állami beavatkozás és prote...
ChikansPlanet  |  2024. március 28. 09:40
Egy tech startup által tervezett innováció nemcsak a jövő energiaszükségletére kínál megoldást, hane...
MEDIA1  |  2024. március 28. 08:53
Üdv, Kötter hangzik a nem is oly rejtélyes elköszönés a Magyar Péterrel kapcsolatos, véletlenül kike...
Bankmonitor  |  2024. március 28. 08:06
A lakáshitel kamatok csökkenése után a személyi hitelek is olcsóbbak lettek. A Bankmonitor Erste sze...
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem