7 °C Budapest

Szuperolcsó panelek Magyarországon, a nyugdíjpénztári tagok utolsó reménye - heti összefoglaló

Pénzcentrum
2012. február 26. 18:02

A jelek szerint visszavonhatatlanul közeleg a tavasz: a hétvégén aki tehette, kimozdult a szabadba, élvezte a napsütést a január végén, február elején tapasztalt fogcsikorgató hideg után. A Pénzcentrum.hu természetesen nem hagyta elolvadni a legjobb témákat sem, így 2012. 8. hetében szót ejtettünk például arról, hogy Mága Zoltán ingyen kapta meg az Arénát újévi koncertjéhez, hogy a pénzügyi szupermarketeknek is lehetnek komoly buktatói, vagy hogy miért hallgat a minisztérium 500 magyar család sorsáról. Íme a Pénzcentrum.hu legérdekesebb cikkei 2012. 8. hetében.A teljes írás elolvasásához kattints a címekre!

Orosz bankkal spekulálhatsz a forint ellen
Könnyebb spekulálni a forint gyengülésére, mint azt gondolnád. Az orosz kézre kerülő Volksbank első ránézésre igen furcsa feltételt szab az ígéretes 12 százalékos betéti hozam kifizetéséhez. Akkor jár az ügyfeleknek a teljes kamat, ha az euró nem erősödik 40 forintnál nagyobb mértékben a következő egy évben, egyébként szinte semmit nem kapnak. Nehéz mérlegelni, hogy érdemes-e vállalni a kockázatot, de ha a forint gyengülésére számítva eurót készülünk vásárolni bebiztosíthatjuk magunkat egy hasonló betéttel.

Visszakaphatják pénzüket a nyugdíjpénztár tagok
A PSZÁF első fokon pert nyert az ING magánnyugdíjpénztárral szemben a jogosulatlan tagi költségelvonások kapcsán a pénztár által indított perben. Két további magánnyugdíjpénztár már elszámolt vagyonkezelőjével és megtérítette tagjainak az indokolatlanul levont költségeket.

Káosz várhat a bedőlt lakáshitelesekre: késik a szabályozás
Nem lehet tudni, milyen dokumentumokkal kell igazolni, hogy önhibájukon kívül nem tudták fizetni a tartozásukat azok a devizahitelesek, akik érintettek lehetnek a 25 százalékos adósságelengedésben. Szisztematikusan felejtődnek ki olyan elemek a devizahiteleseket érintő törvényekből, amelyek könnyíthetnék az adósok ügyintézését, felesleges banki konfliktusokat szüntethetnének meg.

Az év bankkártyás lehúzása: milliókat csaltak el
Az idei év eddigi legnagyobb hazai bankkártya-csalásának tűnik az az eset, amit januárban követtek el Budapesten. 22 bankkártya adatait megszerezve, hamis kártyákat felhasználva több millió forint értékben vettek fel készpénzt az ismeretlen elkövetők. A Pénzcentrum.hu most mutatja, melyek a leggyakoribb kártyás lehúzások.

Több tízezer devizahiteles rögzített árfolyamával szórakoznak
Az előző árfolyamrögzítés óta több pozitív változás történt, ezek többsége az új mentőcsomagot kedvezőbbé teszik. A bankok és az állam által átvállalt kamattörlesztés miatt, a legtöbb esetben, alapos mérlegelés után érdemes belevágni az árfolyamrögzítésbe. A jenhiteleseket viszont kedvezőtlen változás is érte, 2 forintos rögzített árfolyam helyett 2,5 forinton törleszthetik tartozásukat a következő öt évben is.

Vigyázz, mit írsz alá: a pénzügyi szupermarketek buktatói
A végtörlesztést hátráltató bankok miatt fordulnak mostanság a legtöbben a Pénzügyi Békéltető Testülethez, de elég sokan panaszkodnak a befektetéssel kombinált életbiztosításokat is kínáló úgynevezett "pénzügyi szupermarketekre" is. Sajnálatos módon azonban a beadványok jelentős részét formai hibák miatt kénytelenek elutasítani.

Tovább hallgat a minisztérium 500 magyar család sorsáról

Újabb találgatásokra adhat okot a Pest megyei Ócsán megvalósuló, Szociális Családiház-építési program I. ütemére kiírt építészeti tervpályázat lebonyolítása - derül ki a Belügyminisztérium, lapunk érdeklődésére küldött válaszaiból. Bár a tervek szerint mintegy 500 nem fizető devizahiteles költözhet majd családostul a szociális lakóparkba, ennek ellenére a döntéshozók csak a legminimálisabb szakmai információt osztják meg az adófizetőkkel.

Szuperolcsó panelek Magyarországon: élet a vasbeton kalitkában

Szinte mindenkinek van valamilyen véleménye a lakótelepekkel, panellakásokkal kapcsolatban - s legyünk őszinték, ezek a hangok gyakran még nyomdafestéket sem tűrnek. Egy biztos, Magyarország lakosságának jelentős része, mintegy 2 millió ember él lakótelepen, főként panellakásban. A számok tehát magukért beszélnek, így az sem meglepő, hogy az ingatlanpiaci tranzakciók jelentős részét a panellakások teszik ki.

Az adózók még nincsenek felkészülve: 2 hónapig élt Rogán ötlete

A parlament hétfőn úgy döntött, hatályon kívül helyezi az adózás rendjéről szóló törvény azon rendelkezéseit, amelyek a bizonytalan adójogi helyzetre vonatkoznak.

Extra sok szabadságnap jár a kormány tisztviselőinek

Évi 25 nap fizetett alapszabadság jár a kormánytisztviselőknek, szemben a versenyszférában alkalmazottaknak meghatározott 20 nappal. Míg a Munka törvénykönyve hatálya alá tartozó, 45 évesnél idősebb dolgozók is legfeljebb 30 napot pihenhetnek, addig a kormányzati szervnél alkalmazott főosztályvezetőnek - életkorától függetlenül - összesen 38 nap fizetett szabadság jár, ráadásul az adófizetők pénzéből.

Álom marad a béren kívüli juttatás a magyar dolgozónak

Egy felmérés szerint egyre több olyan munkavállaló van Magyarországon, aki semmilyen béren kívüli juttatást sem kap. Csökkenés tapasztalható például a mobiltelefon magáncélokra történő használatával kapcsolatban, de vannak kiugróan visszaszoruló juttatási formák is - ilyen a szolgálati személygépkocsi privát használatának engedélyezése. A legnépszerűbb juttatás a meleg étkezési utalvány.

Vétlen adózókra is lesújthat a NAV - Te is pórul járhatsz

Retteghetnek az adóhatóságtól az uniós országokba exportálók. A Legfelsőbb Bíróság (új nevén Kúria) egy tavaly novemberi ítéletével lényegében áldását adta arra a gyakorlatra, amelynek révén - piaci szereplők véleménye szerint - sok esetben a csalásban vétlen eladókkal fizetteti meg az adóhatóság a hiányzó áfát a felszívódott kereskedő, fuvarozó és importáló cégek képviselői helyett.

Külföldi össztűz alatt a magyar sikerágazat
Hecckampány folyik ismét a világhírű magyar lúdágazat ellen. Állatvédő szervezetek szerint egy világhírű szabadidőruházati cég szenvedő magyar libák tollát használja termékeihez. A magyar libatartók szerint az állítás hamis, a toll a vágóhidakról származik. Furcsa az is, hogy a magyarhoz hasonló liba- és kacsatartási módszereket alkalmazó, ám nálunk sokkal több tollat és májat előállító országokat sosem támadják az állatvédők.

Mága is ingyen kapta az Arénát: milliós koncertek, bérleti díj nélkül
Az idei évben 11 rendezvény, összesen 22 napra bérleti díj nélkül kaphatja meg a Papp László Budapest Sportarénát - értesült a Pénzcentrum.hu. A Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) pályáztatás útján adja oda ingyen az intézményt, az úgynevezett Állami Eseménynapokhoz - köztük a Mága Zoltán nevével fémjelzett Budapesti Újévi Koncerthez.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. december 7. 10:44
December 7-én, ma, szerdán este 19.00-kor visszatér a képernyőkre Péterfi Judit egykori televíziós m...
Bankmonitor  |  2022. december 7. 10:41
Emelkedik a rövid futamidejű lakossági állampapírok kamata. Egy-két éves futamidőre már évi 9-9,5 sz...
Holdblog  |  2022. december 7. 06:03
A központi bankok idén újra ráéreztek az arany ízére: a jegybankok 2022 harmadik negyedévében globál...
Kasza Elliott-tal  |  2022. december 6. 14:36
A decemberi Top 10-es listám egyik cége. Az osztalékhozama még soha nem volt ilyen magas, 10% körül...
Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 7. szerda
Ambrus
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?