13 °C Budapest

Ezek a nyugdíjak biztosan megszűnnek jövőre, majd a Matolcsy - a hét legfontosabb hírei

Pénzcentrum
2011. október 30. 18:34

Október utolsó napjait hagytuk magunk mögött az elmúlt héten, a Pénzcentrum.hu virtuális hasábjain azonban egyáltalán nem volt borongós, őszies a hangulat. A vidámabb témák között bemutattuk olvasóinknak például, hogy jövőre nem 7, nem 8, hanem 9 hosszú hétvége is lehet, összeállítottunk egy menüsort kizárólag a 18 százalékos áfakörbe tartozó élelmiszer-alapanyagokból. A kevésbé vidám témák között szó esett arról, hogy az interneten kereskedők kaphatják a legújabb adóterhet, hogy mi lehet a végső döfés a magán-nyugdíjpénztári tagoknak, a korhatár előtti nyugdíjasok, valamint a borravalóból (is) élők helyzetével is foglalkoztunk. Nagy sikerrel indult "Vállalati finanszírozás nehéz időkben" című tematikus hetünk, olvasóink kérdéseit továbbra is várjuk a témában! Kattints a címre a teljes cikk elolvasásához!

Hitelre éhes a magyar vállalkozás - van megoldás?
Piacaik elvesztése, a beruházások leállása, a romló fizetési fegyelem nem könnyítette a hazai kis-és közepes vállalatok tőkéhez jutási esélyeit. Nagy kérdés, vajon ilyen nehéz időkben hogyan lehet pénzt szerezni a működés fenntartása, a cég fennmaradása érdekében?

Kis cég, nagy gond: hitelképtelen egymillió ember munkáltatója
Növekedésnek indulhat a kis- és középvállalkozások finanszírozása? Gazdasági kilátásaira igencsak pesszimistán tekintő szektor reménykedik a banki források növekedésében. A hitelintézeteknek viszont előbb a végtörlesztéssel kell megküzdeniük, a forrásköltség növekedése és a tőkehiány határozhatja meg a következő évet. Mit kell tudnia egy vállalkozásnak, hogy hitelképessé váljon?

Na ezért kell a hitel - pedig sokan bedőltek
Bár évről-évre egyre több olyan cég van, amelyik nem bírja a piaci versenyt, szép számmal akadnak olyan vállalatok, amelyek bátran mernek fejleszteni. Új gépeket vásárolnak, nagyobb irodát bérelnek, szélesítik árukészletüket. A legtöbben ezeket a fejlesztéseket valamilyen vállalati hitelből fedezik - a bankok pedig szép lassan ismét nyitnak feléjük.

Ez a legújabb adóteher! Célkeresztben az interneten kereskedők
Rászáll a Nemzeti Adó- és Vámhivatal jövőre az interneten kereskedőkre - ezt vetítik előre a személyi jövedelemadózási szabályokban tervezett változtatások. A módosított rendelkezések ugyanakkor kedvezhetnek azoknak, akiket az elmúlt öt évben megbüntetett az adóhatóság.

Celebek és botrányhősök a sokmilliós adótartozók feketelistáján
Frissült az állami adóhatóság által nyilvántartott, 180 napon keresztül folyamatosan fennálló, 10 millió forintot meghaladó adótartozással rendelkező magánszemélyek és egyéni vállalkozók listája. A 2011. szeptember 30-i állapot szerint 3501 magánszemély tartozik, közülük 40-nek még állandó lakcíme sincs.

Ez lehet a végső döfés a magánnyugdíj-pénztári tagoknak
Szociális hozzájárulási adóvá alakulna át 2012-től a munkáltatók által jelenleg fizetendő összesen 27 százalékos társadalombiztosítási járulék - ezt javasolja Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezető-helyettese az Országgyűlés előtt lévő adó- és járuléktörvény-módosítási csomaghoz benyújtott indítványában. A javaslat leszögezi, hogy az adó megfizetéséhez nem társul semmilyen államháztartási forrásból folyósított támogatás igénybevételéhez való jog. A javaslat elfogadásával a kormány bevinné a kegyelemdöfést a magánnyugdíj-pénztári tagoknak.

Ezt is bukják a korhatár alatti nyugdíjasok - vége a vállalkozói kedvezményeknek

Elveszítik az öregségi korhatár alatti nyugdíjasok a kiegészítő tevékenységet folytató vállalkozókra vonatkozó járulékkedvezményeket is, miután a jövő évtől már nem számítanak nyugdíjasnak. Ez óriási sarcot jelent az érintettek számára.

Ezek a nyugdíjak biztosan megszűnnek jövőre
Általános vitára alkalmasnak találta hétfői ülésén az Országgyűlés foglalkoztatási és munkaügyi bizottsága a korhatár előtti öregségi nyugdíjak megszüntetéséről, a korhatár előtti ellátásról és a szolgálati járandóságról szóló törvényjavaslatot.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Ennyi a nyugdíja Szűrös Mátyásnak
Kormánykörökből származó elképzelések szerint csökkentenék az egykori pártállami vezetők juttatásait. A tervek kapcsán vallott nyugdíjáról Szűrös Mátyás volt ideiglenes köztársasági elnök is.

"Majd a Matolcsy": ezt főztük ki 18 százalékos áfából
Kifőztük, hogyan szabadulhatunk meg a 27 százalékos áfától jövőre. Egész nap sütizhetünk, sörből is bőven csúszhat le a torkunkon, este egy kis pálinka is belefér. Változatos vacsorákat is összehoztunk, de hús például még nincs a menüben. Mindaddig, amíg ilyen alapvető élelmiszereket nem sorol be a kormány a 18 százalékos adókulcs alá, addig az alábbi menüsorból válogathatunk.

Kilenc hosszú hétvége lesz jövőre?
Elképzelhető, hogy - a korábbi számításokkal ellentétben- nem nyolc, hanem kilenc hosszú hétvége is lesz 2012-ben. A dolgok jelenlegi állása szerint azonban a legutolsó pihenőnapot csak 2013-ban fogjuk ledolgozni.

Csak a díjak alapján választanál kötelezőt? Itt vannak a számok!
A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletéhez (PSZÁF) és a szervezetekhez első félévben érkező panaszos beadványok száma jó kiinduló pont lehet; melyik biztosítót érdemes választani, ha biztosan nem akarunk bajba kerülni?

Ide sújt le a kormány: jaj a hálapénzeseknek!
Meg is fosztaná meg nem is a kormány a jövőben egyebek között az orvosokat, pincéreket attól a lehetőségtől, hogy hálapénzt, borravalót tegyenek zsebre. Az Országgyűlés elé terjesztett Munka törvénykönyve szerint ugyanis harmadik személytől nem kérhetnének, illetve fogadhatnának el a munkabérükön kívül egyéb juttatást, kivéve, ha ahhoz a munkáltató előzetesen hozzájárul.

PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2024. április 19. 10:52
HOLD After Hours. Zsiday Viktorral megbeszéljük, hogy kinek a nagymamája a modernebb. És hogy a zene...
MEDIA1  |  2024. április 19. 10:20
Hont szerint a hvg.hu túltolja a Magyar Péterrel kapcsolatos tartalmak mennyiségét. Konkrét példával...
Kiszámoló  |  2024. április 19. 10:08
Tavaly már mindenki temette Kínát és az új Japánnak hívták. Japán a második világháború után hatalma...
KonyhaKontrolling  |  2024. április 19. 07:44
A mostani, 18-20%-ot fizető PMÁP sorozatok kiemelkedően jó hozammal kecsegtetnek, de természetesen e...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem