27 °C Budapest

Elstartolt az Erste lakás-takarék

Pénzcentrum
2011. október 17. 13:31

Öt éven belül nyereséges lesz, és idővel legalább 10-12%-os piaci részesedést fog elérni az Erste Lakás-takarékpénztár - ismertették az Erste Bank terveit a társaság mai sajtótájékoztatóján. A leánycég ma kezdte meg értékesítési tevékenységét a Fundamenta és az OTP után a harmadik hazai lakás-takarékpénztárként.

Az utóbbi időben kevés jó hír jelent meg a pénzügyi szektorról, az Erste Lakás-takarékpénztár Zrt. megalakulása üdítő kivételt jelent - fejezte ki örömét Sztanó Imre, az Erste Bank Hungary lakossági üzletágért felelős vezérigazgató-helyettese. Megerősítette: az Erste Group Andreas Treichl vezérigazgató szavainak megfelelően hosszú távon is elkötelezett a magyar piacon. A lakás-takarékpénztár megalakulása ennek egyértelmű jele - mondta Sztanó. Szavai szerint a lakás-takarékpénztár rekord gyorsasággal jött létre: az alapításról szóló döntést februárban hozták meg, áprilisban alapították meg a céget, a PSZÁF alapítási engedélyét júniusban, működési engedélyét szeptemberben kapták meg.

Az elmúlt években egyre fontosabbá vált az öngondoskodás eszméje Magyarországon, ezen belül a jövő bizonytalansága a lakáscélú előtakarékossággal is enyhíthető. Az Erste Bank a második legnagyobb lakossági ügyfélkörrel rendelkezik Magyarországon, Ausztriában pedig piacvezető a lakás-előtakarékosságban, tehát a szükséges tapasztalatok rendelkezésre állnak - mondta Sztanó. Szerinte a lakás-előtakarékosság a bank korábbi szolgáltatásait kiegészítő rendszeres megtakarítás, mely portfóliószemléletet és minőségi tanácsadást is jelent. A termék elindítását az alacsony (12%-os) magyarországi lakás-takarékpénztári penetráció is indokolja, a Fundamenta és az OTP után ezzel az Erste a piac harmadik szereplője lesz. A bank ez irányú terveinek megvalósulását a kedvező kormányzati szabályozás is segíti.

Korábban az Erste Bank a Fundamenta-Lakáskasszával működött együtt, ami gyümölcsöző kapcsolat volt. Az utóbbi időben azonban a piaci lakáshitelezés visszaesése és a Fundamenta saját lakáshitelezésének beindulása is azt indokolta, hogy ezentúl önállóan végezze ezt a tevékenységet a bank - mondta Sztanó. Az értékesítés ma indult, számos értékesítés történt az elmúlt órákban - ismertette a vezérigazgató-helyettes. Terveik szerint az Erste Lakás-takarékpénztár öt év alatt válik nyereségessé, a minimum cél a 10-12%-os piaci részesedés elérése, de ennél jóval magasabb részesedést szeretnének. A megtérülési idő új stratégiai partnerségekkel csökkenhető - mondta.

Ungvári Krisztián, az Erste Lakás-takarékpénztár Zrt. elnök-vezérigazgató ismertette: a cég hatékonyan működő szakmai műhely kíván lenni, mely igyekszik kihasználni a szinergiákat az Erste Bankkal. Bizonyos feladatokat ezért (pl. humánpolitika, marketing, IT, hitelezési folyamat, kockázatkezelés) a bank lát el. Szerinte a piac folyamatosan bővül, a válság ideje alatt is 240-250 ezer ügyfél kötött új szerződést. Az előrejelzések szerint a magyarországi penetráció 20%-ra emelkedhet. A társaság kombinált termékekkel, hűségkedvezményekkel és díjelengedési akciókkal várja az ügyfeleket.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. május 21. 09:59
2009-ben a pénzügyi világégéskor találták ki a jegybankok (először a mindig bátrabb Fed), hogy a kam...
MEDIA1  |  2022. május 20. 20:36
Az ország egyik leggazdagabb vállalkozójához köthető Rádió 1 hálózat egy hét alatt egyszerre 6 pénzü...
Kiszámoló  |  2022. május 20. 10:53
Van egy angol kifejezés, a hedonic treadmill, amit nagyon nehéz magyarra lefordítani. (Ha valakinek...
MNB Intézet  |  2022. május 20. 10:46
Környezeti kérdések az egyik legszélesebb látókörű magyar közgazdász gondolatainak tükrében. Miképp...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 21. szombat
Konstantin
20. hét
Május 21.
Szeged napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?