7 °C Budapest

Elstartolt az Erste lakás-takarék

Pénzcentrum
2011. október 17. 13:31

Öt éven belül nyereséges lesz, és idővel legalább 10-12%-os piaci részesedést fog elérni az Erste Lakás-takarékpénztár - ismertették az Erste Bank terveit a társaság mai sajtótájékoztatóján. A leánycég ma kezdte meg értékesítési tevékenységét a Fundamenta és az OTP után a harmadik hazai lakás-takarékpénztárként.

Az utóbbi időben kevés jó hír jelent meg a pénzügyi szektorról, az Erste Lakás-takarékpénztár Zrt. megalakulása üdítő kivételt jelent - fejezte ki örömét Sztanó Imre, az Erste Bank Hungary lakossági üzletágért felelős vezérigazgató-helyettese. Megerősítette: az Erste Group Andreas Treichl vezérigazgató szavainak megfelelően hosszú távon is elkötelezett a magyar piacon. A lakás-takarékpénztár megalakulása ennek egyértelmű jele - mondta Sztanó. Szavai szerint a lakás-takarékpénztár rekord gyorsasággal jött létre: az alapításról szóló döntést februárban hozták meg, áprilisban alapították meg a céget, a PSZÁF alapítási engedélyét júniusban, működési engedélyét szeptemberben kapták meg.

Az elmúlt években egyre fontosabbá vált az öngondoskodás eszméje Magyarországon, ezen belül a jövő bizonytalansága a lakáscélú előtakarékossággal is enyhíthető. Az Erste Bank a második legnagyobb lakossági ügyfélkörrel rendelkezik Magyarországon, Ausztriában pedig piacvezető a lakás-előtakarékosságban, tehát a szükséges tapasztalatok rendelkezésre állnak - mondta Sztanó. Szerinte a lakás-előtakarékosság a bank korábbi szolgáltatásait kiegészítő rendszeres megtakarítás, mely portfóliószemléletet és minőségi tanácsadást is jelent. A termék elindítását az alacsony (12%-os) magyarországi lakás-takarékpénztári penetráció is indokolja, a Fundamenta és az OTP után ezzel az Erste a piac harmadik szereplője lesz. A bank ez irányú terveinek megvalósulását a kedvező kormányzati szabályozás is segíti.

Korábban az Erste Bank a Fundamenta-Lakáskasszával működött együtt, ami gyümölcsöző kapcsolat volt. Az utóbbi időben azonban a piaci lakáshitelezés visszaesése és a Fundamenta saját lakáshitelezésének beindulása is azt indokolta, hogy ezentúl önállóan végezze ezt a tevékenységet a bank - mondta Sztanó. Az értékesítés ma indult, számos értékesítés történt az elmúlt órákban - ismertette a vezérigazgató-helyettes. Terveik szerint az Erste Lakás-takarékpénztár öt év alatt válik nyereségessé, a minimum cél a 10-12%-os piaci részesedés elérése, de ennél jóval magasabb részesedést szeretnének. A megtérülési idő új stratégiai partnerségekkel csökkenhető - mondta.

Ungvári Krisztián, az Erste Lakás-takarékpénztár Zrt. elnök-vezérigazgató ismertette: a cég hatékonyan működő szakmai műhely kíván lenni, mely igyekszik kihasználni a szinergiákat az Erste Bankkal. Bizonyos feladatokat ezért (pl. humánpolitika, marketing, IT, hitelezési folyamat, kockázatkezelés) a bank lát el. Szerinte a piac folyamatosan bővül, a válság ideje alatt is 240-250 ezer ügyfél kötött új szerződést. Az előrejelzések szerint a magyarországi penetráció 20%-ra emelkedhet. A társaság kombinált termékekkel, hűségkedvezményekkel és díjelengedési akciókkal várja az ügyfeleket.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

 

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 24. 17:44
A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) 93 hazai médiafelületet elemezve megvizsgálta, hogy a...
Holdblog  |  2024. április 24. 15:40
Minden múltból nézve egy csoda az EU-tagság és a közös piac. Ahogy Vakmajom írja: Mennyi fantasztiku...
Bankmonitor  |  2024. április 24. 11:33
Várhatóan 2024 júniusában indul az új otthonfelújítási program. A támogatásból az 1990 előtt épült c...
Kiszámoló  |  2024. április 24. 08:26
A múlt század közepén a legtöbb országban a cégek voltak az egyik legjelentősebb adóbefizetők, a tel...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm