14 °C Budapest

Beindult a lakáskassza hitelezezése

Pénzcentrum
2011. augusztus 30. 11:57

Az első félévben - a bankadó hatásával korrigálva - tovább emelkedett a Fundamenta-Lakáskassza eredménye. A lakásszámla értékesítés a nehéz gazdasági helyzet ellenére is tartósan magas szinten maradt, s egyre nagyobb az érdeklődés a hitelkonstrukciók iránt is - közölte a lakástakarék-pénztár.

Hitelezési eredmények

Az első félévben a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. 11,44 milliárd Ft saját lakáskölcsön kihelyezésével a teljes - forint és deviza alapú - lakáshitel piacból 11,9 százalékos részesedést ért el, a tavalyi első féléves 3,9 százalékos arány után. Ezen belül a forint alapú hitelkihelyezéseket vizsgálva - tekintve, hogy a Fundamenta kizárólag forint alapú hiteleket nyújt - a június végi piaci részesedés 12,3 százalékra emelkedett a tavaly ezen időszak végén mért 7 százalékról. Ez az eddigi legjobb saját lakáshitel folyósítási eredmény a Fundamenta történetében.

A fenti saját és a partnerbankoknak közvetített hitelekkel együtt a teljes lakáshitel piac 14 százaléka, míg a kizárólag forint alapú piaci szegmens 14,5 százaléka köthető a Fundamenta hitelezési és hitelértékesítési tevékenységéhez. 2011 végére mintegy 34 milliárd forint saját lakáskölcsön folyósítást tervezi a Fundamenta, amellyel várhatóan 17-18 százalék piaci részesedést ér el - mondta Dr. Gergely Károly elnök-vezérigazgató.

Nagyon beindultak a Fundamenta lakáshitelei


Lakásszámla értékesítés

A társaság lakásszámla-szerződésből megközelítőleg a tavalyi mennyiséget kötötte az első hat hónapban, amely szerződéses összegben emelkedett az elmúlt év azonos időszakához képest. A tartósan nehéz gazdasági helyzet ellenére az elmúlt években magas maradt, sőt javult a Megtakarítási Minőség Mutató (MMM), amely azt jelzi, hogy az élő szerződésekre vállalt megtakarítás mekkora hányadát fizették be az ügyfelek.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

Pénzügyi eredmények

A Fundamenta eddigi legjobb eredményét érte el 2011. I. félévében. Bankadó nélkül június végén 2,85 milliárd forint volt az üzleti eredmény, szemben a 2010-es 2,38 milliárd forinttal. Az adózás előtti eredmény 2011. I. félévében ezzel együtt is 2,24 milliárd forint lett.

 

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. május 18. kedd
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?