27 °C Budapest

Beindult a lakáskassza hitelezezése

Pénzcentrum
2011. augusztus 30. 11:57

Az első félévben - a bankadó hatásával korrigálva - tovább emelkedett a Fundamenta-Lakáskassza eredménye. A lakásszámla értékesítés a nehéz gazdasági helyzet ellenére is tartósan magas szinten maradt, s egyre nagyobb az érdeklődés a hitelkonstrukciók iránt is - közölte a lakástakarék-pénztár.

Hitelezési eredmények

Az első félévben a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. 11,44 milliárd Ft saját lakáskölcsön kihelyezésével a teljes - forint és deviza alapú - lakáshitel piacból 11,9 százalékos részesedést ért el, a tavalyi első féléves 3,9 százalékos arány után. Ezen belül a forint alapú hitelkihelyezéseket vizsgálva - tekintve, hogy a Fundamenta kizárólag forint alapú hiteleket nyújt - a június végi piaci részesedés 12,3 százalékra emelkedett a tavaly ezen időszak végén mért 7 százalékról. Ez az eddigi legjobb saját lakáshitel folyósítási eredmény a Fundamenta történetében.

A fenti saját és a partnerbankoknak közvetített hitelekkel együtt a teljes lakáshitel piac 14 százaléka, míg a kizárólag forint alapú piaci szegmens 14,5 százaléka köthető a Fundamenta hitelezési és hitelértékesítési tevékenységéhez. 2011 végére mintegy 34 milliárd forint saját lakáskölcsön folyósítást tervezi a Fundamenta, amellyel várhatóan 17-18 százalék piaci részesedést ér el - mondta Dr. Gergely Károly elnök-vezérigazgató.

Nagyon beindultak a Fundamenta lakáshitelei


Lakásszámla értékesítés

A társaság lakásszámla-szerződésből megközelítőleg a tavalyi mennyiséget kötötte az első hat hónapban, amely szerződéses összegben emelkedett az elmúlt év azonos időszakához képest. A tartósan nehéz gazdasági helyzet ellenére az elmúlt években magas maradt, sőt javult a Megtakarítási Minőség Mutató (MMM), amely azt jelzi, hogy az élő szerződésekre vállalt megtakarítás mekkora hányadát fizették be az ügyfelek.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Pénzügyi eredmények

A Fundamenta eddigi legjobb eredményét érte el 2011. I. félévében. Bankadó nélkül június végén 2,85 milliárd forint volt az üzleti eredmény, szemben a 2010-es 2,38 milliárd forinttal. Az adózás előtti eredmény 2011. I. félévében ezzel együtt is 2,24 milliárd forint lett.

 

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 20. 20:36
Az ország egyik leggazdagabb vállalkozójához köthető Rádió 1 hálózat egy hét alatt egyszerre 6 pénzü...
Holdblog  |  2022. május 20. 18:36
Nagy hibák. A nyilvánosság előtt aratott nagy sikerek hihetetlenül kifizetődők. Túl a meglévő ügyfel...
Kiszámoló  |  2022. május 20. 10:53
Van egy angol kifejezés, a hedonic treadmill, amit nagyon nehéz magyarra lefordítani. (Ha valakinek...
MNB Intézet  |  2022. május 20. 10:46
Környezeti kérdések az egyik legszélesebb látókörű magyar közgazdász gondolatainak tükrében. Miképp...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 21. szombat
Konstantin
20. hét
Május 21.
Szeged napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?