Devizahitelesek esélyei, nyugdíj nélkül maradhatunk - heti összefoglaló

2011. július 31. 18:32

Az elmúlt időszakban sok mindent megéltek a devizahitelesek. A svájci frank, de még az euró mozgása is elbizonytalaníthatott mindenkit, mit érdemes tenni? Fejletlennek ítéli a magyarországi bankkártyapiacot - más EU-tagállamokhoz képest - a Magyar Nemzeti Bank (MNB) egy friss tanulmánya. Továbbra sem jött meg a gyermekvállalási kedve a magyar pároknak, ezekről és még sok minden másról lehetett olvasni a a héten a Pénzcentrum.hu-n.

A hónap utolsó hetét azzal kezdtük, hogy megvizsgáltuk: milyen lehetősegei vannak a devizahiteleseknek?

Az elmúlt időszakban sok mindent megéltek a devizahitelesek. A svájci frank, de még az euró mozgása is elbizonytalaníthatott mindenkit. Mit érdemes most tenni és milyen lehetőségei vannak a frankban és euróban eladósodottaknak? Egyszer ott van az állam által felkínált árfolyamrögzítési lehetőség, és a bankok is kidolgoztak mára egy többé-kevésbé működő adósmentő csomagot. Az előtörlesztésen is el lehet gondolkodni, ésszerű lépés ez?

A kérdés lényeges volt, hiszen az Euró övezet jegybanki alapkamata növekedett és a svájci frank szárnyalásba kezdett, szinte minden devizával szemben.

Így változnak a devizaalapú kölcsönök kamatai

Az európai pénzpiaci irányadó kamatláb (Euribor) több mint 0,8 százalékponttal emelkedett, így akadnak pénzintézetek, akik euró alapú kölcsöneik kamatát emelni kényszerültek. A svájci frank alapú hitelek kamatlábainak változása is igen sokszínű a hazai pénzintézeteknél - írja a Napi Gazdaság.

Ismét rekordot dönthet a frank

Továbbra sincs megállapodás az Egyesült Államokban az adósságplafon emeléséről szóló egyeztetéseken, amely folyamatosan rontja a nemzetközi befektetői hangulatot, ezt pedig csak fokozza az a Moody's felőli ma reggeli jelzés, hogy leminősítési felülvizsgálat alá vette a spanyol államadósságot. Délután fontos amerikai makroadatok is befolyásolhatják majd a befektetői hangulatot az amerikai tőzsdei vállalati gyorsjelentési szezon folytatódása mellett.

Büntetnék a sárga csekket: sokat bukhatsz, ha így fizetsz

Fejletlennek ítéli a magyarországi bankkártyapiacot - más EU-tagállamokhoz képest - a Magyar Nemzeti Bank (MNB) egy friss tanulmánya. Az elmaradás leginkább az elfogadóhelyek hibája, bankkártyából van elég. Nagy gondot jelentenek a sárga csekkek is - ezek használata akár külön költséggel is járhatna.

Külföldre utazol? Így véd meg a konzul

Rengeteg magyar utazik a nyári szabadságolások idején egzotikus országba az Európai Unión kívülre. Nagy kérdés azonban, hogy baj esetén, mi a teendője honfitársainknak akkor, ha Magyarország nem rendelkezik nagykövetséggel vagy konzulátussal a pihenésre kiszemelt országban?

Hogyan lesz nyugdíjunk, ha ez így megy tovább?

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Továbbra sem jött meg a gyermekvállalási kedve a magyar pároknak: az év első öt hónapjában csaknem 10 százalékkal csökkent a születésszám a tavalyi év azonos időszakához képest. A Pénzcentrum.hu által megszellőztetett nyugdíj-politikai koncepció szerint viszont a jövőben alapelv, hogy a nyugdíjkiadásokat a befolyt járulékokból kell kifizetni. A gyermekszámcsökkenés viszont nem vetít előre fényes jövőt a majdani nyugdíjasoknak.

Jöhetnek a megszorítások? 100 milliárdot bukott a magyar állam

Megsérti az uniós irányelvet a magyar állam az áfa-visszaigénylésre vonatkozó szabályozással, ezért módosítania kell a vonatkozó törvényt - döntött az Európai Bíróság. Ezzel becslések szerint akár 100 milliárd forint is kieshet a magyar állam költségvetéséből.

Fantomcégek: senki nem fékezi meg őket

Körbetartozások, fizetési hátralékok jellemzik a magyar vállalkozási szektort 2011-ben is. Közel minden második számlát késve fizetnek. Ugyan nem rosszabb a helyzet, mint 2010-ben, de még mindig érdemes résen lenni az üzleti partnert megválasztásakor. Szabolcsban a legrosszabb a helyzet, ahol a vállalkozások 6 százaléka válik egy év alatt fizetésképtelenné - derül ki a Dun & Bradstreet Hungária Kft. (D&B) 2011 első félévére vonatkozó elemzéséből.

Sokba kerülhet a diákoknak az új oktatási törvény

A jövőben a tervek szerint csak nyelvvizsga birtokában jelentkezhetnek főiskolára vagy egyetemre a diákok; ma az egyetemekre jelentkezők felének nincs papírja nyelvtudásáról. Nem is biztos, hogy a szakközép és szakmunkásképző intézetek diákjainak lehetősége lesz a dokumentum megszerzésére csak az iskolai forrásokra támaszkodva. Egy nyelvvizsgára felkészítő tanfolyam viszont vagyonokba kerülhet a családoknak.

Érik a botrány: azt büntetik, aki nem lopja a gázt

Egymásnak adják a kilincset a kétségbe esett emberek a Fogyasztóvédők Magyarországi Egyesületének (FOME) debreceni tanácsadó irodájában. A panaszosok szinte kivétel nélkül ugyanazt a történetet mesélik: a szolgáltató munkatársai a gázórát leszerelik, majd szabálytalan vételezés gyanújával jegyzőkönyvet készítenek, az órát pedig lezárt dobozba helyezik. A fogyasztók ezt követően levelet kapnak a szolgáltatótól az óra szakértői vizsgálatának várható időpontjáról, melyben már előre felajánlják az egyezkedés lehetőségét is (egyáltalán miről egyeztessenek a vizsgálat előtt, tették fel a kérdést többen, akik úgy érzik, a szolgáltató már előre eldöntötte, hogy kötbért fog kiróni rájuk).

 

PC BLOGGER & PODCASTER
Kasza Elliott-tal  |  2024. március 28. 19:32
Nem értem a LEG mozgását. 2021 közepe óta esik az árfolyama, akkor 59,16 USD volt az ATH, most éppen...
MEDIA1  |  2024. március 28. 13:01
Az állami televízió zenés-ifjúsági csatornája fiatalok igényeire szabott, aktuális témákat ígér.
Bankmonitor  |  2024. március 28. 11:47
A CSOK Plusznál – ahogy azt a korábbi lakástámogatási elemeknél már megszokhattuk – szám...
MNB Intézet  |  2024. március 28. 10:14
A szabadkereskedelmi konszenzus évtizedeiben a főáramú közgazdaságtan az állami beavatkozás és prote...
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm