Nyugdíjpara: nem kapod meg a reálhozamot, ha...

2011. május 31. 16:02

Több millió levelet postáztak ki az átlépő magán-nyugdíjpénztár tagoknak. Ha valaki 30 napon belül nem, vagy hibásan tölti ki az igénylőlapokat, akkor a reálhozam az államra száll.

A napokban több millió levelet postáztak ki az átlépő magán-nyugdíjpénztár tagoknak. Ha valaki 30 napon belül nem, vagy hibásan tölti ki az igénylőlapokat, a posta egyszer kísérli meg kézbesíteni az állandó lakcímén a hozamot, ha nem járnak sikerrel, akkor az összeg az államra száll - nyilatkozta a Ma reggel című műsorban Bába Julianna a Stabilitás Pénztárszövetség elnöke.

A szövetség elnöke közölte, nyár végégig, legkésőbb augusztus 31-ig mindenki hozzájuthat a járandósághoz.

A videóhoz KATTINTS IDE!

Fontos a levél pontos kitöltése

Bába Julianna a reggeli műsorban elmondta, hogy az adategyeztetések zömében már megtörténtek, de nagyon fontos az adattisztítás, mert abban az esetben, ha a pénztártag nem nyilatkozott arról, hogy bankszámlára kéri a reálhozam kifizetését, akkor azt a pénztár, a pénztártag utolsó ismert lakcímre küldi. Ha ez a cím változott és a pénztártag nem jelentette, akkor a visszaérkező pénz az állam számlájára kerül - mondta az elnök.

Arra az újságírói kérdésre, hogy milyen árfolyam alapján történik a visszalépők vagyonának a felmérése, Bába Julianna elmondta, hogy május 31-e az értéknap. Az önkéntes magán-nyugdíjpénztártagok átlagos vagyonáról szólva a Stabilitás Pénztárszövetség elnöke úgy fogalmazott, hogy ez nehezen meghatározható, de matematikai alapon vett számítással az összeg 800 ezer forinttól, több millió forintig terjedhet.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

 

Forrás: mtv.hu/kisalfold.hu

NAPTÁR
Tovább
2021. május 14. péntek
Bonifác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?