15 °C Budapest

Adóviperával támad a kormány, 70 éves nyugdíjkorhatár jöhet

2011. május 29. 18:02

Nem tudhatunk túl mozgalmas hetet magunk mögött, már az is hír volt, ami nem volt. Frankhitelesek továbbra sem kapták meg a mentőövüket. MI azért nem pihentünk persze, heti elemzésünkben megválaszoltuk, hogy kinek érdemes rá igazán várni. A kormány mindeközben adóviperával üldözi a nyugdíjas rendvédelmiseket, ránk ezzel szemben 70 éves nyugdíjkorhatár vár. A romák viszont lakást kapnak, ingyen! Ez történt a héten.

Adóviperával üldözi a kormány a nyugdíjas rendvédelmiseket

Adófizetéssel kényszerítené a kormány az öregségi nyugdíjkorhatárt el nem érő szolgálati nyugdíjasokat arra, hogy ismét dolgozzanak - derül ki a Pénzcentrum.hu információi szerint a szerdai kormányülés utáni informális ülésen elhangzottakról készített feljegyzésből. Szigorúbban ellenőrzik majd, hogy a korkedvezményes nyugdíjasok bejelentés nélkül vállalnak-e munkát. 

Orbánék a héten sem mentették meg a devizahiteleseket,

Tovább halasztották a devizahitelesek megmentését megcélzó terv bejelentését. Korábban még e hét keddjére ígért, majd mára halasztott bejelentés tovább csúszhat. Áll a miniszterelnökség mai közleményében. A kormánynak és a Bankszövetségnek a lakáshitelesek megsegítéséről folytatott mai egyeztetésén újabb pontban született egyetértés. A jelenleg hivatalos...

pedig még a Berényi klán-feje is azt nyögi!

Elemzésünk a témában: Frankhiteles vagyok: vajon kérjek árfolyamrögzítést?

Emlegetik a 70 éves nyugdíjkorhatárt...

Elkeserítő folyamatokról tanúskodnak a legfrissebb népszámlálási eredmények, igaz az ENSZ becsléseitől nem vagyunk messze globálisan, azonban túlságosan gyorsan romlanak a peremfeltételek. A Deutsche Bank elemzői friss jelentésükben azt írják, hogy a világ népessége 2050-ben fogja elérni a maximumát 9 milliárd fővel, sokkal korábban, mint arra számítani lehetett. A termékenységi mutatók alapján már most sem nőhetne a népesség, azonban a társadalom öregedése egy ideig még képes ellensúlyozni az alacsonyabb születésszámot. Azt már rég tudtuk, hogy a fejlett országokban a demográfia miatt a munkaképes korú lakosság csökkenésére kell számítani, a fejlődő országokban ez még várat magára, de nem olyan sokáig. A DB elemzői következtetésként azt írják, hogy szükség van a munkában töltött évek meghosszabbítására, miközben ők is közvetetten említik a 70 éves nyugdíjkorhatár lehetőségét.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Akiket a pénz (nem) boldogít: itt a lista

A pénzügyi mutatók talán mit sem érnek, nem tudják leírni egy ország lakóinak elégedettségét. Mi kell a boldogsághoz, érdemes a vagyont hajkurászni? Az OECD nemrég megjelent elemzésében egy olyan indexet próbáltak megalkotni, ami erre talán választ ad. Legalábbis jobban leírjs egy ország lakóinak életkörülményeit...

Roma vagy? Dolgozz, lakást ígér neked a kormány!

"Saját jogán juttatnánk lakáshoz egy roma családot, ha a gyermekét iskolába, óvodába járatja, ha legalább az egyik szülő elkezd dolgozni, és ha látjuk, hogy elkezdett termelni, és képes fenntartani a lakást" - nyilatkozta a Bruxinfónak Farkas Flórián, az Országos Roma Önkormányzat elnöke Brüsszelben....

Itt a Tesco legújabb botránya

Szabálytalanságokat találtak Tesco hipermarketekben a fogyasztóvédelmi felügyelők, akik lakossági bejelentések és az elmúlt időszakban a társhatóságok által feltárt ügyek nyomán tartottak átfogó ellenőrzést a kereskedelmi lánc fővárosi és Pest megyei egységeiben - közölték nemrég a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság tájékoztatóján. A Tesco kifizeti...

 

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Kiszámoló  |  2022. május 26. 20:12
Ha ész nélkül osztogatod a pénzt a választás előtt és ezer-ezerötszáz milliárd forintos lyukat ütsz...
MEDIA1  |  2022. május 26. 19:19
People Group néven folytatja tevékenységét a jövőben a 1080p Reklám- és médiaügynökség – közölték la...
Bankmonitor  |  2022. május 26. 15:30
2022. első negyedévében korábban sohasem látott mélységbe zuhant a születésszám, így még egy lépésse...
MNB Intézet  |  2022. május 26. 10:43
A közösségi média nemcsak mindennapi privát életünkre van hatással, hanem a gazdaságra is. Talán nem...
Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?