Így kamatozik most az euró: 12 bank ajánlata összehasonlító táblázattal!

Pénzcentrum
2010. március 23. 05:20

Az akciós kamatok is lesoványodtak A Pénzcentrum a magyarországi pénzintézetek deviza lekötési lehetőségeit szedte egy csokorba annak érdekében, hogy segítsünk a deviza megtakarítással rendelkező olvasóknak a legjobb lekötési lehetőség kiválasztásában.

Az elmúlt időszakban tovább csökkentek a bankok által az euró betétekre kínált kamatok. Az év első két hónapjában több akciós lekötési lehetőség is megszűnt, de 3,00-3,75%-os akciós lekötéseket most is találni. Az OTP Bank visszacserélte az időben sávos kamatozású konstrukcióját a korábban már alkalmazott, a kamatot előre fizető módozatra. A versenytársak 3,00% körüli akciós lekötési lehetőségekkel szállnak ringbe az euró-betétekért, a Pénzcentrum összeállításának köszönhetően a hosszabb és a rövidebb időtávon gondolkodó ügyfelek is megtalálják a nekik való ajánlatot.

A piacon elérhető legmagasabb kamatot 3,75%-kal a Sopron Bank adta, de a pénzintézet különböző feltételekhez köti az akciós kamatot. A bank 3 hónapos lekötés esetén 3,00%-os kamatot fizet, a legkisebb leköthető összeg 300 euró. A második helyen a CIB Bank végzett az akciós 3,50%-os ajánlattal, míg CIB Classic betétben 6 és 12 hónapos futamidő esetén 3,00%-os kamat érhető el.

400 eurótól 6 hónapra szintén 3,00%-os kamatot kínál az Allianz Bank, valamint 500 eurótól új forrásokra még mindig érvényes a hasonló kamatozású K&H Üdvözlet Betét. Az FHB 2000+ betét azokra az ügyfelekre vonatkozik, akik a február elsején fennálló megtakarítási állományukat legalább 2 ezer euróval növelik, de 50 ezer euró felett normál lekötés esetén is elérhető a 3,00%-os kamat.

3 hónapos lekötésre évi 2,96%-ot (EBKM: 3,00%) kínál az MKB Bank, majd az Erste Bank (2,50%), a Budapest Bank (2,20-2,80%) és a Raiffeisen Bank (2,30-2,50%) következik. Az UniCredit 2,25%-kal több helyet visszacsúszott a listán, majd a sort a régi-új konstrukcióval jelentkező OTP Bank és a Citibank zárja.

Az EUR/HUF árfolyam változása az elmúlt három hónapban

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

"A javuló nemzetközi befektetői hangulat, illetve a magyar gazdaság külső és belső egyensúlyi mutatóinak jelentős javulása együtt oda vezetett, hogy március közepén 15 hónapos csúcsra erősödött a forint az euróval szemben 261 körüli szinten.

Az EUR/HUF árfolyam alakulása az elmúlt 3 hónapban (Forrás: portfoliofinancial.hu)

A forint felértékelődése lendületet adott a Magyar Nemzeti Banktól várt további kamatcsökkentésekhez, ugyanakkor fontos látni, hogy az erős forintra az inflációs cél elérése érdekében a jegybanknak, az export lefojtása miatt pedig az egész gazdaságnak nincs szüksége. A következő hetekben a görögországi fejlemények és a külpiaci befektetői hangulat mellett a magyar parlamenti választások tényleges kimenetele, illetve az új kormány által képviselt gazdaságpolitika lehet lényeges befolyással a forint árfolyamára." - mondta Weinhardt Attila, a portfolio.hu elemzője.

Sopron, CIB, Allianz, K&H, FHB, MKB

PC BLOGGER & PODCASTER
iO Charts  |  2022. július 1. 19:00
A magas infláció hatását – ami az árszínvonal emelkedésében nyilvánul meg – egy ideje má...
Holdblog  |  2022. július 1. 18:02
Nagy hibák. A könyv szerzője, Michael Batnick temérdek hibát követett el a befektetéseiben és az éle...
MEDIA1  |  2022. július 1. 17:10
Havas néhány hete még arról beszélt, hogy csak nyári szabadságra küldték a műsorát az N1TV-től. Most...
Kiszámoló  |  2022. július 1. 10:49
Írtam a Raiffeisen Gold 2-ről néhány hete, mint jó számlacsomagról, ha 400 ezer forint felett kerese...
Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Elképesztő, mire szórják a magyarok a pénzt: úgy vesszük ezeket, mint a cukrot

Akár esküvő, akár születésnap, a magyarok imádnak ajándékozni. Ajándékot pedig egyre többen online vásárolnának.

Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 2. szombat
Ottó
26. hét
Július 2.
UFO Világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?