31 °C Budapest

Így kamatozik most az euró: 12 bank ajánlata összehasonlító táblázattal!

Pénzcentrum
2010. március 23. 05:20

Az akciós kamatok is lesoványodtak A Pénzcentrum a magyarországi pénzintézetek deviza lekötési lehetőségeit szedte egy csokorba annak érdekében, hogy segítsünk a deviza megtakarítással rendelkező olvasóknak a legjobb lekötési lehetőség kiválasztásában.

Az elmúlt időszakban tovább csökkentek a bankok által az euró betétekre kínált kamatok. Az év első két hónapjában több akciós lekötési lehetőség is megszűnt, de 3,00-3,75%-os akciós lekötéseket most is találni. Az OTP Bank visszacserélte az időben sávos kamatozású konstrukcióját a korábban már alkalmazott, a kamatot előre fizető módozatra. A versenytársak 3,00% körüli akciós lekötési lehetőségekkel szállnak ringbe az euró-betétekért, a Pénzcentrum összeállításának köszönhetően a hosszabb és a rövidebb időtávon gondolkodó ügyfelek is megtalálják a nekik való ajánlatot.

A piacon elérhető legmagasabb kamatot 3,75%-kal a Sopron Bank adta, de a pénzintézet különböző feltételekhez köti az akciós kamatot. A bank 3 hónapos lekötés esetén 3,00%-os kamatot fizet, a legkisebb leköthető összeg 300 euró. A második helyen a CIB Bank végzett az akciós 3,50%-os ajánlattal, míg CIB Classic betétben 6 és 12 hónapos futamidő esetén 3,00%-os kamat érhető el.

400 eurótól 6 hónapra szintén 3,00%-os kamatot kínál az Allianz Bank, valamint 500 eurótól új forrásokra még mindig érvényes a hasonló kamatozású K&H Üdvözlet Betét. Az FHB 2000+ betét azokra az ügyfelekre vonatkozik, akik a február elsején fennálló megtakarítási állományukat legalább 2 ezer euróval növelik, de 50 ezer euró felett normál lekötés esetén is elérhető a 3,00%-os kamat.

3 hónapos lekötésre évi 2,96%-ot (EBKM: 3,00%) kínál az MKB Bank, majd az Erste Bank (2,50%), a Budapest Bank (2,20-2,80%) és a Raiffeisen Bank (2,30-2,50%) következik. Az UniCredit 2,25%-kal több helyet visszacsúszott a listán, majd a sort a régi-új konstrukcióval jelentkező OTP Bank és a Citibank zárja.

Az EUR/HUF árfolyam változása az elmúlt három hónapban

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

"A javuló nemzetközi befektetői hangulat, illetve a magyar gazdaság külső és belső egyensúlyi mutatóinak jelentős javulása együtt oda vezetett, hogy március közepén 15 hónapos csúcsra erősödött a forint az euróval szemben 261 körüli szinten.

Az EUR/HUF árfolyam alakulása az elmúlt 3 hónapban (Forrás: portfoliofinancial.hu)

A forint felértékelődése lendületet adott a Magyar Nemzeti Banktól várt további kamatcsökkentésekhez, ugyanakkor fontos látni, hogy az erős forintra az inflációs cél elérése érdekében a jegybanknak, az export lefojtása miatt pedig az egész gazdaságnak nincs szüksége. A következő hetekben a görögországi fejlemények és a külpiaci befektetői hangulat mellett a magyar parlamenti választások tényleges kimenetele, illetve az új kormány által képviselt gazdaságpolitika lehet lényeges befolyással a forint árfolyamára." - mondta Weinhardt Attila, a portfolio.hu elemzője.

Sopron, CIB, Allianz, K&H, FHB, MKB

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 22. kedd
Paulina
25. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. június 22. 14:06