Spórolj akár 22 ezret: segítünk számlacsomagot választani!

Pénzcentrum
2010. március 18. 05:55

Évi 18 ezer nem kevés! Negyedévente jelentkező számlacsomag körképünk mostani állomásakor arra voltunk kíváncsiak, mennyit spórolhatunk egy, az igényeinknek leginkább megfelelő számla kiválasztásával. Az összeg nem csekély: évi akár 22 ezer forintot is megtakaríthatunk ezáltal!

Legjobb bankszámla kategória, mint tudjuk, nem létezik, hiszen a számlájukra érkező pénzt egy összegben felvevők számára nyilvánvalóan más bankszámla lesz megfelelő, mint annak, aki például rendszeresen végez banki átutalásokat, netbankozik, gyakran vesz fel pénzt idegen ATM-ből, és még folytathatnánk a felsorolást.

Aki megpróbált már eligazodni a bankok különböző lakossági számlacsomagjai, illetve az abban foglalt szolgáltatások díjai között, biztosan rájött, hogy nem egyszerű a feladat. Éppen ezért mi is inkább magukat a pénzintézeteket kértük meg, hogy ajánljanak számunkra egy-egy csomagot.

Mostani körképünk során azonban módosítottunk a képzeletbeli ügyfelek tranzakciós összegein, már csak azért is, mert az elmúlt néhány évben némileg emelkedek a fizetések is. A következőkben a kapott ajánlatokat vetjük össze, melyeket 12 bank, 2010. március 11. - március 17. között szolgáltatott. A diákoknak, valamint nyugdíjasoknak szóló számlacsomagokat nem vettük figyelembe, hiszen az átlagos, fizetésből élő ügyfelek esetére voltunk kíváncsiak.

Egy átlagos ügyfél is hétszeres különbséggel találkozhat!

Az általunk felvázolt A-ügyfélnek megemeltük havi jövedelmét 100-ról, 130 ezer forintra, melyet minden hónapban az adott kereskedelmi banknál nyitott számlájára utaltat. (Ennek megfelelően emeltük meg a tranzakciók értékét is.) A postára járás elkerülése érdekében beszedési megbízást ad a banknak, hogy ezúton egyenlítse ki három közüzemi szolgáltatóval szemben fennálló havi számláját, ezenkívül bankon belül (20 ezer forint) és bankon kívül (26 ezer forintot) is utal át pénzt, mindezt otthonról az interneten keresztül. Készpénzt háromszor vesz fel egy hónapban, kétszer saját ATM-ből (26, illetve 13 ezer forintot) és egyszer idegen ATM-ből 6 ezer forintot.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A tizenkét bank ajánlata közül A-ügyfél számára az Allianz Bank ATM Plusz bankszámlája jelenti a legjobb választást, amely mindössze havi 248 forintba kerül. Ezzel szemben a legdrágább csomag (A Citibank Citicomfort számlacsomagja), melyben ugyanezen tranzakciók díjai foglaltatnak benne, több, mint hétszer ennyibe kerül, ami éves szinten 18528 forintos eltérést jelent.

Ötszáz forintos havi számlaköltség alatt maradunk azonban az MKB Bank Karrier Szolgáltatáscsomagja, valamint a Sopron Bank Aktív online számlacsomagja esetén is.

Az idegen ATM még mindig drága mulatság!

PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. augusztus 13. 07:00
Minden idk harmadik legnépszertlenebb elnökeként távozott a Fehér Házból 2021 januárjában Donald Tru...
MEDIA1  |  2022. augusztus 12. 19:52
Leadja az Elcserélt élet (Um Lugar ao Sol) cím brazil telenovellát az RTL Klub.
Kiszámoló  |  2022. augusztus 12. 11:08
A KAVOSZ újra elindította a vállalkozóknak szóló Széchenyi hiteltermékeket, igaz lényegesen rosszabb...
Bankmonitor  |  2022. augusztus 11. 11:16
A legtöbb vállalkozónak szinte égnek áll a haja, amikor hiteligénylésrl és adminisztrációról, regisz...
Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Sok magyar nem is tud erről az egyszerű trükkről: milliókat bukhatnak, ha nem figyelnek oda

A vállalkozásunk sikere rengeteg dolgon múlhat, nem elég az ötlet, bizony kemény munkát kell fektetni a sikerbe.

Régi klasszikus tér vissza a magyar boltokba: sokak kedvence lesz ismét elérhető a polcokon

Tíz év után ismét megjelenhet Lakatos István Év Gyerekkönyve-díjas meseregénye, a Dobozváros!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 13. szombat
Ipoly
32. hét
Augusztus 13.
A balkezesek világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?