27 °C Budapest

Spórolj akár 22 ezret: segítünk számlacsomagot választani!

Pénzcentrum
2010. március 18. 05:55

Évi 18 ezer nem kevés! Negyedévente jelentkező számlacsomag körképünk mostani állomásakor arra voltunk kíváncsiak, mennyit spórolhatunk egy, az igényeinknek leginkább megfelelő számla kiválasztásával. Az összeg nem csekély: évi akár 22 ezer forintot is megtakaríthatunk ezáltal!

Legjobb bankszámla kategória, mint tudjuk, nem létezik, hiszen a számlájukra érkező pénzt egy összegben felvevők számára nyilvánvalóan más bankszámla lesz megfelelő, mint annak, aki például rendszeresen végez banki átutalásokat, netbankozik, gyakran vesz fel pénzt idegen ATM-ből, és még folytathatnánk a felsorolást.

Aki megpróbált már eligazodni a bankok különböző lakossági számlacsomagjai, illetve az abban foglalt szolgáltatások díjai között, biztosan rájött, hogy nem egyszerű a feladat. Éppen ezért mi is inkább magukat a pénzintézeteket kértük meg, hogy ajánljanak számunkra egy-egy csomagot.

Mostani körképünk során azonban módosítottunk a képzeletbeli ügyfelek tranzakciós összegein, már csak azért is, mert az elmúlt néhány évben némileg emelkedek a fizetések is. A következőkben a kapott ajánlatokat vetjük össze, melyeket 12 bank, 2010. március 11. - március 17. között szolgáltatott. A diákoknak, valamint nyugdíjasoknak szóló számlacsomagokat nem vettük figyelembe, hiszen az átlagos, fizetésből élő ügyfelek esetére voltunk kíváncsiak.

Egy átlagos ügyfél is hétszeres különbséggel találkozhat!

Az általunk felvázolt A-ügyfélnek megemeltük havi jövedelmét 100-ról, 130 ezer forintra, melyet minden hónapban az adott kereskedelmi banknál nyitott számlájára utaltat. (Ennek megfelelően emeltük meg a tranzakciók értékét is.) A postára járás elkerülése érdekében beszedési megbízást ad a banknak, hogy ezúton egyenlítse ki három közüzemi szolgáltatóval szemben fennálló havi számláját, ezenkívül bankon belül (20 ezer forint) és bankon kívül (26 ezer forintot) is utal át pénzt, mindezt otthonról az interneten keresztül. Készpénzt háromszor vesz fel egy hónapban, kétszer saját ATM-ből (26, illetve 13 ezer forintot) és egyszer idegen ATM-ből 6 ezer forintot.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A tizenkét bank ajánlata közül A-ügyfél számára az Allianz Bank ATM Plusz bankszámlája jelenti a legjobb választást, amely mindössze havi 248 forintba kerül. Ezzel szemben a legdrágább csomag (A Citibank Citicomfort számlacsomagja), melyben ugyanezen tranzakciók díjai foglaltatnak benne, több, mint hétszer ennyibe kerül, ami éves szinten 18528 forintos eltérést jelent.

Ötszáz forintos havi számlaköltség alatt maradunk azonban az MKB Bank Karrier Szolgáltatáscsomagja, valamint a Sopron Bank Aktív online számlacsomagja esetén is.

Az idegen ATM még mindig drága mulatság!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. július 27. kedd
Olga, Liliána
30. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. július 27. 15:15