Üvegdarabokból milliók - amit a tenger kivet magából

Pénzcentrum
2007. június 4. 16:00

Az alternatív befektetések száma határtalan, minden, ami alkalmas arra, hogy értékét megőrizze vagy növelje, tárgya lehet befektetésünknek. A nem tradicionális befektetési formák esetében azonban az átlagosnál magasabb hozam elérése helyén gyakorta a gyűjtési szenvedély áll, amely szerencsés módon párosul a vagyonszerzés lehetőségével.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A legtöbben a tengerparton sétálva legfeljebb a kagylóhéjakat veszik észre, melyeket partra sodor a víz, de biztosan nem tulajdonítanak különösebb jelentőséget az ugyancsak a tenger ajándékai számító üvegdarabokra, melyek a látszattal ellentétben igencsak értékesek lehetnek.

A tengerpartra sodort üvegdarabok egy cseppnyi történelmet jelentenek a gyűjtők számára, akik egy értékesebb darabért akár több száz dollárt, vagyis több tízezer forintot is hajlandók megadni.

Így fordulhat elő, hogy egy kisvárosi kislányból több millió dollár értékű üveggyűjteménnyel rendelkező műkincskereskedő válik. Természetesen az "üvegdarab-befektetések" esetében is szükség van kellő üzleti érzékre, mindesetre ez a befektetési forma érdekes példája annak, hogy hogyan lehet a másoknak értéktelen hulladéknak látszó tárgyakból milliókat előteremteni.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 16. szombat
Gál
41. hét
Október 16.
Élelmezési világnap
Október 16.
A kenyér világnapja
Október 16.
Blog akciónap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?