8 °C Budapest

Pénzpiaci alap vagy akciós betét?

Pénzcentrum
2006. október 18. 10:00

A pénzpiaci alapokra rányomja bélyegét a banki betéti akciók hatása, a 8-10%-os, pár hónapos futamidőre szóló kamatok ugyanis vonzóbbnak tűnnek a magánszemélyek számára, mint az alapok visszamenőleges hozamai, melyek 3 hónapra nézve évesítve 4-5.6%-ot mutatnak.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.


Az elmúlt héten az állampapírpiacon bekövetkezett hozamcsökkenés a pénzpiaci alapok kiemelkedő teljesítményét hozta. Rövid távon a jelenlegi szinteken stabilizálódhatnak a hozamok, melyből kifolyólag a pénzpiaci alapok várhatóan 6-8%-os éves szintű hozamot termelhetnek, az elemzők prognózisa szerint hátralévő 50 bázispontos kamatemelést ugyanis a rövid futamidejű állampapírok esetében már beárazták - nyilatkozta Durucz György, az Erste Alapkezelő portfoliómenedzsere a Világgazdaságnak.

A magánszemélyeknek szem előtt kell tartaniuk azt is, hogy a lekötött betétek nem likvid eszközök, míg a pénzpiaci alapban lévő pénzükhöz bármikor kamatvesztés nélkül hozzájuthatnak.

Kötvényalapokba elsősorban azoknak érheti meg hosszabb távra befektetni, akik bíznak a hozamcsökkenésben, mely egyelőre még nem jött el.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. december 1. szerda
Elza
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?