13 °C Budapest

Vallott a magyar sztárzenekar: ennyi gázsijuk folyt be idén, 2019-hez képest

2020. október 10. 16:03

Van olyan sztárzenekar, amelyik tavalyi gázsijának eddig az 5 százalékát tudta hozni idén, mások úgy gondolják 2020. egyenes mehet a kukába a szakmába. Elmaradt koncertek, lefújt fellépések, az élő eladások határozatlan idejű jegelése. Egyelőre nem látni a végét a magyar zenekarok szemszögéből az új koronavírus-járványnak. 

A Welhello szerint ők sem tudják pontosan, március óta hány bulijuk maradt el, viszont az biztos, hogy 

ebben az évben a tavalyi pénzüknek csupán az 5 százalékát keresték meg

-adta hírül az RTL Klub Fókusz c. műsora. A zenekar beszélt arról is, hogy augusztus közepe óta 8 koncertet adtak és azt mondják, a létszámkorlát miatt ezek sokkal családiasabbak voltak, mint amikor több 10 ezer ember előtt léptek fel. De a több emberrel engedélyezett ülős koncertek megtartásával nem igazán értettek egyet.

A zenekar tagjai beszámoltak arról is, hogy a mostani leállás a háttéremberekre nézve van a legnegatívabb hatással. 

Mi azért csináltunk már a legelején egy ilyen Wellhello alapot, amiből tudtak kivenni pénzt. Nyilván annyira sok pénzt nem tudunk berakni, hogy 34 ember megéljen abból egy évig

 - mondta Fluor, aki korábban arról is beszélt zenésztársával, Diazzal, hogy bár vannak olyan felkérések, amikre csak kettőjüket hívják, ilyesmit ők nem vállalnak, mert ez olyan lenne, mintha hátrahagynák a zenekarukat, amiről szó sem lehet.

A műsorban megszólalt a Neoton is, Csepregi Éva elmondta, a menedzserük az utóbbi időben sokszor lealkudta a helyszíneknél a bérleti díjat, mert ragaszkodtak ahhoz, hogy csak akkor tartsanak meg egy bulit, ha ugyanazt a nagykoncert-feelinget tudják adni a kisebb létszámú eseményeken.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A sztárénekesnő szerint el kell engedni ezt az évet, és megpróbálni alkalmazkodni a kialakult helyzethez. Ehhez a gondolathoz egészen hasonlóra jutott Ganxsta Zolee is, aki a Blikknek elmondta, határozatlan időre zenekar leáll a koncertezéssel.

Egyszerűen nem rentábilis így megszervezni egy koncertet. Nem oszlik fel a Kartel, csak egy ideig nem lépünk fel. Nehezen hoztuk meg a döntést, de ezzel a Coviddal haza lett b..va minden, pedig az egész egy lótúró. Én is átestem a koronavíruson, otthon ültem 10 napig, de már semmi bajom

- mondta el a rapper a lapnak, aki hozzátette nem panaszkodik, mert lesznek más munkái, pénze is marad, de mi zenész, ezért akkor érzi jól magát, ha koncertezhet a bandája. A zenekar ha koncertezni nem is fog, készít új lemezt. Ráadásul Zolee és az együttes gitárosa fognak koncerteket adni, de ott nem Kartel dalok fognak szólni.

Zenész-támogatás

Mint az a nyáron kiderült a magyar zenekarok megsegítésére a kormány úgynevezett raktárkoncert programot indított, melynek során a muzsikusok nézők nélkül adnak egy koncertet, ami felvételre kerül, és fölkerül az internetre. Ezért pedig pénzt kapnak az előadók abból az 5 milliárdos keretből, amit kifejezetten a zenészek megsegítésére hoztak létre.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem