2020. október 20. kedd Vendel
HR Centrum

Szupermodern eszközzel végzik a kötelező lázmérést ebben a budaörsi iskolában


A koronavírus jelenléte miatt október 1-jétől minden oktatási intézményben kötelező a lázmérés. Az előírást jellemzően digitális hőmérőkkel, kézzel végzik az intézmények, ez pedig komoly megterhelést jelent a reggeli csúcsidőben. A Budaörsi 1. Számú Általános Iskolában azonban nem kell reggelente sorban állni emiatt a diákoknak, ugyanis hőkamerák mérik a belépő diákok és tanárok testhőmérsékletét. Ez a megoldás ráadásul egész nap biztosítja a lázmérést, ugyanis a hőkamera mindenkit mér, aki elhalad előtte a nap folyamán és azonnal jelez, ha szükséges.

Koronavírus fertőzés miatt a Budaörsi 1. Számú Általános Iskolába mindössze egy hetet jártak a diákok, ugyanis át kellett állniuk a digitális oktatásra. Az intézményben azóta újra folyik a tanítás, mostantól azonban hőkamerák figyelik folyamatosan a diákok és a tanárok testhőmérsékletét. Az eszközöket a Konica Minolta Magyarország Kft. biztosítja 2 évre az iskola számára.

Két kamera került az intézmény két lépcsője fölé, hiszen ezen a két lépcsőn közlekednek a diákok egész nap. Igyekeztünk gyermekközpontú módon elhelyezni a hőkamerákat, így beleilleszkedik a környezetbe, nem zavarja a diákokat, és ha valamelyik tanulónak a testhőmérséklete magasabb, azt nem sípolással, hanem csak üzenettel jelzi a rendszer, hogy adott esetben ezzel se okozzunk kellemetlen perceket. Egyébként óriási segítség az, hogy hőkamerák mérik folyamatosan a tanulók testhőmérsékletét, 850 diáknál mindezt kézi hőmérővel elvégezni nem lenne kis feladat, így ez a megoldás nagy terhet vesz le a pedagógusok válláról, és a kollégáim is jobban tudnak koncentrálni a nevelő-oktató munkára. Nagyon örültünk a megkeresésnek, és hálásak vagyunk a Konica Minolta felajánlásáért

- összegezte a hőkamerás lázmérés első néhány napjának tapasztalatait az intézmény igazgatója.

A hőkamera folyamatosan és automatikusan mér, nincs szükség kezelőszemélyzetre, aki elhalad a kamera látókörében, annak testhőmérsékletét jól kontrollálható körülmények között kifejezetten magas, akár 0,1 Celsius fok pontossággal méri. Nagy előnye a kameráknak a kézi lázméréssel szemben, hogy alkalmazásával a diákok és tanárok testhőmérsékletét nem csak reggel, az épületbe való belépéskor méri, hanem egész nap, így akkor is jelez, ha valaki nap közben lesz lázas, ráadásul az iskolába belépő személyek (szülő, postás, külső munkavállalók) testhőmérsékletének mérése is biztosított. Ezen felül igény esetén a hőkamerák szoftveres alkalmazás és egyéb beállítás révén képesek megállapítani, hogy ki visel maszkot és ki nem.

Iskolakezdéskor szomorúan értesültünk a hírekből, hogy több iskolában megjelent a koronavírus, és arra kényszerültek, hogy digitális oktatásra álljanak át. Egyetértünk azzal, hogy a gazdaság nem állhat le, az iskoláknak működniük kell, de csak és kizárólag a maximális biztonság mellett. Vezetőtársaimmal úgy döntöttünk, hogy támogatunk egy olyan kezdeményezést, ami most kifejezetten sürgős és hasznos a társadalom számára, és úgy gondoljuk, hogy a jelenlegi helyzetben az iskolák és óvodák védelme az egyik legfontosabb. Ennek értelmében a Budaörsi 1. Számú Általános Iskolával felvettük a kapcsolatot, akik nyitottak voltak az új technológia iránt, ami a gyerekek és az ott dolgozók védelmét szolgálják, azonban a működési folyamatokat nem gátolják, hanem inkább támogatják. Feltérképeztük a helyszínt, megterveztük a hőkamerák telepítését és a megállapodás keretében 2 éves időtartamra 2 db Mobotix hőkamerát telepítettünk az épületbe, amelyek folyamatosan figyelik a gyerekek és a tanárok testhőmérsékletét

- mondta a Konica Minolta Magyarország Kft. képviseletében Kószás Attila regionális marketing vezető.

Címlapkép: Konica Minolta Magyarország Kft.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is, ezért nagyon fontos, hogy már most a számunkra legmegfelelőbb konstrukciót válasszuk! Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

HRBLOGGER
hrdoktor
2020. 10. 19. 09:51
Munkavégzés a menstruáció ideje alatt

Vannak nők, akiknél a menstruáció olyan erős tünetekkel jelentkezik, hogy akadályozza a munkavégzésüket...

perfekt
2020. 10. 19. 06:43
Nem főállású kisadózói státusz

Hogy a kisadózót mikor kell nem főállásúnak tekinteni, azt a Kiva (2012. évi CXLVII.) törvény...

legacykft
2020. 10. 16. 19:19
7 tipp, hogyan őrizd meg a belső békéd

Emlékszel még arra, amikor értetlenül hallgattad a felnőtteket a rohanó - őrült? - világról...

coachco
2020. 10. 16. 16:57
Mikor stoppoltál utoljára?

Nem tudom, a mai fiataloknak milyen arányban lehet stoppos élményük, közülük kik azok, akik még...

hrbonbon
2020. 10. 08. 13:45
A vezető tudatossága – amikor te magad vagy a megoldás egy problémára, és amit ez elárul rólad

Miért lettél vezető? James Bond kényszerített? Nem gondolom! Egy interjún a Megbízó regionális...

vezetoi-coaching
2020. 10. 06. 14:30
Konstruktív paranoia, avagy konstruktív konspirációs attitűd...

Miért van bennünk jó mélyen bedrótozva a negatív előítéletesség? Hogy többszörösen fáj...

ajovomunkahelye
2020. 09. 15. 08:35
A járvány meghozta a változást: a digitalizáció áll a középpontban

A járványhelyzet nemcsak a mindennapi életünket, de a munka világát is véglegesen megváltoztatta....

NÉPSZERŰ
FRISS

Aldi

10.15-10.21
Országos

Lidl

10.15-10.21
Országos

Auchan

10.15-10.21
Országos

Tesco

10.15-10.21
Országos

Spar

10.15-10.21
Országos

Praktiker

10.15-10.26
Országos


Öngondoskodás 2020

Befektetés, vagyon, megtakarítás

Portfolio Private Health Forum 2020

A koronavírus és a magánegészségügy

Budapest Economic Forum 2020

A magyar gazdasági csúcstalálkozó