2019. január 16. szerda Gusztáv
HR Centrum

Magyar szakácsokat keresnek: nettó 550 ezres fizetés, végzettség sem kell


Az egyik álláshirdető portálon botlottunk bele két álláshirdetésbe: szakácsokat keresnek Ausztriába, illetve Németországba. Szétnéztünk a magyarországi álláshirdetések között is. Külföldön közel kétszer annyit lehet keresni, a végzettség sem feltétel, de 1-3 éves munkatapasztalat viszont elengedhetetlen.

A vendéglátóipart kiemelten sújtja a munkaerőhiány, gyakran találkozhatunk éttermek ajtajára kifüggesztett hirdetésekkel, amelyekben szakácsokat, pincéreket keresnek. Nem egyszerű a vendéglátóegységek, éttermek helyzete, ugyanis a környékbeli országokban is két kézzel kapkodnak a szektor munkavállalói iránt.

December 19-én 130 darab olyan álláshirdetést találtunk az egyik portálon, amelyben szakácsokat keresnek Magyarországon. Ugyanakkor a magyar álláshirdetési portálon külföldre is keresnek embereket ugyanebbe a munkakörbe.

Óriási a különbség a fizetéseket tekintve

Magyarországon belül is hatalmas különbségek vannak a szakácsok fizetése között. Budapesten, a 8. kerületben található japán ételeket kínáló étterembe nettó 160 ezer forintért keresnek embert, igaz, részmunkaidős munkáról van szó. A 13. kerületi, Árpád híd pesti hídfőjénél található irodaházi étterembe nettó 200 ezret fizetnének a leendő szakácsnak, akinek reggel 6-tól délután 3-ig tart a munkaideje.

Az egyik fővárosi, 3. kerületi étterem nettó 250 ezer forintot fizetne a leendő munkavállalónak, ehhez jön még az éves bónusz, és szakmai képzéseket is biztosítanak. Egy 7. kerületben most nyíló éttermben a kezdő fizetésnél nettó 300 ezer forintot tüntettek fel. Itt elvárás az 1-3 éves munkatapasztalat.

Egy szintén budapesti, az 5. kerületben található olasz étteremben nettó 360 ezer forint a havi bér, és vidéki jelentkezőket is várnak, számukra akár lakhatást is biztosítanak. A hirdetés szövege szerint tapasztalat és nyelvtudás sem szükséges a munka betöltéséhez.

Debrecenben az egyik hipermarketben lévő étkezdébe keresnek szakácsot, nettó 210 ezres fizetést kínálnak, nyelvtudás nem kell, de az 1-3 év munkatapasztalat elengedhetetlen. Szintén Debrecenben találtunk olyan éttermet is, amelyik nettó 300 ezret fizet havonta úgy, hogy mindössze 15 munkanapot várnak az új kollégától.

Móron nettó 180 ezres fizetést kínálnak, hétköznapi munkaidőre keresnek szakácsot, azonban itt a végzettség és a tapasztalat is elvárás.

Külföldön a fenti fizetések többszörösét lehet megkeresni. Ausztrián belül Tirolba és Salzburgba, Németországon belül pedig Konstanzba és Münchenbe keresnek szakácsokat alapfokú vagy társalgási szintű német nyelvtudással és 1-3 éves releváns szakmai tapasztalattal, 1700-2200 eurós havi nettó fizetésért.

Vagyis legrosszabb esetben havonta nettó 549 ezret fizetnek, a legjobb esetben pedig 710 ezer forintnak megfelelő összeget lehet keresni.

A cég a szállást és étkezést biztosítja, így a leendő dolgozónak ezekre sem kell költenie.

Egy másik hirdetésben Ausztrián belül Bad Kleinkirchheimbe keresnek szakácsot, nettó 1720 eurós fizetésért, vagyis 555 ezer forintnak megfelelő összeget fizetnének. Ebből viszont lejön még 400 euró, ez a szállás és az étkezés költsége, így összesen havi nettó 426 ezer forint marad a munkavállaló zsebében. Azt is elárulják, hogy napi 9 órában, heti hat napon kell dolgozni, a nyelvtudás nem feltétel, de a szakmai tapasztalat fontos.

Ausztriában ráadásul a leendő munkavállaló számolhat a 13. és 14. havi fizetéssel is - már ha az illető legalább fél évig dolgozott az adott munkahelyen.

JÓL JÖNNE 600 EZER FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Íme, itt egy konkrét példa: kalkulátorunkban 600 ezer forintos hitelösszeget, és 36 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 20 213 forintos törlesztőrészlettel a Cetelem nyújtja (THM 14,49%), de nem sokkal marad el ettől a K&H 20 213 forintos törlesztőt (THM 15,62%) ígérő ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a Provident, a Cofidis, valamint a Raiffeisen konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk

Minden nap találkozol vele a boltokban: nem is gondolnád, hogy rákkeltő
Meddőséget, autizmust, koraszülést is okozhat - miért nincs még betiltva?


Feliratkozom a hírlevélre!

 

HRBLOGGER
ajovomunkahelye
2019. 01. 16. 12:44
Félmaraton és nyelvvizsga: tudatos kismamák az Aonnál

Két kislánnyal bővült tavaly az Aon csapata. Venesz-Kormos Judit a tavalyi #dolgoznielmeny kutatásban...

becklaura
2019. 01. 16. 10:31
5 dolog, ami leginkább megkeseríti az életedet.

Munkám során nagyon sokszor ugyanazokba az élethelyzetekbe futok bele, csak más szereplőkkel, más...

perfekt
2019. 01. 16. 09:03
Segítség a 2019. évi első bérszámfejtéshez

A 2019. évi minimálbér kihirdetésre került 2018. év végén a Magyar Közlöny 217. számában...

laskainelli
2019. 01. 15. 18:45
Nem értem, miért távolodott el tőlem a párom!

Amikor az egyik fél felfedi lapjait a partnere előtt, és kimondja, hogy már kevésbé szereti őt...

kovacstunde
2019. 01. 15. 12:27
Japán a legtöbb legrégebben működő cégek országa

  A világon legrégebben működő cégek Japánban találhatók. Mitől képes egy cég évszázadokon...

jobangel
2019. 01. 15. 10:15
Így teszi tönkre az életed a konyhapszichológia!

Bakancslista, komfortzóna, kiégés, önmegvalósítás, karrierváltás, 30 éves korodra ezt már...

hrdoktor
2019. 01. 14. 16:08
Szenvedélybetegség a munkahelyen

Furcsán viselkedik egy munkatársa, kiszámíthatatlanul változik a hangulata, hullámzik a teljesítménye...

NÉPSZERŰ
FRISS