2017. augusztus 22. kedd Menyhért, Mirjam

Hat biztos jel, hogy hamarosan kirúgnak a munkahelyedről

Sok apróbb jele lehet annak, hogy hamarosan meg akarnak tőled válni a munkahelyeden, de még a hivatalos figyelmeztetés után is gyakran van visszaút. Neked kell eldönteni, hogy menni akarsz vagy maradni, azt viszont semmiképpen sem szabad elfelejteni, hogy az álláskeresés rengeteg energiát emészt fel. Most az is kiderül, mit jelent, ha hirtelen tőmondatokban hajlandó csak veled kommunikálni a főnököd.

Egy figyelmeztetés szokta megelőzni azt, hogy valakit elbocsátanak a munkahelyéről. Mindemellett fontos kiemelni, hogy a munkáltatók fő célja ilyenkor a teljesítmény javítása, és nem feltétlenül az, hogy megváljanak a dolgozótól

- nyilatkozta a Pénzcentrumnak Sámson Dorottya, a CPL Jobs Kft magyarországi branch menedzsere.

A figyelmeztetéssel együtt egy személyes fejlődési terv is érkezni szokott, amit ha követünk, akkor rendezhetjük helyzetünket a munkahelyünkön.

Nem illesz oda?

A teljesítménybeli problémákon túl, a szakember azt is kiemelte, hogy van olyan gyakori eset is, amikor nem a munkavállaló közvetlen teljesítményével van gond, hanem azzal, hogy kulturálisan nem megfelelően illeszkedett be a csapatba.

Ilyenkor azt szokták javasolni a vezetők, hogy a munkatárs töltsön több időt a kollégáival, így jobban megismeri őket, és lehet, hogy megszűnnek, vagy legalább enyhülnek a problémák.

Egy figyelmeztetés esetén nincs minden veszve. Az igazi kérdés ilyenkor, hogy meg akarjuk-e tartani a munkahelyünket. Ha igen, akkor érdemes ebbe fektetni az energiát, ha meg nem, akkor pedig elkezdhetünk állást keresni, de az is fáradtságos és stresszes feladat, szóval érdemes alaposan átgondolni a döntésünket

- összegezte tapasztalatait a szakember.

Baj van, amikor már a kommunikáció lerövidül és az is egy könnyen észrevehető és intő jel lehet, ha a főnökünk már nem is próbálkozik a fejlesztésünkkel, tanításunkkal, megoldáskereséssel

- közölte Nagy Adrienn, a Parrish & Crawler tanácsadói iroda szakmai igazgatója, a Pénzcentrum azon kérdésére, hogy mik a korai jelei annak, hogy el fogják bocsátani a munkavállalót.

A fejlesztő szakember a kommunikáció fontosságára is felhívta a figyelmet.

Fontos, hogy a felek egymás megértésére törekedjenek egymás meggyőzése helyett. Tényszerűen és nyugodtan kommunikálva kérjünk és adjunk visszajelzést. Tudjuk meg, hogy a vezető hogyan látja a munkánkat és ha elkötelezettek vagyunk az állásunk mellett, ezt mondjuk is el

- mondta el.

Hat jel, mindenek felett

A figyelmeztetésen, valamint a lerövidülő kommunikációs stíluson túl, számos más jele is lehet annak, hogy hamarosan az utcán találod magad. Ebből szedtünk össze most hatot, a Business Insider segítségével.

  • 1. Rossz értékelést kapsz a teljesítményedről

Az egy kicsit olyan, mint egy hivatalos figyelmeztetés előszele. Ha soha nem éred el a kitűzött céljaidat, az egy idő után nem csak neked fog feltűnni.

  • 2. Semmiről nem értesülsz

Kihagynak a fontosabb munkahelyi megbeszélésekből, nem kerülsz rá a fontos levelekre, esetleg még a feladataid végrehajtásához fontos adatokat is elzárják előled. Ez persze úgy is bekövetkezhet, hogy rövidebben és tömörebben kommunikálnak veled.

  • 3. Megromlik a főnököddel való viszonyod

Régen barátságos volt, most viszont borzalmasan bánik veled.

  • 4. Kevesebb munkát kapsz

Ez járhat konkrét felelősségkörök elvonásával, de lehet, hogy csak kisebb mennyiséggel bíznak meg. Ez könnyen utalhat arra, hogy megszűnt a bizalom feléd.

  • 5. Folyamatosan jelentéseket írsz a munkádról

A főnököd újabban sokkal több és részletesebb beszámolót kér a munkádról, mint korábban.

  • 6. Csökkentik a fizetésedet vagy szabadságra küldenek

A fizetést nagyon nem kell megmagyarázni, azt pedig, hogy a munkáltatód szabadságra küld, egy kicsit olyan, mint amikor a randizó pár egyik tagja kis szünetet kér a kapcsolatban. Abból legtöbbször már semmi jó nem szokott kisülni.

 

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk

Ez fájni fog a magyar családoknak: megroggyan a családi kassza
Ezt így vagy úgy, de szeptemberben ki kell fizetni.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

Ezeknek a hiteleknek is búcsút inthetnek a britek a Brexit miatt

A lenti csárt azt mutatja meg, hogy 2016-ban az Európai Befektetési Bank (EIB) mekkora összegű hiteleket nyújtott az egyes tagországoknak, az adott ország lakosságának arányában. Ebben bizony Nagy-Britannia...
 

Ágyneműhuzatot ennél jobb dolgokra nem használhatsz

Természetesen, ha nem számítjuk bele az ágyneműhuzat rendeltetésszerű használatát. Előfordul, hogy az ember ajándékba kap ágyneműhuzatot, vagy átfestette a hálószobát, és már nem passzol hozzá...
NÉPSZERŰ
FRISS

Spar

08.17-08.23
Országos

Interspar

08.17-08.23
Országos

Spar, Interspar

Iskolakezdés
08.17-09.07
Országos

Aldi

08.17-08.23
Országos

Lidl

08.17-08.23
Budapest

Auchan

08.17-08.23
Országos

Tesco

08.17-08.23
Országos

Auchan

Iskolakezdés
08.10-09.06
Országos