2017. június 26. hétfő János, Pál
Hírek » Karrier

Hat biztos jel, hogy hamarosan kirúgnak a munkahelyedről

Sok apróbb jele lehet annak, hogy hamarosan meg akarnak tőled válni a munkahelyeden, de még a hivatalos figyelmeztetés után is gyakran van visszaút. Neked kell eldönteni, hogy menni akarsz vagy maradni, azt viszont semmiképpen sem szabad elfelejteni, hogy az álláskeresés rengeteg energiát emészt fel. Most az is kiderül, mit jelent, ha hirtelen tőmondatokban hajlandó csak veled kommunikálni a főnököd.

Egy figyelmeztetés szokta megelőzni azt, hogy valakit elbocsátanak a munkahelyéről. Mindemellett fontos kiemelni, hogy a munkáltatók fő célja ilyenkor a teljesítmény javítása, és nem feltétlenül az, hogy megváljanak a dolgozótól

- nyilatkozta a Pénzcentrumnak Sámson Dorottya, a CPL Jobs Kft magyarországi branch menedzsere.

A figyelmeztetéssel együtt egy személyes fejlődési terv is érkezni szokott, amit ha követünk, akkor rendezhetjük helyzetünket a munkahelyünkön.

Nem illesz oda?

A teljesítménybeli problémákon túl, a szakember azt is kiemelte, hogy van olyan gyakori eset is, amikor nem a munkavállaló közvetlen teljesítményével van gond, hanem azzal, hogy kulturálisan nem megfelelően illeszkedett be a csapatba.

Ilyenkor azt szokták javasolni a vezetők, hogy a munkatárs töltsön több időt a kollégáival, így jobban megismeri őket, és lehet, hogy megszűnnek, vagy legalább enyhülnek a problémák.

Egy figyelmeztetés esetén nincs minden veszve. Az igazi kérdés ilyenkor, hogy meg akarjuk-e tartani a munkahelyünket. Ha igen, akkor érdemes ebbe fektetni az energiát, ha meg nem, akkor pedig elkezdhetünk állást keresni, de az is fáradtságos és stresszes feladat, szóval érdemes alaposan átgondolni a döntésünket

- összegezte tapasztalatait a szakember.

Baj van, amikor már a kommunikáció lerövidül és az is egy könnyen észrevehető és intő jel lehet, ha a főnökünk már nem is próbálkozik a fejlesztésünkkel, tanításunkkal, megoldáskereséssel

- közölte Nagy Adrienn, a Parrish & Crawler tanácsadói iroda szakmai igazgatója, a Pénzcentrum azon kérdésére, hogy mik a korai jelei annak, hogy el fogják bocsátani a munkavállalót.

A fejlesztő szakember a kommunikáció fontosságára is felhívta a figyelmet.

Fontos, hogy a felek egymás megértésére törekedjenek egymás meggyőzése helyett. Tényszerűen és nyugodtan kommunikálva kérjünk és adjunk visszajelzést. Tudjuk meg, hogy a vezető hogyan látja a munkánkat és ha elkötelezettek vagyunk az állásunk mellett, ezt mondjuk is el

- mondta el.

Hat jel, mindenek felett

A figyelmeztetésen, valamint a lerövidülő kommunikációs stíluson túl, számos más jele is lehet annak, hogy hamarosan az utcán találod magad. Ebből szedtünk össze most hatot, a Business Insider segítségével.

  • 1. Rossz értékelést kapsz a teljesítményedről

Az egy kicsit olyan, mint egy hivatalos figyelmeztetés előszele. Ha soha nem éred el a kitűzött céljaidat, az egy idő után nem csak neked fog feltűnni.

  • 2. Semmiről nem értesülsz

Kihagynak a fontosabb munkahelyi megbeszélésekből, nem kerülsz rá a fontos levelekre, esetleg még a feladataid végrehajtásához fontos adatokat is elzárják előled. Ez persze úgy is bekövetkezhet, hogy rövidebben és tömörebben kommunikálnak veled.

  • 3. Megromlik a főnököddel való viszonyod

Régen barátságos volt, most viszont borzalmasan bánik veled.

  • 4. Kevesebb munkát kapsz

Ez járhat konkrét felelősségkörök elvonásával, de lehet, hogy csak kisebb mennyiséggel bíznak meg. Ez könnyen utalhat arra, hogy megszűnt a bizalom feléd.

  • 5. Folyamatosan jelentéseket írsz a munkádról

A főnököd újabban sokkal több és részletesebb beszámolót kér a munkádról, mint korábban.

  • 6. Csökkentik a fizetésedet vagy szabadságra küldenek

A fizetést nagyon nem kell megmagyarázni, azt pedig, hogy a munkáltatód szabadságra küld, egy kicsit olyan, mint amikor a randizó pár egyik tagja kis szünetet kér a kapcsolatban. Abból legtöbbször már semmi jó nem szokott kisülni.

 

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk

Nincs pénzed utazásra? Itt a megoldás, hogy ne a tv előtt ülj egész nyáron
Íme néhány ötlet, hogy ne az Eszmeraldát nézd meg huszadszorra is.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

Ennek az árát nyögik folyamatosan a magyar háziasszonyok

2007 óta óriási hullámvasúton van a liszt ára.  
 

Filléres praktika: erre jó a fahéj a konyhán kívül

Sokan nem tudják, de az őrölt fahéjat nem csak sütéshez, vagy főzéshez használhatjuk. Nem is gondolnánk, de nagy hasznát vehetjük a kertben is. Íme 3 tipp, hogy mire is használhatjuk. 1....
NÉPSZERŰ
FRISS

Interspar

06.22-06.28
Országos

Spar

06.22-06.28
Országos

Aldi

06.22-06.28
Országos

Auchan

Gasztro
06.22-07.19
Országos

Auchan

06.22-06.28
Országos

Tesco

06.22-06.28
Országos

Tesco

lakásfelújítás
06.08-06.28
Országos

Auchan

Bor
06.01-06.28
Országos