2021. március 3. szerda Kornélia
HR Centrum

Döntöttek a magyarok: jöhet a nyilvános bértábla a hazai cégeknél?


Az utóbbi időszakban többször is foglalkozott a Pénzcentrum azzal az új jelenséggel, miszerint egyre több vállalat teszi nyilvánossá a fizetéseit. Ezzel kapcsolatban több szavazást is indítottunk a korábbiakban, melyekből kitűnt, hogy olvasóink pozitívan viszonyulnak ehhez a változáshoz.

Nem is olyan régen még ritkaságszámba ment az olyan vállalat, ahol nyilvánossá tették volna a bértáblát. Az álláshirdetésekben is csak a legritkább esetben jelölték meg pontosan, hogy mekkora bérre is számíthat a jelentkező, az álláskeresők többnyire kénytelenek voltak beérni a "versenyképes fizetés" megjelöléssel. Több információra csak az állásinterjún számíthattak a munkavállalók.

Az utóbbi időszakban azonban változás érzékelhető ezen a téren. A változás talán az áruházláncok esetében a legszembetűnőbb, hiszen az utóbbi hónapokban ezek a vállalatok sorra hozták nyilvánosságra, hogy mekkora fizetésekre számíthatnak a náluk dolgozók. Ebben nyilvánvalóan szerepe van a növekvő munkaerőhiánynak is, hiszen a nagyobb láncok ezzel a módszerrel is átcsábíthatták az alkalmazottakat a kisebb üzletektől.

Kedvezően fogadják a magyarok a nyilvános béreket

Az utóbbi időszakban a Pénzcentrum több szavazást is indított a témában, melyek eredményeiből kitűnik, hogy a magyarok többsége örvendetesnek tartja, hogy egyre kevesebb vállalat titkolózik a fizetésekkel kapcsolatban. Jól látszik ez múlt heti, "Beszéljünk nyíltan a fizetésekről, vagy ez mindenkinek a magánügye?" című szavazásunkból is, ahol elsöprő többség szavazott az átlátható bértáblák mellett.

A több mint 2000 szavazóból közel 1800 (86%) gondolta úgy, hogy jó dolog a nyilvánosan kezelt bértábla, illetve ha egy cégnél átlátható, hogy honnan hova juthat el az alkalmazott. Ezzel szemben csak 300 körüli (14%) volt azon szavazók száma, akik ezt továbbra is magánügyként kezelnék: szerintük senkinek semmi köze hozzá, hogy ki mennyit keres.

Egy korábbi, "Te szeretnéd tudni, mennyit keresnek a kollégáid a munkahelyeden?" című szavazásunk esetében a 3300-at is meghaladta a szavazók száma. A szavazóknak több mint a fele, közel 1900 ember (56%) itt is arra szavazott, hogy fontosnak tartja az átláthatóságot, és szeretné, ha nyilvánosságra kerülnének a fizetések.

Több mint 500 ember (összesen 16%) szavazott úgy, hogy ők már most is tisztában vannak azzal, hogy mennyit keresnek a kollégáik. Érdekesség, hogy ennek a csoportnak a fele szavazott úgy, hogy a fizetések megbeszélése után bérfeszültség volt érzékelhető a kollégák között, míg a csoport másik fele nem észlelt ilyesmit.

A szavazók több mint negyede viszont úgy szavazott, hogy nem szeretne nyilvános bértáblát. Ennek okai azonban különbözőek: egy részük a bérfeszültségtől tart (12%), míg másik részük (16%) egyszerűen magánügynek tartja, hogy ki mennyiért hajlandó dolgozni egy adott cégnél.

Mit gondolnak erről a szakemberek?

A szakemberek között sincs teljes egyetértés azzal kapcsolatban, hogy mennyire tekinthetjük kedvező folyamatnak a fizetések nyilvánossá válását.

Általánosságban elmondható, hogy nemzetközi összehasonlításban mi magyarok nem szeretjük nyilvánosan kezelni a saját fizetésünket. Azt sem feltétlenül gondolom, hogy minden szektor fel van arra készülve, hogy nyilvánossá tegye a fizetéseit

- mondta Tóth Tamara, a Monster Magyarország Kft. operatív vezetője korábban a Pénzcentrumnak.

Más szakemberek ugyanakkor arra hívják fel a figyelmet, hogy azok a cégek, amelyek nem titkolóznak a fizetések terén, nagyobb sikerrel érik el álláshirdetéseikkel a munkavállalókat.

Ez egyre fontosabb, hogy be tudja a cég csábítani a munkavállalókat, és a fizetés jó eszköz hozzá. A konkrétumok egyre vonzóbbak, nincs zsákbamacska a hirdetésben, ráadásul felesleges köröktől szabadul meg a munkáltató és a munkavállaló is, ha nyíltak közli a bért

- nyilatkozta korábban Csikós-Nagy Katalin, a HR Evolution fluktuációkezelés-szakértője.

Úgy tűnik tehát, hogy éppen egy változás közepén vagyunk: nem csak arról van szó, hogy egyre kevesebb cég titkolózik a bérezések körül, hanem a magyarok is egyre nyíltabban beszélnek a saját fizetésükről, egyre kevesebben kezelik tabuként ezt a kérdést.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Hozzászólások száma: 2 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

HRBLOGGER
ajovomunkahelye
2021. 03. 03. 10:06
Öröm és nagy felelősség a vezetőknek a Legjobb Munkahely díj elnyerése

Harmadszor nyerte el a Kincentric Legjobb Munkahelyek díjat a Cisco Systems Magyarország Kft. Az...

perfekt
2021. 03. 03. 06:24
ZÁRJUK AZ ÜZLETI ÉVET – ELHATÁROLÁSOK

Az időbeli elhatárolások elszámolása során az összemérés és az időbeli elhatárolás elvét...

hrdoktor
2021. 03. 01. 06:19
Így teszi tönkre az ülőmunka a testünket

Egyre többen vannak azok, akik olyan munkakörben dolgoznak, ahol kizárólag ülniük kell. Az Európai...

legacykft
2021. 02. 26. 08:55
A konfliktusok hét bugyra

Ha nem is hét, mint a pokolban, de legalább négy, és ha nem is pokolra kell menni a jó csapatműködésért...

coachco
2021. 02. 24. 20:28
Séta a mádi főutcán 2.

Játsszunk egy kis időutazást, ugorjunk vissze több mint száz évet, és nézzünk be újra a mádi...

hrbonbon
2021. 02. 12. 17:15
Felmérés - tapasztalatok a kiválasztási folyamatok pandémia miatti változásaival kapcsolatban

A válaszokat kommentben várjuk!   A vírushelyzet hatására a kiválasztás milyen módon zajlik?...

vezetoi-coaching
2021. 01. 24. 09:46
Széljegyzet egy bejegyzéshez... és a “mit lehetne tenni” örök kérdéséhez...

Oberfrank Zoltán blog-posztjához (“Miért vesznek fel a cégek munkatársakat”) a  Linkedin terjedelmi...

NÉPSZERŰ
FRISS

Aldi

03.04-03.10
Országos

Interspar

03.04-03.10
Országos

Spar, Interspar

Tavaszi készülődés
03.04-03.20
Országos

Lidl

03.04-03.10
Országos

Spar

03.04-03.10
Országos

Interspar

02.25-03.03
Országos

Spar

02.25-03.03
Országos

Aldi

02.25-03.03
Országos


HR Revolution 2021

Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?