26 °C Budapest
Group of business people clapping hands for a coworker in staff meeting. Multi-ethnic business team applauding for a female colleague in a meeting.

Lassan tényleg vége a távmunkának? A magyarok zöme így dolgozna

2022. július 21. 19:31

Az irodai munka egyik fő előnye, hogy együtt lehetünk a kollégákkal. A munkahelyi társas érintkezés köztudottan fokozza a kreativitást és a produktivitást, ezért a vállalatok arra összpontosítanak, hogy a munkavállalóknak több helyet biztosítsanak a szocializációhoz és a csapatmunkához. Mivel a poszt-Covid munkaszokások még mindig gyorsan változnak és a vállalati központok átszervezése időt és pénzt igényel, a New Work által gyűjtött piaci visszajelzések szerint sok munkáltató lehetőséget biztosít alkalmazottai számára, hogy flex (rugalmas) irodákban dolgozzanak.

A Covid miatti hirtelen távmunkára való átállás gyakran jelentős hatékonyságnövekedést eredményezett az egyéni munkavégzésben. Ugyanez azonban nem mindig mondható el a csapatmunkáról, amint azt bárki megerősítheti, aki már átélt néhány akadozó, vég nélkülinek tűnő Zoom megbeszélést. Az otthonról dolgozó alkalmazottak gyakran érzik magukat elszigetelve és elszakítva a csapatuktól, így nem meglepő, hogy a legtöbben nem akarnak a jövőben teljes munkaidőben otthonról dolgozni.

A kollaboratív munkakörnyezet bizonyítottan elősegíti a csapattagok közötti ötletelést, innovációt és kapcsolatteremtést, emellett javíthatja a vállalati kultúrát és a munkavállalói élményt is. Ezt felismerve a munkavállalók igyekeznek agilisabb és együttműködőbb munkaterületeket kialakítani az alkalmazottak számára, ugyanakkor figyelembe veszik azt is, hogy a munkavégzés helyét illetően egyre nagyobb rugalmasságot várnak el az irodisták.

Mivel a központi irodák átalakítása időt és pénzt igényel és a mai bizonytalan gazdasági környezetben mindkettő luxuscikknek számít, a vállalatok számára kézenfekvő lehetőség a flex (rugalmas) irodaszolgáltatókkal való együttműködés. A flex irodák előnyei közé tartozik a gyors beköltözés (sok közülük már másnap használatba vehető), a berendezési és üzemeltetési költségek hiánya, valamint a rugalmas bérleti feltételek. A New Work "iroda a felhőben" szolgáltatása például lehetővé teszi a bérlők számára, hogy akár felére csökkentsék a bérelt terület méretére vonatkozó kötelezettségvállalásukat és a különösen kihasznált időszakokban alkalmi jelleggel növeljék irodaterületüket.

A rugalmas irodák használatának másik előnye lehet az elhelyezkedésük. Míg a vállalati központok a város egy konkrét részén találhatók, ami nem feltétlenül vonzó minden alkalmazott számára, addig a rugalmas irodák szolgáltatói általában egy városon belül több irodát üzemeltetnek, amelyekhez a bérlők mind hozzáférhetnek. Az, hogy a csapat különböző helyszínek közül választhat, még azokat a csapattagokat is ráveheti arra, hogy az irodába jöjjenek, akik nem szívesen hagyják el otthonukat. Mindemelett csökkenhet az utazással töltött idő, ami nemcsak a munka és a magánélet jobb egyensúlyát teremti meg az alkalmazottak számára, hanem végső soron a csapat karbonlábnyomát is csökkenti. Továbbá a rugalmas irodák általában mindenre kiterjedő kényelmi és kiegészítő szolgáltatásokat kínálnak, ami szintén hozzájárul a jobb munka-magánélet egyensúlyhoz.

Fontos megjegyezni, hogy az együttműködés nem csak ugyanazon csapat tagjai és a különböző vállalati részlegek között, hanem a munkahelyszínek között is létrejöhet. Ezért ma már nemcsak a munkarendeknek kell hibridnek lennie, hanem a munkaterületeknek is. Egy irodahelyiségnek képesnek kell lennie arra, hogy integrálja a más helyszínekről érkező embereket (például a megbeszéléshez virtuálisan csatlakozó munkatársakat), ezért elengedhetetlen, hogy a cégek technológia-orientált teret biztosítsanak alkalmazottjaik számára.

Co-working vagy rugalmas irodák?

Sokan automatikusan egynek tekintik az együttműködő munkaterületeket a co-working irodákkal, a hagyományos co-working irodákban azonban különböző vállalatok alkalmazottai osztoznak ugyanazon a téren. Persze ez is inspirálhatja az együttműködést, különösen a kisebb cégek esetében, de a legtöbb vállalat inkább a saját alkalmazottai közötti együttműködés maximalizálására összpontosít.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Szerencsére a rugalmas irodák manapság már túlmutatnak ezen. Miközben még mindig vonzó környezetet biztosítanak az egyéni vállalkozók és a kisvállalkozások számára, a nagyvállalati ügyfelek igényeit is készek kielégíteni, rugalmas feltételek és sokféle kényelmi szolgáltatás biztosításával.

A produktivitás nyilvánvaló növekedése mellett az együttműködő munkahelyek a munkavállalók elégedettségének növekedéséhez, jobb helykihasználáshoz, költségmegtakarításhoz és jobb ESG mutatókhoz vezethetnek

- foglalta össze Hubert Abt, a New Work és a workcloud24 vezérigazgatója és alapítója.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2022.08.10 09:19
A jogi személy döntéshozó szerve az átalakulásról jellemzően két alkalommal határoz. Ha a tagok az á...
vezetoi-coaching  |  2022.08.09 19:23
A spirál dinamika egy világszellem magyarázat a sok közül. Ragadós, ha egyszer megismered - hasonlóa...
laskainelli  |  2022.08.09 14:07
Gyakran akkor érkeznek hozzám a párok, amikor már van valakinek külső kapcsolata, vagy legalábbis eg...
hrdoktor  |  2022.08.08 06:08
A termelékenységet és a fluktuációt is erősen befolyásolja, hogy egy munkahelyen milyen a kollégák v...
coachco  |  2022.08.05 21:47
Napok óta foglalkoztat a gondolat, hogy ha el kellene képzelni a jövőt, akkor hol és hogyan képzelné...
Régi klasszikus tér vissza a magyar boltokba: sokak kedvence lesz ismét elérhető a polcokon

Tíz év után ismét megjelenhet Lakatos István Év Gyerekkönyve-díjas meseregénye, a Dobozváros!

Ez lenne a megoldás a magyarok borzasztó egészségi állapotára? Kevesen ismerik ezt a trükköt

A kutatók szerint az egyik ok, amiért az adakozás javíthatja a fizikai egészséget az az, hogy segít csökkenteni a stresszt és a feszültséget.

Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 11. csütörtök
Zsuzsanna, Tiborc, Lilian
32. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?