13 °C Budapest
Tokió, 2021. július 29.Cseh László a férfi 200 méteres vegyesúszás elõdöntõje után a világméretû koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Tokiói Vizes Központban 2021. július 29-én. A magyar úszó bejutott a döntõbe.MTI/Kovács Tamás

Válaszút előtt Cseh Laci: komoly pénzt kereshet eredeti szakmájában az úszólegenda

2021. szeptember 26. 16:03

Még nem tudja, mihez kezd a civil életben a Tobióban visszavonuló Cseh Laci. Az úszóklasszis annyit leszögezett, hogy biztosan nem szegődik volt edzője mellé, és nem is feltétlen maradna a sport közelében. Laci korábban a BME-n szerzett diplomát, és mint most kiderült, eredeti szakmájában komoly fizetést tehetne zsebre, ha visszatérne a műszaki területre. Ráadásul január óta már fix jövedelme is van, hiszen jár neki az olimpiai életjáradék is.

Egyelőre élvezi a visszavonulással járó szabadságot Cseh Laci, de az olimpiai ezüst- és bronzérmes, világ- és Európa-bajnok klasszis, aki a tokiói ötkarikás játékokon zárta le karrierjét, de elkezdett már azon is gondolkodni, hogy merre tovább.

A klasszis elárulta, hogy Japánból hazatérve első útja a nagyszüleihez vezetett, szabadsága alatt nyaralni ment, és hódolt szenvedélyének, a horgászatnak is. Azonban a Blikk most rákérdezett nála, hogy mihez kezd majd a civil életben, ugyanis arról lehetett hallani, korábbi edzője győzködte, hogy csatlakozzon a csapatához:

Valóban beszéltünk erről, de nincsenek ilyen irányú terveim. Azt gondolom, egy edzőnek talán még nehezebb is az élete, mint a versenyzőknek, úgyhogy nem akarok átállni a másik oldalra

- szögezte le Cseh Laci, aki kijelentette, nem mindenáron szeretne az úszósport közelében maradni a jövőben. Elmondta, egyelőre nincsenek konkrét tervei a jövőt illetően, de a gyerektéma is napirenden van feleségével.

Ennyit kereshet eredeti szakmájában

Cseh Laci a budapesti Vörösmarty Gimnáziumban érettségizett, majd pedig a Műszaki Egyetemen szerzett műszaki menedzser diplomát.Úgyhogy a Pénzcentrum most megnézte, mennyit kereshetne az úszólegenda, ha az eredeti szakmájában akarna elhelyezkedni. A Diplomás Pályakövetési Redszerből kiderült, hogy mennyit is keresnek a BME műszaki karán korábban végzett szakemberek.

Kiderült, hogy a havi átlagos jövedelem a diploma megszerzése után 1-2 évvel, pályakezdőként átlagosan 522 600 forint volt, míg 8-9 évvel a végzés után már 792 000 forint.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 45 318 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,6 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 45 639 forintos törlesztőt (THM 13,95%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Már kapja az életjáradékot is

Ráadásul az úszólegendának immáron fix jövedelme is van, hiszen tavaly decemberben betöltötte a 35-öt, így pedig a szabályok szerint januártól jár neki az olimpiai életjáradék is. Erre többek között azok a sportolók jogosultak, akik valamilyen érmet szereztek az ötkarikás játékokon, az összeg a KSH által megállapított évi átlagkeresethez van igazítva, vagyis folyamatosan növekszik.

Egy aranyéremért most havi 329 ezer forint életjáradék jár az ezüst- és bronzérmeseknek az összeg 70, illetve 50 százalékát folyósítják.

Cseh Lacinak nincs aranyérme olimpiai játékokon (4 ezüst és 2 bronz a mérlege), így ő a bajnoki életjáradék 70 százalékára, azaz kb. havi 230 ezer forintra jogosult.

Címlapkép: Kovács Tamás, MTI/MTVA

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2022.09.28 10:30
A devizaáttérés esetei a következők lehetnek: forintról devizára való áttérés, devizáról forintr...
hrdoktor  |  2022.09.26 06:55
Ellentét, feszültség, kommunikációs zavar minden csoportban, így a munkahelyi közösségekben is előfo...
hrbonbon  |  2022.09.23 11:40
      Simonyi Judit ügyvezető igazgató A Spencer Stuart kutatásának eredményét mutatta be a Harv...
vezetoi-coaching  |  2022.09.20 13:11
Ez a post két közvetlenül egymás után született közvetlen Linkedin post összeforrasztása, a nagyon g...
legacykft  |  2022.09.16 17:25
Szervezetfejlesztőként sosem volt kérdés, hogy a jövőbiztos, fenntartható, eredményes, megtartó és b...
Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 30. péntek
Jeromos
39. hét
Szeptember 30.
Kutatók éjszakája
Szeptember 30.
A népmese napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?