16 °C Budapest
Tokió, 2021. július 29.Cseh László a férfi 200 méteres vegyesúszás elõdöntõje után a világméretû koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Tokiói Vizes Központban 2021. július 29-én. A magyar úszó bejutott a döntõbe.MTI/Kovács Tamás

Válaszút előtt Cseh Laci: komoly pénzt kereshet eredeti szakmájában az úszólegenda

2021. szeptember 26. 16:03

Még nem tudja, mihez kezd a civil életben a Tobióban visszavonuló Cseh Laci. Az úszóklasszis annyit leszögezett, hogy biztosan nem szegődik volt edzője mellé, és nem is feltétlen maradna a sport közelében. Laci korábban a BME-n szerzett diplomát, és mint most kiderült, eredeti szakmájában komoly fizetést tehetne zsebre, ha visszatérne a műszaki területre. Ráadásul január óta már fix jövedelme is van, hiszen jár neki az olimpiai életjáradék is.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Egyelőre élvezi a visszavonulással járó szabadságot Cseh Laci, de az olimpiai ezüst- és bronzérmes, világ- és Európa-bajnok klasszis, aki a tokiói ötkarikás játékokon zárta le karrierjét, de elkezdett már azon is gondolkodni, hogy merre tovább.

A klasszis elárulta, hogy Japánból hazatérve első útja a nagyszüleihez vezetett, szabadsága alatt nyaralni ment, és hódolt szenvedélyének, a horgászatnak is. Azonban a Blikk most rákérdezett nála, hogy mihez kezd majd a civil életben, ugyanis arról lehetett hallani, korábbi edzője győzködte, hogy csatlakozzon a csapatához:

Valóban beszéltünk erről, de nincsenek ilyen irányú terveim. Azt gondolom, egy edzőnek talán még nehezebb is az élete, mint a versenyzőknek, úgyhogy nem akarok átállni a másik oldalra

- szögezte le Cseh Laci, aki kijelentette, nem mindenáron szeretne az úszósport közelében maradni a jövőben. Elmondta, egyelőre nincsenek konkrét tervei a jövőt illetően, de a gyerektéma is napirenden van feleségével.

Ennyit kereshet eredeti szakmájában

Cseh Laci a budapesti Vörösmarty Gimnáziumban érettségizett, majd pedig a Műszaki Egyetemen szerzett műszaki menedzser diplomát.Úgyhogy a Pénzcentrum most megnézte, mennyit kereshetne az úszólegenda, ha az eredeti szakmájában akarna elhelyezkedni. A Diplomás Pályakövetési Redszerből kiderült, hogy mennyit is keresnek a BME műszaki karán korábban végzett szakemberek.

Kiderült, hogy a havi átlagos jövedelem a diploma megszerzése után 1-2 évvel, pályakezdőként átlagosan 522 600 forint volt, míg 8-9 évvel a végzés után már 792 000 forint.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 646 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,28%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank 40 150 forintos törlesztőt (THM 7,66%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Már kapja az életjáradékot is

Ráadásul az úszólegendának immáron fix jövedelme is van, hiszen tavaly decemberben betöltötte a 35-öt, így pedig a szabályok szerint januártól jár neki az olimpiai életjáradék is. Erre többek között azok a sportolók jogosultak, akik valamilyen érmet szereztek az ötkarikás játékokon, az összeg a KSH által megállapított évi átlagkeresethez van igazítva, vagyis folyamatosan növekszik.

Egy aranyéremért most havi 329 ezer forint életjáradék jár az ezüst- és bronzérmeseknek az összeg 70, illetve 50 százalékát folyósítják.

Cseh Lacinak nincs aranyérme olimpiai játékokon (4 ezüst és 2 bronz a mérlege), így ő a bajnoki életjáradék 70 százalékára, azaz kb. havi 230 ezer forintra jogosult.

Címlapkép: Kovács Tamás, MTI/MTVA

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
HR BLOGGER
laskainelli  |  2021.10.19 09:08
  A tartós kapcsolatban élők számtalan problémát fel tudnak sorolni, hogy mi miatt szenvednek a tár...
perfekt  |  2021.10.18 08:20
A pénzügyi-számviteli szakemberek az őszi hónapokban már figyelik az adótörvények – bennük a számvit...
hrdoktor  |  2021.10.18 06:46
Kevésbé ismert, hogy a klimax a kellemetlen tünetek megjelenésén túl egy sor súlyos betegség kockáza...
legacykft  |  2021.10.15 18:45
Tudtad, hogy a tornádó közepe (szeme) mozdulatlan? Fizikai törvény, a forgómozgás természetéből adód...
ajovomunkahelye  |  2021.10.08 09:12
A munkavégzés körülményeinek megváltoztatásával a járványhelyzet visszafordíthatatlan átalakulásba t...
NAPTÁR
Tovább
2021. október 19. kedd
Nándor
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?