Tokió, 2021. július 29.Cseh László a férfi 200 méteres vegyesúszás elõdöntõje után a világméretû koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Tokiói Vizes Központban 2021. július 29-én. A magyar úszó bejutott a döntõbe.MTI/Kovács Tamás

Válaszút előtt Cseh Laci: komoly pénzt kereshet eredeti szakmájában az úszólegenda

2021. szeptember 26. 16:03

Még nem tudja, mihez kezd a civil életben a Tobióban visszavonuló Cseh Laci. Az úszóklasszis annyit leszögezett, hogy biztosan nem szegődik volt edzője mellé, és nem is feltétlen maradna a sport közelében. Laci korábban a BME-n szerzett diplomát, és mint most kiderült, eredeti szakmájában komoly fizetést tehetne zsebre, ha visszatérne a műszaki területre. Ráadásul január óta már fix jövedelme is van, hiszen jár neki az olimpiai életjáradék is.

Egyelőre élvezi a visszavonulással járó szabadságot Cseh Laci, de az olimpiai ezüst- és bronzérmes, világ- és Európa-bajnok klasszis, aki a tokiói ötkarikás játékokon zárta le karrierjét, de elkezdett már azon is gondolkodni, hogy merre tovább.

A klasszis elárulta, hogy Japánból hazatérve első útja a nagyszüleihez vezetett, szabadsága alatt nyaralni ment, és hódolt szenvedélyének, a horgászatnak is. Azonban a Blikk most rákérdezett nála, hogy mihez kezd majd a civil életben, ugyanis arról lehetett hallani, korábbi edzője győzködte, hogy csatlakozzon a csapatához:

Valóban beszéltünk erről, de nincsenek ilyen irányú terveim. Azt gondolom, egy edzőnek talán még nehezebb is az élete, mint a versenyzőknek, úgyhogy nem akarok átállni a másik oldalra

- szögezte le Cseh Laci, aki kijelentette, nem mindenáron szeretne az úszósport közelében maradni a jövőben. Elmondta, egyelőre nincsenek konkrét tervei a jövőt illetően, de a gyerektéma is napirenden van feleségével.

Ennyit kereshet eredeti szakmájában

Cseh Laci a budapesti Vörösmarty Gimnáziumban érettségizett, majd pedig a Műszaki Egyetemen szerzett műszaki menedzser diplomát.Úgyhogy a Pénzcentrum most megnézte, mennyit kereshetne az úszólegenda, ha az eredeti szakmájában akarna elhelyezkedni. A Diplomás Pályakövetési Redszerből kiderült, hogy mennyit is keresnek a BME műszaki karán korábban végzett szakemberek.

Kiderült, hogy a havi átlagos jövedelem a diploma megszerzése után 1-2 évvel, pályakezdőként átlagosan 522 600 forint volt, míg 8-9 évvel a végzés után már 792 000 forint.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Már kapja az életjáradékot is

Ráadásul az úszólegendának immáron fix jövedelme is van, hiszen tavaly decemberben betöltötte a 35-öt, így pedig a szabályok szerint januártól jár neki az olimpiai életjáradék is. Erre többek között azok a sportolók jogosultak, akik valamilyen érmet szereztek az ötkarikás játékokon, az összeg a KSH által megállapított évi átlagkeresethez van igazítva, vagyis folyamatosan növekszik.

Egy aranyéremért most havi 329 ezer forint életjáradék jár az ezüst- és bronzérmeseknek az összeg 70, illetve 50 százalékát folyósítják.

Cseh Lacinak nincs aranyérme olimpiai játékokon (4 ezüst és 2 bronz a mérlege), így ő a bajnoki életjáradék 70 százalékára, azaz kb. havi 230 ezer forintra jogosult.

Címlapkép: Kovács Tamás, MTI/MTVA

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
hrdoktor  |  2024.04.18 06:25
Hazánkban körülbelül 3,5 millió ember küzd visszérbetegséggel, ami kezeletlenül lábszárfekélyhez, ak...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
perfekt  |  2024.04.10 14:41
Az utazási költségtérítési támogatásról a Kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi L...
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem