21 °C Budapest
Hivatalos: tényleg 500 ezres bónuszt kapnak ezek a magyar dolgozók

Hivatalos: tényleg 500 ezres bónuszt kapnak ezek a magyar dolgozók

2019. december 27. 14:30

Megjelent a Magyar Közlönyben az a határozat, amely szerint bruttó 500 ezres jutalmat kapnak a belügyi tárca irányítása alá tartozó rendvédelmi szervek hivatalos szolgálati viszonyban álló tagjai. A szakszervezeti vezető mégsem elégedett, szerinte sokan kimaradnak a pénzosztásból.

Bruttó 500 ezer forintos, egyszeri jutalomban részesülnek a belügyi tárca irányítása alá tartozó rendvédelmi szervek hivatalos szolgálati viszonyban álló tagjai, a pénzt december 31-ig kell elutalni derült ki a Magyar Közlönyből. Az ügyben Pintér Sándor belügyminiszter sajtótájékoztatót is tartott, ahol az MTI tudósítása szerint elhangzott, a kormány célja, hogy az ország gazdasági teljesítőképességének arányában elismerje a fegyveres testületeknél szolgálatot teljesítők hivatástudatát, az ország biztonsága érdekében tett erőfeszítéseiket.

A miniszter bejelentette: további juttatási formák kidolgozását szabta feladatul a kormányfő a nemzetbiztonsági kabinetnek, amely egyebek közt azt javasolja, hogy 2020-tól háromévente hat havi illetményt kapjanak a hivatásos állományban levők. Benkő Tibor honvédelmi miniszter a sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy amit a fegyveres és rendvédelmi szervek dolgozói tesznek Magyarország és a magyar emberek biztonsága érdekében, az mindennek az alapja, a békét és a biztonságot jelenti.

A szakszervezet szerint ezreket zártak ki a jutalomból

A határozatot már korábban kiszivárogtatták: a Pénzcentrum is beszámolt róla, hogy az a Zsaruellátó nevű Facebook-oldalon jelent meg először. A Belügyi, Rendvédelmi és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének elnöke az ATV Híradójának akkor kifejtette, azzal, hogy a jutalom csak a szolgálati viszonyban állókra vonatkozik, így csaknem 10 ezer rendvédelmen belül dolgozó ember kimaradhat a jutalomból. Márpedig a megjelent dokumentumban az áll, hogy csak a szolgálati viszonyban lévőknek utalják a pénzt.

Bárdos Judit az ATV-nek elmondta, körülbelül körülbelül 60 ezren vannak állományban, ebből 50 ezren meg is kapják ezt az év végi juttatást.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Tehát kap például a rendőr, a tűzoltó, a büntetés-végrehajtási őr, de akik az irattárban dolgoznak vagy részt vesznek egy nyomozásban, de funkcionális munkát végeznek: ők nem kapnak

- fogalmazott a tervezet láttán a szakszervezet elnöke.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2021.07.21 15:24
Értékhelyesbítés elszámolása A saját tőke rendezésének ez a módja akkor jöhet szóba, ha a vállalkoz...
kovacstunde  |  2021.07.21 14:55
  Optimista, derűlátó ember vagyok, de mint mindenkit az életem során engem is értek veszteségek. H...
hrdoktor  |  2021.07.19 06:57
A körömgomba nem múlik el magától, mindenképpen kezelni kell a felnőtt lakosság 20-40 százalékát éri...
hrbonbon  |  2021.07.15 11:46
Elmúlt héten zajlott az AIMS International EMEA régiójának online konferenciája. Az AIMS független H...
vezetoi-coaching  |  2021.07.11 01:50
Érdekes kiragadott kinyomtatott könyvekre vonatkozó statisztikai adatok… Egy könyves csoportban idé...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. július 26. hétfő
Anna, Anikó
30. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. július 25. 14:35