14 °C Budapest
Hivatalos: tényleg 500 ezres bónuszt kapnak ezek a magyar dolgozók

Hivatalos: tényleg 500 ezres bónuszt kapnak ezek a magyar dolgozók

2019. december 27. 14:30

Megjelent a Magyar Közlönyben az a határozat, amely szerint bruttó 500 ezres jutalmat kapnak a belügyi tárca irányítása alá tartozó rendvédelmi szervek hivatalos szolgálati viszonyban álló tagjai. A szakszervezeti vezető mégsem elégedett, szerinte sokan kimaradnak a pénzosztásból.

Bruttó 500 ezer forintos, egyszeri jutalomban részesülnek a belügyi tárca irányítása alá tartozó rendvédelmi szervek hivatalos szolgálati viszonyban álló tagjai, a pénzt december 31-ig kell elutalni derült ki a Magyar Közlönyből. Az ügyben Pintér Sándor belügyminiszter sajtótájékoztatót is tartott, ahol az MTI tudósítása szerint elhangzott, a kormány célja, hogy az ország gazdasági teljesítőképességének arányában elismerje a fegyveres testületeknél szolgálatot teljesítők hivatástudatát, az ország biztonsága érdekében tett erőfeszítéseiket.

A miniszter bejelentette: további juttatási formák kidolgozását szabta feladatul a kormányfő a nemzetbiztonsági kabinetnek, amely egyebek közt azt javasolja, hogy 2020-tól háromévente hat havi illetményt kapjanak a hivatásos állományban levők. Benkő Tibor honvédelmi miniszter a sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy amit a fegyveres és rendvédelmi szervek dolgozói tesznek Magyarország és a magyar emberek biztonsága érdekében, az mindennek az alapja, a békét és a biztonságot jelenti.

A szakszervezet szerint ezreket zártak ki a jutalomból

A határozatot már korábban kiszivárogtatták: a Pénzcentrum is beszámolt róla, hogy az a Zsaruellátó nevű Facebook-oldalon jelent meg először. A Belügyi, Rendvédelmi és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének elnöke az ATV Híradójának akkor kifejtette, azzal, hogy a jutalom csak a szolgálati viszonyban állókra vonatkozik, így csaknem 10 ezer rendvédelmen belül dolgozó ember kimaradhat a jutalomból. Márpedig a megjelent dokumentumban az áll, hogy csak a szolgálati viszonyban lévőknek utalják a pénzt.

Bárdos Judit az ATV-nek elmondta, körülbelül körülbelül 60 ezren vannak állományban, ebből 50 ezren meg is kapják ezt az év végi juttatást.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Tehát kap például a rendőr, a tűzoltó, a büntetés-végrehajtási őr, de akik az irattárban dolgoznak vagy részt vesznek egy nyomozásban, de funkcionális munkát végeznek: ők nem kapnak

- fogalmazott a tervezet láttán a szakszervezet elnöke.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
legacykft  |  2022.09.30 19:54
Albert Einstein az oxfordi egyetemen záródolgozatot készült íratni fizika szakos hallgatóival. Tanár...
perfekt  |  2022.09.28 10:30
A devizaáttérés esetei a következők lehetnek: forintról devizára való áttérés, devizáról forintr...
hrdoktor  |  2022.09.26 06:55
Ellentét, feszültség, kommunikációs zavar minden csoportban, így a munkahelyi közösségekben is előfo...
hrbonbon  |  2022.09.23 11:40
      Simonyi Judit ügyvezető igazgató A Spencer Stuart kutatásának eredményét mutatta be a Harv...
vezetoi-coaching  |  2022.09.20 13:11
Ez a post két közvetlenül egymás után született közvetlen Linkedin post összeforrasztása, a nagyon g...
Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 2. vasárnap
Petra
39. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?