14 °C Budapest
Ezt sok dolgozó rontja el év végén: a főnök nem fog örülni

Ezt sok dolgozó rontja el év végén: a főnök nem fog örülni

2019. december 19. 19:31

Sok munkavállaló egész évben úgy gazdálkodik a szabadnapjaival, hogy mindenképp tudjon év végén akár 2-3 hétig is pihenni. Ez természetesen bizonyos ágazatokban komoly nyomást hárít a munkáltatókra, így mindkét félnek érdemes tisztában lennie a szabadságolás jogi hátterével. A Taylor Wessing Budapest ügyvédi iroda munkajogi szakértői összegyűjtötték az év végi szabadságolásra vonatkozó legfontosabb szabályokat.

Iparáganként és munkakörönként jelentősen eltérnek az év végi munkavégzéssel kapcsolatos szokások. Bizonyos ágazatokban, mint például a kiskereskedelemben ez az év legforgalmasabb időszaka és sokszor az ünnepek kezdete előtti utolsó pillanatban is szükség van minden munkaerőre, míg más szektorokban mára hagyománnyá vált az akár két-három hétig is eltartó év végi szünet.

Sok munkavállaló az év elejétől kezdve úgy gazdálkodik szabadságkeretével, hogy elegendő napja maradjon decemberre ahhoz, hogy a két ünnep között ne kelljen dolgoznia. Ez bizonyos esetekben, különösen, ha az év vége forgalmas időszak a vállalkozás számára, komoly nyomást hárít a munkavállalókra. 

Fontos leszögezni, hogy a Munka Törvénykönyve szerint a szabadságot a munkáltató adja ki, tehát jogi értelemben nem beszélhetünk a szabadság "kivételéről". Mivel tehát a szabadság kiadásáért a munkáltató a felelős, tévesnek tekinthető az a hozzáállás, mely szerint a munkavállalóknak az év végéig "ki kell venniük" a megmaradt szabadnapokat. 

A Munka Törvénykönyve szerint a szabadságot esedékessége évében kell kiadni, kivéve ha a munkaviszony az utolsó negyedévben kezdődött, valamint ha a munkavállaló oldalán felmerült ok (pl. betegség) miatt erre nem volt lehetőség. Előbbi eseteben a következő év márciusának végéig, utóbbi esetben pedig a szabadságolást akadályozó ok megszűnésétől számított 60 napon belül adhatja ki a munkáltató a szabadságot.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

A szabadnap nem vész el, de pénzre bármikor nem váltható.

"A munkáltatóknak fontos tudniuk, hogy a ki nem adott szabadnapok kiadását a munkavállaló a munkaviszony tartama alatt később bármikor követelheti. Épp ezért a munkáltatóknak érdemes lehet a két ünnep közötti időszakban szabadságra küldeniük a dolgozóikat, mivel a tárgyévben megkezdett szabadság a szabályozás szerint legfeljebb 5 munkanap erejéig átnyúlhat a következő évre. Bár sokan azt hiszik, hogy a görgetett, megmaradt szabadnapok később pénzbeli juttatásra válthatok, arra kizárólag a munkaviszony megszűnésekor van lehetőség" - mondta el Braner Torsten, a Taylor Wessing Budapest irodavezető partnere és munkajogi csapatának vezetője.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
vezetoi-coaching  |  2021.05.12 15:36
Duolingo „használati utasítás” (blogokból szedtem össze, de alapvetően a saját gyakorlati tapasztala...
perfekt  |  2021.05.10 16:26
A közelmúltban olvashattunk arról, hogy az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított...
hrdoktor  |  2021.05.10 06:35
A munkahelyi egészségvédelem részeként az elhízás megelőzésével is foglalkoznunk kell. [...] Bőve...
legacykft  |  2021.05.07 18:55
Mielőtt erre a kérdésre válaszolnék, elmesélem, hogyan is fogalmazódott meg bennem. Ahogy minden fol...
hrbonbon  |  2021.04.27 21:03
Egy nem teljesen friss, de nagyon érdekes cikkre bukkantunk az Industrial and Organizational Psychol...
NAPTÁR
Tovább
2021. május 12. szerda
Pongrác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 12. 21:06