15 °C Budapest
Nem tántorodtak meg a cégek: a változások után is szórják a juttatásokat

Nem tántorodtak meg a cégek: a változások után is szórják a juttatásokat

2019. szeptember 19. 09:30

A hazai nagyvállalatok a béren kívüli juttatások szabályozásának év eleji módosítása után is a megszokott módon jutalmazzák munkavállalóikat. A cégek a dolgozók megtakarításait és a családbarát juttatásokat részesítik előnyben.

Pánikba esett sok hazai vállalkozás ez év januárjában, amikor úgy változtak meg a béren kívüli juttatások szabályai, hogy több, addig adómentes cafeteriaelem után kénytelenek közterhet fizetni. Több mint fél év elteltével azonban úgy látszik, csillapodtak a kedélyek, derült ki a Világgazdaság cikkéből.

Az OTP Bank béren kívül mindenki számára elérhető, adott keretű juttatást nyújt a munkavállalóinak. Ez lehet ajándékutalvány, sportrendezvényre szóló belépő vagy bérlet, az OTP Egészségpénztárba befizetett munkáltatói hozzájárulás-kiegészítés vagy SZÉP-kártya

- közölte a pénzintézet. A bank megtartotta a cafeteria-rendszer korábbi elemeinek egy részét, és az előző évi bruttó keretet tartja fenn a munkavállalóknak, ám a juttatási csomagokat az adótörvény béren kívüli juttatásokat érintő módosítása hátrányosan érintette. Azonban a munkavállaló átgondolt döntése nagyban befolyásolja a juttatás nettó értékét.

A Groupama Biztosító szintén nyújt cafeteriaszolgáltatást. A megtakarítást és egészségmegőrzést célzó juttatások esetében a megnövekedett közterhek ellenére sem csökkentette a munkáltatói hozzájárulás mértékét, sőt, egy részét még növelte is. A cég igazodott a megváltozott adókörnyezethez, folyamatosan keresi az olyan új juttatási lehetőségeket, amelyeket kedvezményes közteher mellett nyújthat.

Komplex, széles körű csomagunk szabadon választható a cafeterián belül. Megtakarítási, egészségmegőrző és családbarát juttatások egyaránt megtalálhatók a csomagban

- emelték ki.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Címlapkép: MTI Fotó/ Pénzjegynyomda

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
legacykft  |  2022.05.27 07:47
Partnereinknél végzett munkánk során szervezetfejlesztőként sokszor kerülünk kapcsolatba különböző v...
laskainelli  |  2022.05.24 08:22
Mi a jó párkapcsolat titka? Sokan szeretik azt hinni, hogy az lesz boldog kapcsolat évtizedeken át,...
perfekt  |  2022.05.23 07:34
A céginformációs szolgálat az ismételt közzététel lehetőségét a beszámoló benyújtását követő egy éve...
hrdoktor  |  2022.05.23 06:18
Egyre több embert érint a rövidlátás problémája, a megelőzése azonban összetettebb kérdés, mint gond...
hrbonbon  |  2022.05.20 12:13
Munkánk egyik fontos eleme, hogy megpróbáljuk megérteni, mire vágynak, mit szeretnének elérni az emb...
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 29. vasárnap
Magdolna
21. hét
Május 29.
Hősök napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 28. 19:25