7 °C Budapest

Támad a karácsonyi kór: itt van három tipp, hogyan kerüld el

2018. december 9. 10:00

Ki ne ismerné az érzést, amikor az ünnepi készületek alatt minden egyszerre a nyakunkba szakad? Takarítás, sütés-főzés, ajándékok beszerzése, és ha ez még mind nem lenne elég, ott az év végi hajtás a munkahelyen. Ha nem figyelünk oda, a rengeteg elvégzendő feladat felemészt bennünket, és mire eljönne az ünnep, az el nem végzett teendők miatt stresszesen állunk majd a fa alatt. Ennek azonban nem kell törvényszerűen így történnie.


Az alábbiakban a Perfekt szakértője segít abban, hogyan érdemes 3 lépésben letenni a munkát, és nyugalomban eltölteni az ünnepeket.

Készíts listát az elvégzendő feladatokról!

Sokaknak biztosan nem újdonság, de tényleg hatalmas segítség lehet, ha látod magad előtt összeszedve az összes elintéznivalód. A listára az ünnepi előkészületekhez kapcsolódó feladatok mellett a munkával/tanulással kapcsolatos teendők is kerüljenek fel.
Ne legyenek illúzióid: a lista elkészítése közben valószínűleg azt tapasztalod majd, hogy a tennivaló sok, a rendelkezésre álló idő pedig kevés. Ezzel pedig el is érkeztünk a 2. lépéshez.

Készíts menetrendet!

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Amennyiben ugyanis nem akarsz beleszakadni a rengeteg feladatba, kénytelen leszel tudatosan átgondolni, hogy mit, hogyan és mikor szeretnél elvégezni. Nézd meg, melyek azok a munkahelyi dolgaid, amelyek januárra halaszthatók, és melyeket szükséges még az ünnepek előtt elvégezni. Ha ez megvan, már el is készítheted a menetrendedet. A "nem-szeretem" feladatokat célszerű minél korábbra ütemezni, és melléjük írni valami apró jutalmat, amivel az elvégzésük után megleped magad. Így először motivált leszel, majd pedig boldog, amiért már nem kell velük bajlódnod. A munkahelyi kötelezettségek terén nem mindig van lehetőségünk a kompromisszumokra, ellenben az otthoni teendők kedvünkre variálhatók. Ha azt látod, hogy nem lesz időd a bejgli és a mézeskalács mellett még linzert is sütni, semmi baj nincsen. Nyugodtan húzd ki a listáról, és vedd meg készen! Ha ez az ára annak, hogy karácsonykor minden idődet a családodnak szentelhesd, akkor csak megéri, nem? Néhány bolti süteménytől az ünnep semmit sem veszít az értékéből. Neked kell tudnod, hogy melyek azok a feladatok, amelyek feláldozhatók a békés, nyugodt ünnep oltárán.

Legyél megelégedve!

Amikor pedig végre eljön az ünnep, próbálj meg letenni mindent, és élvezni a pillanatot. Tökéletes karácsony nem létezik. Mindig lehet egy kicsivel többet takarítani vagy egy kicsivel többet dolgozni/tanulni, de meg kell tanulnunk elengedni a munkát. Amikor a fa alatt állva felcsendül a zene, nem az fog számítani, , hogy házi linzer van-e az asztalon és nem is az, hogy hány százalékot teljesítettél a munkahelyeden. A legnagyobb ajándék, amit ezen a napon a családodnak adhatsz, Te magad vagy, és az idő, amit nekik szentelsz kipihenten és boldogan!

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2024.04.10 14:41
Az utazási költségtérítési támogatásról a Kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi L...
hrdoktor  |  2024.04.09 12:06
„A nem az új igen” – olvashatjuk cikkek tucatjaiban. Nézzük, miért több ez, mint egy divatos életmód...
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
coachco  |  2024.03.03 12:47
Most belegondolva abba, a Föld, föld...! című könyve után, hogy Márai távozása és az én ifjúkorom kö...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 16. kedd
Csongor
16. hét
Április 16.
A hang világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem