13 °C Budapest
Nem titok többé: ilyen órabérért gályáznak a KFC-s dolgozók

Nem titok többé: ilyen órabérért gályáznak a KFC-s dolgozók

2018. május 2. 11:30

Rengeteg embert keres a KFC, viszont az álláshirdetéseknél a cég nem szokta feltüntetni a fizetéseket. A vállalat honlapján és a hirdetés szövegében csupán annyit írnak, aki elnyeri az állást, versenyképes fizetést + bónuszt + cafeteriát + borravalót is kap, kedvezményes dolgozói étkezésben részesül és 25 százalékos kedvezményt kap a Pizza Hut éttermekben és Starbucks kávézókban. Most viszont kiderül, mennyi óradíjra számíthat az, aki náluk szeretne dolgozni.

A KFC honlapján bárki jelenetkezhet a céghez, több munkakörre is. Nagy vonalakban leírják, milyen munkát végez a szakács, a csomagoló és a kasszás, vagy a műszakvezető, az étteremvezető-helyettes vagy az étteremvezető. A bérekről viszont nincs szó. Egészen pontosan annyit írnak, a jelentkező gyors előrelépési lehetőségre, versenyképes fizetésre, bónuszra, cafeteriára, illetve az első három munkakörben borravalóra is számíthat, valamint kedvezményes dolgozói étkezésre és 25 százalékos kedvezményt kap a Pizza Hut éttermekben és Starbucks kávézókban.

A Profession.hu állásközvetítő portálon több hirdetést is találtunk, pontos összeget azonban ott sem írtak. Kivéve egy esetben. Kiderült, hogy van egy ösztöndíj programja a cégnek. Azt írják, a jelöltnek professzionális betanulást és manager tréninget, a szakmai gyakorlat alatt fizetést, bónuszt, borravalót,

a program elvégzésével pedig bruttó 300 000 forintos ösztöndíjat és manager szerződést ajánlanak.

Az ösztöndíj megszerzése sem nyelvtudást, sem tapasztalatot nem igényel, vagyis elvileg bárki jelentkezhet.

Nem álom az 1150 forintos órabér

Ugyan az online, és nyomtaott álláshirdetésekben nem közöl dolgozói béreket a KFC, az egyik budapesti bevásárlóközpontban működő egységben már nem voltak ennyire szemérmesek. A pult mögött álló kartonfigura kezébe nyomott hirdetés szerint, 3 hetes tréning után, a dolgozó 1150 forintos órabért kaphat.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Hogy pontosan milyen munkakör betöltéséért jár ekkora fizetés, az nem derült ki. A gyorsétteremlánc egyébként tavaly júniusban a Nosalty megkeresésére közölte, az éttermi dolgozók teljes munkaidős foglalkoztatás esetén jellemzően nettó 120 000 - 150 000 forint közötti havi fizetést vihetnek haza.

 

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2021.05.05 08:17
Durván még egy hónapunk van a számviteli beszámoló letétbe helyezési és közzétételi kötelezettség te...
hrdoktor  |  2021.05.03 06:38
Ha kihagyja a reggelit csökken a teljesítmény, a koncentrálóképesség, nő az esély az elhízásra és kü...
legacykft  |  2021.04.30 18:55
Van olyan ismerősöm, kollégám, aki – habár nincs rákényszerítve, mégis – rendszeresen önmaga próbál...
hrbonbon  |  2021.04.27 21:03
Egy nem teljesen friss, de nagyon érdekes cikkre bukkantunk az Industrial and Organizational Psychol...
kovacstunde  |  2021.04.16 17:03
  Ebben a blogbejegyzésben Kovács Tünde andragógus, munkaköri trénerrel beszélgettünk azonos szempo...
NAPTÁR
Tovább
2021. május 6. csütörtök
Ivett, Frida
18. hét
Május 6.
Jelszó világnap
EZT OLVASTAD MÁR?