Élesedett a NAV feketelistája: magyar sztárok is a névsorban

Élesedett a NAV feketelistája: magyar sztárok is a névsorban

2018. április 27. 18:00

Több magyar híresség neve is olvasható a NAV frissen kiadott nagyadós listáján. A jelentés szerint idén eddig közel száz adózóval szemben állapítottak meg jelentős összegű adóhiányt, az átlagos tartozás pedig 139 millió forint volt.

Néhány napja a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közzétette legfrissebb negyedéves nagyadós listáját. Két listán azoknak a neve olvasható, akiknek 180 napon keresztül folyamatosan fennálló adótartozása meghaladja a 10 millió, a nem magánszemélyeknél pedig a 100 millió forintot. A harmadik listán a jelentős összegű adóhiánnyal rendelkezők nevét sorolják fel. A friss listát a Napi.hu nézte át, amelyen -nem nagy meglepetésre- több magyar híresség neve is szerepel.

Régóta erősíti nevével a listát például az egykori Ámokfutók zenekar frontembere Kozsó, azaz Kocsor Zsolt, a volt Baby Sister lányegyüttes egyik tagja, Hertelendy Klára, de újra ott van a listán a hírhedt politikus Zuschlag János is.

Letűnt sztárok és politikusokon kívül is akad azért elég látnivaló, ott van a listán például a több milliárdos károkozással vádolt karcagi álbróker, Dobrai Sándorné alias Marcsika, a fegyházbüntetését töltő egykori nagyvállalkozó Portik Tamás, és Saskőy Szabolcs egykori labdarúgó játékvezető.

Ugyancsak helyett kapott a listán Szeviép résztulajdonos Pistrui László, a Rác fürdő felújításában részt vett Valkó Csaba és Prekuta Bálint, a számlagyáros ügybe keveredett Hasur Csaba és a kínai Qiao Huan Long, aki megvásárolta a szolnoki Tisza Szállót és társaival a magyar Túró Rudi bevezetését tervezte Kínában.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

(A borítókép illusztráció.)

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2021.05.10 16:26
A közelmúltban olvashattunk arról, hogy az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított...
hrdoktor  |  2021.05.10 06:35
A munkahelyi egészségvédelem részeként az elhízás megelőzésével is foglalkoznunk kell. [...] Bőve...
legacykft  |  2021.05.07 18:55
Mielőtt erre a kérdésre válaszolnék, elmesélem, hogyan is fogalmazódott meg bennem. Ahogy minden fol...
hrbonbon  |  2021.04.27 21:03
Egy nem teljesen friss, de nagyon érdekes cikkre bukkantunk az Industrial and Organizational Psychol...
kovacstunde  |  2021.04.16 17:03
  Ebben a blogbejegyzésben Kovács Tünde andragógus, munkaköri trénerrel beszélgettünk azonos szempo...
NAPTÁR
Tovább
2021. május 12. szerda
Pongrác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?