15 °C Budapest
Kifeszít a meló? Maradj csendben, senkit sem érdekel!

Kifeszít a meló? Maradj csendben, senkit sem érdekel!

2018. április 10. 15:04

Manapság szinte divatossá vált kihangsúlyozni, hogy milyen elfoglaltak is vagyunk. Ezt persze sokszor nem alaptalanul tesszük, hiszen az emberek jelentős részének jóval kevesebb szabadideje van az ideálisnál. Ettől függetlenül egyáltalán nem biztos, hogy jót teszünk magunknak azzal, ha állandóan hangsúlyozzuk, hogy időhiányban szenvedünk.

Az emberek jelentős része állandó időhiányban szenved. Ebben nincsen semmi meglepő, hiszen egy normális, 8 órás munkaidő is elviszi az ember napjának jelentős részét, és akkor még nem is beszéltünk az utazásról és az egyéb elintézendő dolgokról. Ettől függetlenül egyáltalán nem biztos, hogy jót teszünk magunknak azzal, ha állandóan hangsúlyozzuk, hogy mennyire elfoglaltak vagyunk.

Úgy tűnhet, hogy csak hencegünk

Könnyen úgy tűnhet, hogy csak hencegünk akkor, ha állandóan tudatjuk környezetünkkel, hogy milyen sok dolgunk van. A másik fél ugyanis ezt úgy is értelmezheti, hogy csupán azt akarjuk tudatni vele, hogy milyen sikeresek vagyunk, hiszen rengeteg a kötelezettségünk, hatalmas a felelősségünk.

Ráadásul, ha valaki a hogylétünk felől érdeklődik, és mi azonnal arról kezdünk beszélni, hogy milyen elfoglaltak vagyunk, akkor könnyen lehet, hogy ezt a másik félreérti, és azt hiszi, hogy nem kívánunk társalogni vele. Érthető, hogy ez könnyen a személyes kapcsolataink rovására mehet. Jobban tesszük, ha elfoglaltságunk ellenére is szakítunk egy kis időt új barátságok megkötésére, a meglévők elmélyítésére.

Senkit sem érdekel, hogy elfoglaltak vagyunk

Mindenki elfoglalt. Ez még senkit sem tesz különlegessé, ráadásul a szakmai előmenetelben sem segít. Sokan próbálnak meg úgy sikeresek lenni a munkahelyükön, hogy állandóan hangsúlyozzák, hogy milyen rengeteg dolguk van. Ez azonban a visszájára fordulhat: okosabb kollégáink könnyen juthatnak arra a következtetésre, hogy mi magunk nem vagyunk képesek hatékonyan beosztani az időnket.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az elfoglaltság csak hátráltat minket

Könnyen lehet, hogy új lehetőségektől esünk el azért, mert az emberek fejében az a kép alakul ki rólunk, hogy túlságosan elfoglaltak vagyunk. Sokkal sikeresebbek lehetünk, ha ránk gondolnak az emberek akkor, amikor felbukkan egy igazán nagyszerű lehetőség. Érjük el, hogy úgy éljünk az emberek fejében, mint aki időt szakít az igazán fontos dolgokra. Ez a későbbiekben a segítségünkre lehet abban, hogy több és jobb esélyeket is megragadhassunk.


(www.cnbc.com)

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
legacykft  |  2021.05.14 18:55
Az utóbbi években nagyon keresetté és trendivé vált Agile Coach-nak lenni. Az álláshirdetések tele v...
hrbonbon  |  2021.05.14 18:06
Article written by Zineb Krafess, Researcher AIMS International  Morocco In 2020, recruitment has...
perfekt  |  2021.05.13 10:30
A veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló, többször módosítot...
vezetoi-coaching  |  2021.05.12 15:36
Duolingo „használati utasítás” (blogokból szedtem össze, de alapvetően a saját gyakorlati tapasztala...
hrdoktor  |  2021.05.10 06:35
A munkahelyi egészségvédelem részeként az elhízás megelőzésével is foglalkoznunk kell. [...] Bőve...
NAPTÁR
Tovább
2021. május 16. vasárnap
Mózes, Botond
19. hét
Május 16.
A fény világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?