Emelik a béreket a 200 milliárdos adócsökkentés mellett

Emelik a béreket a 200 milliárdos adócsökkentés mellett

Pénzcentrum
2017. április 26. 08:32

Minden ágazat több pénzt kap jövőre, és több mint 200 milliárd forintos adócsökkentés a terv - mondta a Magyar Időknek Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.

A jövő évi költségvetés legfontosabb pontjairól beszélt a nemzetgazdasági miniszter a lapnak adott interjújában. Elmondása szerint:

  • Újabb két százalékkal mérséklődik a munkáltatók adó- és járulékterhe, egy százalékkal csökken a kisvállalati adó
  • Öt százalékra esik az internet-szolgáltatás és a halhús áfája
  • Nő a két gyermeket nevelők adókedvezménye
  • Életbe léphet 2018. július elsején az online számlázás rendszere
  • Folytatódnak a közszféra életpálya- és béremelési programjai
  • A kiemelt közúti fejlesztésekre és a Modern városok programjára 400 milliárd forintot fordítanak

A tavaly novemberi hatéves bérmegállapodás eredményeként 2018-ban újabb két százalékkal mérséklődik a munkáltatók adó- és járulékterhe - mondta Varga. Hozzátette, a nagyjából kétszázmilliárd forintos kiengedést már korábban törvénybe foglalta az Országgyűlés, akárcsak a két gyermeket nevelők kedvezményét. Az érintett 350 ezer szülőnél nagyjából húszmilliárd forinttal marad több jövőre. Ezekhez társulnak az újabb áfacsökkentések. Január elsejétől 18 százalékról 5 százalékra csökken az internet-szolgáltatás forgalmi adója, és a kedvezményes körbe kerül a fogyasztásra szánt hal, vagyis a halhús is. A vállalkozások számára pedig az jelenthet könnyebbséget, hogy a kisvállalati adó kulcsa egy százalékkal mérséklődik. Utóbbi lépésekkel további tízmilliárdos összegről mond majd le a kassza.

Miből lesz erre fedezet?

A miniszter szerint a fentiek egy részét a feketegazdaság visszaszorításából szeretnék finanszírozni.

Az online pénztárgépek és az elektronikus közúti áruforgalom-ellenőrző rendszer (ekáer) üzembe helyezése eddig évente 200-300 milliárd forintot hozott. Jövőre pedig újabb elemmel bővül a feketegazdaság elleni eszköztár: 2018. július 1-jén életbe léphet az online számlázás rendszere, vagyis a cégek számlázóprogramjai elektronikus úton elküldik majd az adóhivatalhoz a vállalkozások legfontosabb adatait

- mondta Varga. Ezzel a hatóság gyakorlatilag a gazdasági szereplők teljes forgalmára ráláthat. A rendszer a tervek szerint a jövő év közepétől kötelező lesz, a tesztüzem pedig már 2017. július 1-jétől elindul, vagyis a vállalkozások hamarosan kipróbálhatják a szisztémát.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

Címlapkép: MTI

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
legacykft  |  2021.05.14 18:55
Az utóbbi években nagyon keresetté és trendivé vált Agile Coach-nak lenni. Az álláshirdetések tele v...
hrbonbon  |  2021.05.14 18:06
Article written by Zineb Krafess, Researcher AIMS International  Morocco In 2020, recruitment has...
perfekt  |  2021.05.13 10:30
A veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló, többször módosítot...
vezetoi-coaching  |  2021.05.12 15:36
Duolingo „használati utasítás” (blogokból szedtem össze, de alapvetően a saját gyakorlati tapasztala...
hrdoktor  |  2021.05.10 06:35
A munkahelyi egészségvédelem részeként az elhízás megelőzésével is foglalkoznunk kell. [...] Bőve...
NAPTÁR
Tovább
2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 15. 19:20